Θα πληρώνατε εξαψήφια τιμή για ολοκαίνουριο Civic του 1996;

Όταν λέμε ότι ένα μεταχειρισμένο έχει λίγα διανυθέντα χιλιόμετρα, συνήθως έχει μερικές χιλιάδες κάτω από τις ρόδες του, όπως αυτό εδώ το S2000. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, κάποια αυτοκίνητα είναι εντελώς καινούρια, έχοντας τα λεγόμενα delivery miles, δηλαδή όσα χιλιόμετρα έχει ένα όχημα όταν τα παραλαμβάνει κάποιος από την αντιπροσωπεία. Τέτοια είναι κι η σημερινή περίπτωση, με το Honda Civic SiR του 1996 να έχει μόλις 26 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Αποθηκευμένο

σε γκαράζ από καινούργιο, το Civic είναι όλο αυθεντικό κι αμόλυντο. Εξακολουθεί να έχει πλαστικά καλύμματα στα καθίσματα, ενώ χαρτόνια έχουν τοποθετηθεί πάνω στα πατάκια για να μη σκονιστούν.

«Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό για μένα κι είναι ίσως η αγορά της ζωής μου», δήλωσε ο έμπορος που το ανακάλυψε στην Ιαπωνία και το έφερε στην Αμερική και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Λόγω των πολιτικών απορρήτου στον οίκο δημοπρασιών από τον οποίο αγόρασε το όχημα, η Vistec Imports δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με το άτομο που πούλησε το αυτοκίνητο στην Ιαπωνία. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η ιστορία πίσω από το γιατί αυτό το διαμάντι παρέμεινε ανέγγιχτο για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα είναι ένα μυστήριο.

RX-7 δεν έχει πατήσει σε άσφαλτο, περίμενε 30 χρόνια στο γκαράζ

Η εταιρία δε μοιράστηκε μαζί μας ούτε το ποσό που πλήρωσε για το Civic, αλλά είπε ότι έχει ήδη αρνηθεί μια προσφορά των 70.000 δολαρίων. Κι αυτό πριν καν φτάσει στις ΗΠΑ, κάτι που πρόκειται να κάνει τους επόμενους δύο μήνες. “Ξέρω ότι θα λάβω πολλά μηνύματα σχετικά με την τιμή πώλησης», είπε ο ιδιοκτήτης της Vistec Imports. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι εξαψήφιες προσφορές θα ληφθούν υπόψη. Υπάρχει κι η περίπτωση να αποθηκευτεί στην προσωπική μου συλλογή για πολλά χρόνια ακόμη.»

Αν κι η πληρωμή ενός εξαψήφιου ποσού για ένα Civic μπορεί να ακούγεται υπερβολική, είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι ένα αυτοκίνητο σαν αυτό, μια χρονομηχανή που σπάνια βλέπουμε, έχει κάποια γοητεία. Ωστόσο, θέτει επίσης στον ιδιοκτήτη ένα δίλημμα: το παρκάρεις απλώς σε ένα γκαράζ ελεγχόμενης θερμοκρασίας κι υγρασίας ως επένδυση, περιμένοντας τη σωστή προσφορά στο μέλλον ή βλάπτεις την αξία του απολαμβάνοντάς το πραγματικά;

The post Θα πληρώνατε εξαψήφια τιμή για ολοκαίνουριο Civic του 1996; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα