Ρεκόρ Guinness για το Iveco eDaily: ρυμούλκησε 154 τόνους (vid)

Η Iveco είναι μια ευρωπαϊκή μάρκα που παράγει μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ημιφορτηγών και λεωφορείων. Το eDaily EV της εταιρίας κατέχει πλέον το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για το «μεγαλύτερο βάρος που ρυμουλκήθηκε από ηλεκτρικό φορτηγό», το οποίο ανήλθε στο εκπληκτικό βάρος των 153.58 τόνων.

Το eDaily ρυμούλκησε ένα φορτηγό Iveco X-Way Strator

που μετέφερε ένα ρυμουλκούμενο, που με τη σειρά του έφερε ένα χωματουργικό Collard Group με επιπλέον πέντε τόνους έρματος. Πίσω από αυτό, υπήρχε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό Iveco X-Way 8×4 κι ένα πυροσβεστικό όχημα αεροδρομίου. Το ηλεκτρικό φορτηγό έπρεπε να τραβήξει αυτή τη πομπή οχημάτων για 100 πόδια (30.48 μέτρα) για να μπει στα Ρεκόρ Guinness. Το εργοστασιακό νούμερο για τη ρυμούλκηση είναι 3.5 τόνοι, νούμερο που φαίνεται αστείο μπροστά στα βάρη που έσυρε εν τέλει το ηλεκτρικό μοντέλο.

Το eDaily διατίθεται με μία, δύο ή τρεις αρθρωτές μπαταρίες που παρέχουν χωρητικότητα μεταξύ 37 και 111 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 190 ίππους (140 kW) και 400 Nm. Η αυτονομία είναι έως και 400 χιλιόμετρα στον Αστικό Κύκλο WLTP. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από διάφορες εκδόσεις με διάφορα μικτά βάρη και πολλές διαμορφώσεις αμαξώματος.

Η Iveco ανέθεσε στον Adam Bishop, επισήμως τον ισχυρότερο άνδρα της Βρετανίας, να οδηγήσει το eDaily στην απόπειρα του ρεκόρ, σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Blackbushe στο Surrey της Αγγλίας, επειδή η επιφάνεια κι η κλίση του οδοστρώματος πληρούσαν τους κανόνες των ρεκόρ Guinness .

Το eDaily συγκαταλέγεται μεταξύ των ολοένα και πιο ισχυρών ηλεκτρικών επαγγελματικών van της Ευρώπης. Αντιμετωπίζει ανταγωνιστές όπως τα Ford e-Transit, Mercedes-Benz eSprinter, Volkswagen ID. Buzz Cargo και κάμποσα ακόμα. Η Iveco είχε συνεργασία με τη Nikola από το 2019. Τον Μάιο του 2023, οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα διαχωριστούν ώστε η καθεμία να μπορεί να επικεντρωθεί στη δημιουργία των δικών της EV τεχνολογιών για βαρέα επαγγελματικά οχήματα.

The post Ρεκόρ Guinness για το Iveco eDaily: ρυμούλκησε 154 τόνους (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα