Η Dacia στο Ράλλυ Dakar το 2025

Το 2025, η Dacia θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally-Raid, επιβεβαιώνοντας και την εργοστασιακή της συμμετοχή στο Ράλλυ Dakar με οδηγό τον Sebastien Loeb!

Η Dacia επιβεβαιώνει ότι από το 2025 θα συμμετέχει εργοστασιακά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally-Raid, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή

της στον αγώνα του Dakar. Το Ράλλυ Dakar είναι η απόλυτη δοκιμασία αξιοπιστίας και αντοχής, μία απίστευτη περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές που κάθε χρόνο, εδώ και 40 χρόνια, συγκεντρώνει πάνω από 500 συμμετοχές από 60 εθνικότητες.

Η Dacia θα αγωνιστεί με ένα νέο τετρακίνητο αγωνιστικό πρωτοτύπο, που κατασκευάζεται και εξελίσσεται με στόχο να αντιμετωπίζει τις πιο ακραίες συνθήκες. Αποτελεί, παράλληλα, μια ευαισθητοποιημένη οικολογικά περιπέτεια, αφού το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα κινείται με συνθετικό καύσιμο. Το Dakar θα αποτελέσει ένα εργαστήριο δοκιμών για τις ιδέες της Dacia, μία ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες έξυπνες λύσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στις υπαίθριες δραστηριότητες, όσο και αναφορικά με τον τομέα των ενεργειακών επιλογών. Τα πρωτότυπα της Dacia θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ήδη από το 2024, συμμετέχοντας δοκιμαστικά στο ράλλυ Μαρόκου.

Βεβαίως σύμμαχοι της Dacia σε αυτή την τολμηρή προσπάθεια θα είναι τόσο το Renault Group, όσο και η γνωστή αγγλική αγωνιστική ομάδα της Prodrive. Μάλιστα η Prodrive φημίζεται σε παγκόσμια κλίμακα για την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην εξέλιξη πρωτοτύπων για αγώνες rally-raid. Το τρίπτυχο θα συμπληρώσει ένα ακόμη πολύ δυνατό όνομα από τον χώρο του παγκόσμιου motorsport, αυτό του Sebastien Loeb βεβαίως. Μάλιστα Prodrive και Loeb έχουν ήδη κατακτήσει δύο δεύτερες θέσεις, το 2022 και το 2023.

Ο Loeb, επίσημα πλέον μέλος της ομάδας της Dacia, θα τρέξει μαζί με την ισπανίδα οδηγό ράλι Cristina Gutierrez Herrero, η οποία έγινε η πρώτη Ισπανίδα που τερμάτισε στο Ράλλυ Ντακάρ το 2017, στην κατηγορία αυτοκινήτων. Και αυτό το κατάφερε σε ηλικία μόλις 31 ετών, έχει ήδη συμμετάσχει σε 7 Ράλλυ Ντακάρ, μεταξύ 2017 – 2023. Η Cristina είναι, επίσης, πρωταθλήτρια all-terrain rally (κατηγορία γυναικών) στην Ισπανία από το 2012.

The post Η Dacia στο Ράλλυ Dakar το 2025 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα