Τετραρότορο Mazda 3 1.400 ίππων θα τρέξει στο Pikes Peak (vid)

Το Mazda 3 έρχεται με μια διακριτικά σπορ εμφάνιση και ζωηρή οδική συμπεριφορά, αλλά απουσιάζει από την γκάμα μια πραγματικά γρήγορη έκδοση. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον διάσημο Νεοζηλανδό drifter “Mad Mike” Whiddett να στήσει ένα θηριώδες αγωνιστικό πάνω στο ιαπωνικό μοντέλο. Ο YouTuber Dino DC το εντόπισε το αγωνιστικό Mazda 3 στην Osaka της Ιαπωνίας. Αν σας λέει κάτι το όνομα Mad

Mike, είναι επειδή έχει γίνει διάσημος για τα πανίσχυρα driftάδικα RX-7 του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο να κινείται με το πλάι. Αλλά καθώς οι πραγματικοί λάτρεις της γρήγορης οδήγησης λατρεύουν τις καινούριες προκλήσεις, ο Mad Mike δοκιμάζει τις δυνάμεις του και απέναντι στο χρονόμετρο. Με το συγκεκριμένο 3άρι σκοπεύει να συμμετάσχει στο φετινό Pikes Peak International Hill Climb στο Colorado των ΗΠΑ.

Για να καρποφορήσει η προσπάθειά του, το 3άρι χρησιμοποιεί περιστροφικό κινητήρα Wankel και μπορεί να αποδώσει 1.400 ίππους. Για να βγει βέβαια τέτοια ισχύς, δε μιλάμε για έναν απλό Wankel αλλά τέσσερις ρότορες με δύο θηριώδεις τουρμπίνες Garrett G40. Επειδή όμως υπήρξαν προβλήματα υπερθέρμανσης, ο κινητήρας έχει περιοριστεί στους 1.000 ίππους. Θα περιμένατε βέβαια ότι θα ήταν τετρακίνητο και θα ήταν απόλυτα λογικό. Όχι για τον Mad Mike… Η τερατώδης δύναμη κατευθύνεται στους πίσω τροχούς και μόνον, αν και στην ανάβαση θα κάνει μια παραχώρηση και θα χρησιμοποιήσει σλικ ελαστικά της Toyo για βέλτιστη πρόσφυση κι αεροδυναμικά βοηθήματα για μέγιστη downforce.

Αυτό δεν είναι το μόνο αγωνιστικό μοντέλο της Mazda που οδηγεί ο 42χρονος αγωνιζόμενος. Λατρεύει την ιαπωνική μάρκα κι αυτή τη στιγμή συμμετέχει στη Formula Drift Japan του 2023 με ένα Mazda RX-7 FD της Team Magic με την υποστήριξη της Red Bull. Η αγάπη του για τους Wankel δεν έχει όρια.

Το Pikes Peak που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των εκλογών, στις 25 Ιουνίου. Ο φίλος του Whiddett, ο αείμνηστος Ken Block, θα τιμηθεί στη διάσημη ανάβαση, καθώς θα συμμετάσχει η σύζυγός του Lucy Block κι η κόρη του Lia Block. Η πρώτη με ένα ηλεκτρικό buggy Sierra Echo κι η δεύτερη με το Hoonipigasus, ένα τετρακίνητο κεντρομήχανο όχημα 1.400 ίππων που φοράει αμάξωμα από κλασική Porsche 911.

The post Τετραρότορο Mazda 3 1.400 ίππων θα τρέξει στο Pikes Peak (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα