Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδια από τον καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτό το διάστημα, οι οποίες μπορούν να προσκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και στα κατοικίδια. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για την προστασία τους:

Κρατήστε το σπίτι σας δροσερό και φροντίστε να ανανεώνετε συχνά το μπαλάκι του νερού του κατοικίδιου σας.

Αποφύγετε τις βόλτες τις ώρες που η θερμοκρασία είναι στο peak. Εσείς μπορεί να τις αντέχετε, το ζωάκι σας όχι. Ο περίπατος καλό είναι να γίνεται τις βραδινές ώρες και τα παιχνίδια στη διάρκεια της μέρας να είναι περιορισμένα. Μην ξεχνάτε, ακόμη και το βράδυ, να

έχετε μαζί σας νερό.

Αν πάτε για μπάνιο, επιλέξτε μια παραλία που να είναι κατάλληλη για το κατοικίδιό σας και αποφύγετε και πάλι τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας.

Στις μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο, έχετε αναμμένο το air condition και τα τζάμια καλυμμένα με σκίαστρα. Κάνετε συχνές στάσεις και μην αφήσετε ΠΟΤΕ τον σκύλο σας μέσα στο αυτοκίνητο.

Τέλος, μην ξεχνάτε τα αδέσποτα! Τοποθετήστε ένα μπαλάκι με νερό έξω από το σπίτι ή τη δουλειά σας και στο γειτονικό σας πάρκο.

Θερμοπληξία

Τα σκυλιά μπορούν και αυτά να πάθουν ηλίαση ή θερμοπληξία. Μιλήστε με τον γιατρό σας αν διαπιστώσετε κάτι από τα παρακάτω:

Βαρύ λαχάνιασμα

Ταχυκαρδία

Εμετό η διάρροια

Απώλεια συντονισμού κινήσεων

Απροθυμία μετακινήσεων

Αλλαγή στο χρώμα των ούρων

Λήθαργο

Επιληπτικές κρίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos