Τρομοκρατική ενέργεια καίει 10 Tesla Model Y στη Φρανκφούρτη

H πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Fechenheim στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και κατέστρεψε 10 Tesla Model Y, ενώ προκάλεσε ζημιές σε άλλα πέντε. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια (πράξη κοινωνικής αντίστασης την ονόμασαν οι πρωτεργάτες) από μια ανώνυμη ομάδα που θεωρεί την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ως ένας από τους «πιο εξέχοντες εχθρούς της», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Φρανκφούρτης λέει ότι το κέντρο ελέγχου έλαβε κλήση γύρω στις 3:20 τα ξημερώματα της Τρίτης κι

ανέφερε ότι ξέσπασε φωτιά σε χώρο στάθμευσης στην οδό Waechtersbacher. Η φωτιά εξαπλώθηκε σε πολλά αυτοκίνητα πριν φτάσουν στο σημείο πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η κοντινή σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε προσωρινά για περίπου 30 λεπτά. Γύρω στις 4:30 π.μ., η φωτιά κατασβέστηκε κι οι πρώτες μονάδες έφυγαν από το σημείο, αλλά δυνάμεις παρέμειναν καθώς υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης των μπαταριών. Ωστόσο, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής δεν αναφέρει εάν η φωτιά επεκτάθηκε στις μπαταρίες.

Αργότερα την Τρίτη, μια ανώνυμη επιστολή με τίτλο «Teslas flambé» εμφανίστηκε στην πλατφόρμα Indymedia αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη φωτιά και λέγοντας ότι η Tesla είναι ένας από τους «πιο εξέχοντες εχθρούς της ομάδας». Οι φερόμενοι δράστες ανέφεραν στην επιστολή τους ότι «η εταιρία αντιπροσωπεύει την ιδεολογία του πράσινου καπιταλισμού και της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κι αποικιακής καταστροφής όσο καμία άλλη». Στη συνέχεια φέρθηκε κι εναντίον άλλων εταριών, αναφέροντας: «Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο, πολλές εταιρίες μπόρεσαν να επιδείξουν τα υπέροχα, λαμπερά αυτοκίνητά τους σε αυτήν την εμπορική έκθεση και να συγχαρούν τους εαυτούς τους για τις οικονομικές τους επιτυχίες στο κλιματιζόμενο χώρο», ενώ «τα μέσα διαβίωσης πολλών καταστρέφονται» εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Ρόδο, στην Πορτογαλία και στο Μάουι και λόγω των πλημμυρών στη Σλοβενία ​​και την Αυστρία. Παραδόξως, δεν έκαναν καμία νύξη για τον Έβρο, ούτε και για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στην ίδια πλατφόρμα, η οποία θεωρείται από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος ως το κεντρικό μέσο της γερμανικής αριστερής εξτρεμιστικής σκηνής, η ομάδα δημοσίευσε άλλη μια επιστολή στην οποία ανέλαβε την ευθύνη για το ξεφούσκωμα των ελαστικών 51 οχημάτων Porsche που ήταν σταθμευμένα στο Βερολίνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές ύψους περίπου 500.000 ευρώ και λέει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

The post Τρομοκρατική ενέργεια καίει 10 Tesla Model Y στη Φρανκφούρτη appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα