Θέλεις θερμική Lamborghini; Πολύ αργά, έχουν ξεπουλήσει όλες!

Οι μέρες των μη εξηλεκτρισμένων Lamborghini έχουν πια τελειώσει οριστικά, καθώς η μάρκα εισέρχεται δυναμικά στην εποχή των plug-in υβριδικών της. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα WELT, ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία μοντέλα αποκλειστικά θερμικής καύσης από το εργοστάσιο της Sant’Agata είναι sold out μέχρι το τέλος της παραγωγής τους. Οπότε ναι μεν παραδίδονται

ακόμα αμιγώς θερμικές Lambo, αλλά όσα χρήματα και να έχετε, δεν μπορείτε πλέον να αγοράσετε μία καινούρια.

24χρονος κερδίζει Huracan σε διαγωνισμό αλλά τρακάρει με 200+

Αυτό δεν είναι ακριβώς έκτακτη είδηση, καθώς η υπόλοιπη σειρά παραγωγής του υπεραυτοκίνητου Huracan, που πρόκειται να διακοπεί σύντομα, έχει εξαντληθεί από τον Μάιο. Καμία από τις εκδόσεις της Huracan –συμπεριλαμβανομένων των Tecnica και Sterrato– δεν είναι διαθέσιμη για αγορά, σηματοδοτώντας το τέλος του ατμοσφαιρικού κινητήρα V10 των 5.2 λίτρων, τουλάχιστον σε μη υβριδική μορφή. Όπως αναφέρει το Reuters, ο Winkelman επιβεβαίωσε ότι τα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης θα αντικατασταθούν από PHEV το 2024 και το 2025, αναφερόμενος στους διαδόχους των Urus και Huracan αντίστοιχα.

Η Urus είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Lamborghini με τη μεγαλύτερη επιτυχία σε πωλήσεις. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν μόλις πέρσι, οι Urus S κι Urus Performante με τον V8 4.0 λίτρων των 666 ίππων δεν είναι πλέον διαθέσιμες λόγω μεγάλης ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να περιμένουν την ανανεωμένη έκδοση που θα έρθει το 2024 και θα προσφέρεται αποκλειστικά με plug-in υβριδικό V8. Σημειώστε ότι η επόμενη γενιά Urus έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2029 ως πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Η Lamborghini φημίζεται για τις μεγάλες λίστες αναμονής της και συνεχίζει να σπάει ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων το ένα μετά το άλλο. Ακόμη κι η ολοκαίνουρια ναυαρχίδα της Revuelto με τον plug-in υβριδικό V12 έχει εξαντληθεί μέχρι το 2026, δείχνοντας ότι ο κόσμος δεν χορταίνει τους ταύρους της Sant’Agata, είτε σε ΜΕΚ-μόνο μορφή είτε σε πριζάτη διάταξη.

The post Θέλεις θερμική Lamborghini; Πολύ αργά, έχουν ξεπουλήσει όλες! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα