Το Volvo EM90 είναι το κινέζικο Zeekr 009, ένα EV πολυμορφικό

Ονομάζεται EM90 και σήμερα η κινεζοσουηδική εταιρία αποκάλυψε μία και μοναδική φωτογραφία του. Η πλήρης παρουσίαση θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου, όταν και θα είναι επίσης διαθέσιμο για προπαραγγελίες. Η Volvo λέει ότι προσφέρει την ατμόσφαιρα ενός σκανδιναβικού καθιστικού εν κινήσει, οπότε αναμφίβολα θα υιοθετήσει την προσέγγιση των νέων SUV Volvo EX30 και Volvo EX90: μια μινιμαλιστική αλλά πλούσια σε υλικά και τεχνολογία καμπίνα που εστιάζει

στους χώρους, την άνεση και τη συνδεσιμότητα: «Φανταστείτε έναν κινούμενο χώρο όπου μπορείτε απλά να είστε εσείς. Ένα μέρος όπου μπορείτε να συνδεθείτε με τους αγαπημένους σας, να δημιουργήσετε, να χαλαρώσετε, να εργαστείτε ή απλώς να σκεφτείτε.»

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, είναι γεγονός ότι το EM90 θα έχει μια πάρα πολύ στενή σχέση με το νέο 009 της αδελφής μάρκας Zeekr – ένα πολυτελές εξαθέσιο MPV με εντυπωσιακά νούμερα απόδοσης κι εντυπωσιακό στιλ. Το 009 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα του Geely Group SEA με το EX30 της Volvo – καθώς και με το νέο Smart #1 και με διάφορα άλλα EV της κινεζικής αγοράς από άλλες μάρκες της Geely – και το EM90 αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Μένει να φανεί εάν το πολυμορφικό της Volvo θα προσεταιριστεί τις εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις του κινέζικου ομολόγου του. Το 009 διαφημίζει αυτονομία 820+ χιλιομέτρων από την μπαταρία των 140 kWh και με 541 ίππους από τους δύο ηλεκτροκινητήρες του, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα – παρ’ ότι ζυγίζει σχεδόν τρεις τόνους.

Το Volvo EX30 τα κάνει μαντάρα με τον διακόπτη των παραθύρων

Συγκεκριμένα, το 009 σχεδιάστηκε στη γενέτειρα της Volvo – το Gothenburg της Σουηδίας – στο νέο παγκόσμιο κέντρο σχεδιασμού της Geely, υπό τη διεύθυνση του πρώην σχεδιαστή της Bentley, Stefan Sielaff. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν το EM90 σχεδιάστηκε ταυτόχρονα. Το EM90 θα είναι το πρώτο MPV που θα φέρει το σήμα της Volvo και στην πραγματικότητα θα είναι το πρώτο μη SUV μοντέλο που λανσαρίστηκε από τη μάρκα από τότε που κυκλοφόρησε το S60 της τελευταίας γενιάς το 2019.

The post Το Volvo EM90 είναι το κινέζικο Zeekr 009, ένα EV πολυμορφικό appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα