Η Mustang GTD είναι ένα αγωνιστικό για το δρόμο

Η Mustang GTD με 800 ίππους είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο επιδόσεων, νόμιμο για χρήση στο δρόμο, που σχεδιάστηκε παράλληλα με την αγωνιστική Mustang GT3.

Ο στόχος ήταν απλός αν και στα χαρτιά έμοιαζε με άπιαστο όνειρο: η σχεδίαση μιας Mustang που θα είναι σε θέση να αναμετρηθεί με τα καλύτερα ευρωπαϊκά σπορ αυτοκίνητα! Έτσι μια ολιγομελής ομάδα δημιούργησε ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο, με

εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις, και δυνατότητα για χρήση σε δημόσιο δρόμο. Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Ford Mustang GTD, μια «βιτρίνα» τεχνολογικής υπεροχής, η οποία αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική Mustang GT3 που θα τρέξει του χρόνου στο Le Mans. Η ειδική αυτή έκδοση διαθέτει ένα σμιλεμένο φαρδύ αμάξωμα κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από ανθρακονήματα και μία μεγάλη πίσω πτέρυγα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη Mustang! Όπως λένε και οι άνθρωποι πίσω από αυτό το μοναδικό δημιούργημα “δεν κατασκευάσαμε ένα αυτοκίνητο δρόμου για την πίστα, αλλά ένα αγωνιστικό όχημα για το δρόμο”.

Η Mustang GTD δανείζεται την αγωνιστική τεχνολογία της αγωνιστικής Mustang GT3. Κάθε εξάρτημα είναι στοχευμένα σχεδιασμένο, ενώ κάθε επιφάνεια έχει δημιουργηθεί με στόχο τη λειτουργικότητα. Πίσω από την εξέλιξη της GTD βρίσκονται πολλοί από τους δημιουργούς τόσο των αγωνιστικών Mustang όσο και του Ford GT που έχει κερδίσει το Le Mans. Εν ολίγοις, πρόκειται για την ταχύτερη Mustang δρόμου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Με 800+ ίππους

Την κίνηση παρέχει ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 5,2 λίτρων, με εκτιμώμενη ισχύ 800 ίππων. Βέβαια μεγαλύτερη σημασία έχουν μία σειρά από άλλα στοιχεία, προκειμένου να μπορούν το αμάξωμα να μπορεί να εκμεταλλευτεί την τόσο υψηλή ισχύ. Έτσι, η Mustang GTD έχει ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία που παρέχουν εκπληκτική κάθετη δύναμη αλλά και μεγάλα ελαστικά που συνδυάζονται με μια προηγμένη διάταξη ανάρτησης διπλού ύψους με ανισομεγέθεις βραχίονες μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Τα κεραμικά carbon φρένα προσφέρουν αξιόπιστη πέδηση, ενώ το 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη συνδυάζεται με έναν άξονα μετάδοσης κίνησης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα εξασφαλίζοντας σχεδόν ιδανική κατανομή του βάρους.

Η Mustang GTD γεννήθηκε μέσα από τη φιλοσοφία της αγωνιστικής Mustang GT3, η οποία επιστρέφει στο Le Mans του χρόνου και θα αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Mustang. Η ονομασία GTD αποτελεί ευθεία αναφορά στην κατηγορία αγώνων IMSA “GTD” που αφορά αυτοκίνητα τα οποία έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς της κατηγορίας GT3 της FIA.

Η παραγωγή της Mustang GTD θα είναι περιορισμένη με τιμή που αναμένεται να ξεκινά από περίπου 300.000 δολάρια προ φόρων. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

#tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/08/Mustang-GTD_02-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/08/Mustang-GTD_03-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/08/Mustang-GTD_09-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/08/Mustang-GTD_010-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 4

The post Η Mustang GTD είναι ένα αγωνιστικό για το δρόμο appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα