Προς πώληση υπερ-σπάνιο Nissan GT-R50 με μηδενικά χιλιόμετρα

Όταν η Nissan κι η Italdesign αποφάσισαν να συνεργαστούν για μια περιορισμένη έκδοση ριζικά τροποποιημένων GT-R, συμφώνησαν να κατασκευάσουν μόλις 50 από αυτά τα πολύ ιδιαίτερα μοντέλα. Εάν δεν προλάβατε να το αποκτήσετε τότε ή σας έλειπε το ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά το διαθέτετε τώρα, σας έχουμε καλά νέα, επειδή ένα έχει βγει προς πώληση. Το GT-R50 σχεδιάστηκε για να τιμήσει την 50η επέτειο, τόσο του GT-R όσο και της Italdesign.

Παρουσιάστηκε

επίσημα το 2018 και μέχρι το 2020, 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Στους πελάτες προσφέρθηκε επιλογή αρκετών χρωματικών συνδυασμών, όπως η βαφή Liquid Silver που βλέπετε σε αυτό το παράδειγμα που πωλείται από τη Legendary Motorcars, η οποία υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη βαφή κόστισε επιπλέον 25.000 €. Κάτω από την εντυπωσιακή βαφή, το Nissan GT-R50 εξακολουθεί να τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V6, αλλά ο κινητήρας των 3.8 λίτρων βελτιώθηκε από τη Nismo ώστε να αποδίδει πλέον 720 ίππους και 780 Nm ροπής.

Αν κι ο νέος αγοραστής δε θα έχει την ευκαιρία να προσδιορίσει εκείνος τον εξοπλισμό του GT-R50 του, κάτι που πρέπει να ήταν ιδιαίτερη εμπειρία, μπορεί τουλάχιστον να είναι ήσυχος ότι έγινε καλή επιλογή: εκτός από το ακριβό χρώμα, ο αρχικός ιδιοκτήτης επέλεξε επίσης την υδραυλική πίσω αεροτομή των 35.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Legendary Motorcar, το παράδειγμα που προσφέρεται προς πώληση δεν έχει οδηγηθεί ποτέ. Όταν ήταν καινούριο, το ιαπωνικό μοντέλο κόστισε 1.1 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που αντιστοιχούσε στο να παίρνετε ρέστα από ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά η σημερινή ισοτιμία δεν ευνοεί τους Ευρωπαίους αγοραστές. Η Legendary Motor Cars πάντως δεν έχει δημοσιεύσει  τιμή και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η αξία του συλλεκτικού Nissan έχει ανέβει από τότε που έκλεισαν τα βιβλία παραγγελιών τον Ιούλιο του 2021 ή αν η αδυναμία να ορίσει ο νέος αγοραστής τα specs του αυτοκινήτου σύμφωνα με τα προσωπικά του γούστα θα έχει μειώσει την αξία του.

The post Προς πώληση υπερ-σπάνιο Nissan GT-R50 με μηδενικά χιλιόμετρα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα