Η Hyundai ετοιμάζει το IONIQ 5 N

Το IONIQ 5 N αναμένεται τον Ιούλιο του 2023 και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων της σειράς Hyundai N.

Η Hyundai δοκιμάζει στον Αρκτικό Κύκλο το IONIQ 5 N, το πρώτο υψηλών επιδόσεων N μοντέλο. Το IONIQ 5 N θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο N με κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD). Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται στο “N Drift

Optimizer”, το οποίο κατανέμει τη ροπή εμπρός και πίσω σε μεταβαλλόμενο ποσοστό και ταυτόχρονα επηρεάζει την ακαμψία της ανάρτησης, την δυνατότητα διεύθυνσης και το σύστημα e-LSD (ηλεκτρονικό-περιορισμένης ολίσθησης διαφορικό) για να δημιουργήσει έναν τρόπο οδήγησης αφιερωμένο στο drifting. Βοηθά τους οδηγούς όλων των επιπέδων δεξιοτήτων να απολαμβάνουν το drifting και έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή για τους οδηγούς που μπαίνουν για πρώτη φορά στο άθλημα του drifting.

Με το e-LSD ειδικά ρυθμισμένο για το IONIQ 5 N, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου παρακολουθεί την είσοδο από τους αισθητήρες τροχών για να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε ένας συγκεκριμένος τροχός χρειάζεται επιπλέον ροπή για να βελτιώσει τη συνολική πρόσφυση του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι το e-LSD βελτιώνει τον χειρισμό κατά τις στροφές και την οδήγηση υψηλής ταχύτητας στην πίστα, καθώς και σε αντίξοες συνθήκες οδήγησης, όπως ο πάγος και το πυκνό χιόνι.

Επιπλέον, το IONIQ 5 N χρησιμοποιεί N Torque Distribution που είναι βελτιστοποιημένη για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει το επίπεδο ροπής τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς. Το N Torque Distribution και το e-LSD συνεργάζονται για να κατανείμουν την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς σε ποικίλες αναλογίες και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται γρήγορα στη στιγμιαία και απρόσκοπτη παροχή ισχύος που είναι εγγενής στα ηλεκτρικά οχήματα — ακόμη και σε ακραίες συνθήκες χαμηλής τριβής, όπως αυτές του Αρκτικού Κύκλου.

Το μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως τον Ιούλιο.

The post Η Hyundai ετοιμάζει το IONIQ 5 N appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα