Aston Martin: Νέος twin-turbo V12 με 835 ίππους

12:02 1/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η Aston Martin εγκαινιάζει μια νέα εποχή με το επερχόμενο ντεμπούτο του βαριά ανανεωμένου V12, ο οποίος θα βρυχάται κάτω από το καπό της νέας Vanquish που θα διαδεχθεί την εμβληματική DBS.

Σε πείσμα των καιρών η Aston Martin θα διατηρήσει τον εμβληματικό V12 στην γκάμα της. Μάλιστα, ο Roberto Fedeli, αρχιμηχανικός

της βρετανικής φίρμας, περιγράφει το νέο V12 όχι μόνο ως ένα σύμβολο ισχύος, αλλά και ως ένα μηχανολογικό επίτευγμα απέναντι στις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

Σε ένα teaser με τίτλο «Αυγή μιας νέας V12 εποχής», η Aston Martin αποκαλύπτει την καρδιά του τελευταίου αριστουργήματός της συνοδευόμενο από τον ήχο του μοτέρ. Το οποίο θα είναι twin-turbo και θα αποδίδει 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Αρκετά ψηλότερα από τους 770 ίππους και τα 900 Nm της DBS 770 Ultimate.

Για να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό άλμα επιδόσεων, οι μηχανικοί της Aston Martin βελτιώσαν κάθε πτυχή της διαδικασίας εσωτερικής καύσης. Από τα ενισχυμένα μπλοκ κυλίνδρων και τα κομβία μέχρι τις επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές και τα βελτιστοποιημένα συστήματα εισαγωγής και εξάτμισης. Και πολλά άλλα…

Η Vanquish, που θα είναι ο πρώτος αποδέκτης του νέου V12. Οι φήμες είναι πολλές ότι η Vanquish θα κάνει το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου Monterey στην Καλιφόρνια αργότερα φέτος.

Πέρα από την Vanquish, οι φίλοι της Aston Martin μπορούν να περιμένουν να δουν το χειροποίητο V12 να κοσμεί τα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα της μάρκας, όπως είναι η Valour, η DBR22 και η V12 Speedster.

The post Aston Martin: Νέος twin-turbo V12 με 835 ίππους appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα