Συμβουλές: Έτοιμοι για διακοπές;

Είμαστε στην περίοδο των διακοπών και όπως κάθε χρόνο οι Έλληνες θα ξεχυθούμε στους δρόμους και στις παραλίες! Είμαστε όμως έτοιμοι;

Θα φορτώσουμε το αυτοκίνητο μας, θα βάλουμε μέσα τους αγαπημένους μας και θα πάμε να ξεκουραστούμε, να περάσουμε καλά, να εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις. Όμως δε θα πρέπει να τα βλέπουμε όλα ανέμελα, καθώς το ταξίδι με το αυτοκίνητο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, προϋποθέτει σοβαρή προετοιμασία.

Κάποτε λέγαμε πως είναι καλό να ταξιδεύουμε νωρίς το πρωί, αποφεύγοντας

τις υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού. Πλέον, με τα σύγχρονα αυτοκίνητα και τα δυνατά air condition, ταξιδεύουμε άνετα ακόμη και με 45 βαθμούς, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε “χαλαροί”. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να μη μας επηρεάζει ως οδηγούς ή επιβάτες, ωστόσο δεν παύει να απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Ο κινητήρας και τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας είναι αυτά που δέχονται την περισσότερη καταπόνηση λόγω ζέστης. Φροντίζουμε λοιπόν να είναι έτοιμα για μια τέτοια δοκιμασία!

Ιδανικά φροντίζουμε τον κινητήρα. ΠΡΙΝ φύγουμε! Να είναι συντηρημένος στην ώρα του, το σύστημα ψύξης να λειτουργεί σωστά, να υπάρχει αντιψυκτικό στη σωστή ποσότητα στο δοχείο του, το φίλτρο αέρος να είναι καθαρό και να έχουμε γεμίσει το υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες. Ένας έλεγχος στη λειτουργία του air condition είναι επιτακτικός πριν ξεκινήσουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δε θα μας “αφήσει” στη ζέστη. Τέλος, τα ελαστικά μας θα πρέπει να είναι σωστά φουσκωμένα, όχι υπερβολικά καθώς με τη ζέστη η πίεση αέρα αυξάνεται λόγω διαστολής. Και βεβαίως θα πρέπει να μην είναι φθαρμένα, καθώς στην καυτή καλοκαιρινή άσφαλτο θα καταπονηθούν σημαντικά.

Και δεν ξεχνάμε, πριν φύγουμε για οπουδήποτε, φορτώνουμε σωστά τις αποσκευές, ιδανικά μέσα στον χώρο αποσκευών. Ότι δε χωράει το τοποθετούμε με προσοχή στο δάπεδο των πίσω καθισμάτων, χωρίς να πηγαινοέρχονται βαλίτσες πάνω στα καθίσματα στις στροφές. Αποφεύγουμε να φορτώνουμε πάνω στην εταζέρα και τέλος φροντίζουμε ότι τα κατοικίδια μεταφέρονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό και για κανένα λόγο δεν τα αφήνουμε μόνα σε κλειστό αυτοκίνητο. Τέλος, αν θα διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις παίρνουμε πάντα μαζί μας νερό και αποφεύγουμε να οδηγήσουμε φαγωμένοι.

Καλό καλοκαίρι, ας επιστρέψουμε πίσω ξανά όλοι και με ασφάλεια!

The post Συμβουλές: Έτοιμοι για διακοπές; appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα