Κασσελάκης: «Όταν θα είμαστε κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος, να υπάρχει πραγματικά δημόσια υγεία»

Στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες -την υγεία, τις συγκοινωνίες, την παιδεία- όπως τα διατυπώνουν στις συζητήσεις που έχει μαζί τους κατά την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου, εστίασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι η κύρια προτεραιότητα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

θα είναι η δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι «πρέπει να έχεις στα νησιά και υγεία και παιδεία, να έχεις τουλάχιστον τηλεκπαίδευση…», καθώς και ότι «πρέπει να υπάρχει συγκοινωνία ανάμεσα στα νησιά, να βάλουμε άγονες γραμμές στις Κυκλάδες, να μπορούν να μετακινούνται οι κάτοικοι, να υπάρχει εμπόριο στις Κυκλάδες».

Τόνισε ότι «αυτή η επένδυση στην υγεία έχει τεράστια απόδοση» και ότι «κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία, αλλά πρέπει να είναι κάτι δυναμικό», καθώς «μπορείς να φέρεις τεράστια ανάπτυξη και αποκέντρωση επενδύοντας στην υγεία».

«Αν δεν επενδύσουμε στην υγεία και στην παιδεία, τι κάνουμε σαν χώρα;», τόνισε. Ερωτηθείς για το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία, είπε ότι «ναι, προφανώς. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την υγεία να είναι ένα παρακλάδι του καπιταλισμού».

Υπογράμμισε ότι «η υγεία είναι δημόσια, και πρέπει να είναι για όλους και πρέπει να αποδώσει. Άρα το βασικό είναι να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία». Σημείωσε ότι «χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία», προσθέτοντας ότι «έχετε την προσωπική μου εγγύηση ότι όταν είμαστε κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος. Θα είναι να υπάρχει πραγματικά δημόσια υγεία».

Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «απροθυμία» της να χτυπήσει τα ολιγοπώλια για να καταπολεμήσει την ακρίβεια, αλλά και για την «άρνησή» της να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι όντως ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, αλλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την Άκρα Δεξιά», σχολίασε, τονίζοντας ότι έχει τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιό της «μια υμνήτρια του νεοναζί Κασιδιάρη», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέπεμψε τον βουλευτή Δράμας του κόμματός του «για τις πρόσφατες ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του».

«Εμείς επιλέγουμε να είμαστε πολυσυλλεκτικοί στο προοδευτικό Κέντρο και στην Αριστερά, στον κόσμο της αλληλεγγύης και της προόδου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε παλαιότερες δηλώσεις τού κυβερνητικού εκπροσώπου ανέφερε ότι «πετούσε λάσπη λίγο πριν την 25η Μαρτίου λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τη βία στις παρελάσεις, πετώντας καταγγελίες έτσι στον αέρα, ενώ εγώ ήμουν μέσα στο στρατόπεδο».

Τόνισε ότι όμως ταυτόχρονα η κυβέρνηση «αρνείται να δώσει απαντήσεις για τη ”μονταζιέρα” και το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών».

«Ξέρετε τι είναι Ακροδεξιά; Είναι το να συγκαλύπτεις ένα έγκλημα. Ξέρετε τι είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη; Είναι τα οστά των ανθρώπων από τα Τέμπη που τα μπάζωσαν και τα μετακίνησαν με εντολή κάποιου σε αυτή τη χώρα.

Ποιος έδωσε την εντολή για τη μονταζιέρα; Ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα; Ποιος έδωσε την εντολή να μετακινηθούν αυτά τα οστά, που είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη; Θα μου πει κανείς;», ανέφερε. «Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης και η κυβέρνηση έχουν απαντήσει σε αυτή την ερώτηση που κάνει όλος ο ελληνικός λαός; Όχι, δεν έχουν απαντήσει, γιατί δεν έχουν την ευθιξία. Και όταν δεν απαντάς, δείχνει κάτι. Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται», είπε.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με την πρώτη ευκαιρία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών φεύγει, οι βουλευτικές ασυλίες φεύγουν. Οι πολιτικοί επιτέλους να είναι ισότιμοι πολίτες μπροστά στον νόμο».

Αναφερόμενος στην καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος των ανθρώπων από την Ακροδεξιά, στηλίτευσε την ψηφοθηρία και υπογράμμισε ότι στόχος του προοδευτικού κόσμου πρέπει να είναι μια σύγχρονη χώρα, μια κοινωνία όπου δεν θα επικρατεί η λογική της ατομικής ευθύνης και του γρήγορου πλουτισμού αλλά θα κερδίσει έδαφος η αριστερή αλληλεγγύη και η συλλογικότητα. Ώστε οι νέοι, όπως είπε, να εμπνευστούν και να συμμετέχουν ξανά ενεργά αλλά και να μπορέσουν να διαπρέψουν στη χώρα τους.

Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές προκειμένου να μπει ξανά στο ζύγι η «αλαζονεία της ΝΔ» για το 41% και να εκφραστεί το ρεύμα που, όπως υποστήριξε, υπάρχει στην κοινωνία υπέρ των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η οργή για την απαξίωση του Κράτους Δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, Όταν,kasselakis, otan