Υπερχείλιση ποταμού απειλεί το GP της Imola το Σαββατοκύριακο

Το προσωπικό που εργάζεται για να προετοιμάσει το Grand Prix της Emilia Romagna του 2023 διατάχθηκε να εκκενώσει το Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, πιο γνωστό ως Imola, μετά από πλημμύρες στην περιοχή γύρω από την πίστα. Ο μετεωρολόγος και παρουσιαστής Albert Febrega έγραψε χτες στο Twitter ότι η απόφαση να εκκενωθεί η πίστα ελήφθη προληπτικά.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση στις όχθες του ποταμού Santerno, που εκτείνεται ακριβώς βόρεια της πίστας. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Nuovo Diario Messaggero, αρκετοί δρόμοι στην περιοχή έκλεισαν κι απαγορεύεται η οδήγηση κι η στάθμευση κατά μήκος του ποταμού. Ένα βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εφημερίδα δείχνει πόσο νερό κατεβάζει το ποτάμι.

Así está ahora la situación del río que pasa al lado del circuito. Se ha evacuado al personal como precaución.

This is the situatuon right now of the river next to Imola circuit. The personnel has been evacuated as precaution. #f1 #EmiliaRomagnaGP pic.twitter.com/dflBCQK0ry

— Albert Fabrega (@AlbertFabrega) May 16, 2023

Αν κι η κατάσταση δεν επιδεινώθηκε τις απογευματινές ώρες χτες, μια προηγούμενη πρόβλεψη που δημοσιεύτηκε από τον μετεωρολόγο δείχνει ότι η βροχή θα είναι ακόμη χειρότερη σήμερα και θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Η νεροποντή αναμένεται να μειωθεί στη συνέχεια κι η πιθανότητα βροχής είναι μικρότερη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Grand Prix. Με τις καιρικές συνθήκες να επιβραδύνουν τις προετοιμασίες της πίστας, αρχίζουν να δημιουργούνται αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του αγώνα. Μέχρι στιγμής, το διοικητικό όργανο της Formula 1 δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για τροποποίηση του προγράμματος του Σαββατοκύριακου ως απόρροια των πλημμύρων.

Το Grand Prix της Emilia Romagna επέστρεψε στο καλεντάρι της F1 το 2020 με τον Lewis Hamilton της Mercedes να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το άθλημα επιστρέφει κάθε χρόνο έκτοτε, με τον σημερινό ηγέτη του Πρωταθλήματος Οδηγών, τον Max Verstappen της Red Bull, να κερδίζει τους δύο τελευταίους αγώνες.

The post Υπερχείλιση ποταμού απειλεί το GP της Imola το Σαββατοκύριακο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα