Πάρτι στη στιγμή!

00:54 22/12/2011 - Πηγή: Myself

Η διοργάνωση ενός πάρτι, όσο διασκεδαστική κι αν φαίνεται, τελικά μπορεί να αποβεί πολύ κουραστική, ακόμη και για τον πιο πρόθυμο οικοδεσπότη. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει. Μελέτες έδειξαν πως οι γυναίκες που έχουν έντονη κοινωνική ζωή βγαίνουν συχνά και έχουν πολλούς φίλους, ζουν περισσότερο και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα καρδιάς, κατάθλιψης ή διαβήτη.

Όμως, πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες. Μελέτες που διεξήγε επί 20 χρόνια ο καθηγητής Brian Wansink στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ

και συσχετίζουν το περιβάλλον με το φαγητό έδειξαν πως ακόμη και μια έτοιμη σαλάτα μπορεί να αποσπάσει καλές κριτικές με τα κατάλληλα τρικ. Αν χρησιμοποιήσετε π.χ. πορσελάνινα πιάτα και ασημένια μαχαιροπίρουνα, όλα θα φαίνεται να έχουν καλύτερη γεύση. Η παρουσίαση, λοιπόν, παίζει πρωταρχικό ρόλο. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει μόνο για το φαγητό, αλλά και στο πώς θα συμπεριφερθείτε ως οικοδέσποινες. Με άλλα λόγια, οφείλετε να είστε ήρεμες και να ελέγχετε τα πάντα χωρίς άγχος. Γιατί αν εσείς δεν είστε χαλαρές δεν θα είναι ούτε και οι καλεσμένοι σας.

Κάντε ένα πλάνο

Έχουμε και λέμε: Έχετε 3-4 ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων καλεσμένων. Κάντε μια λίστα αυτών που έχετε προσκαλέσει. Χρειάζεστε ένα χρονοδιάγραμμα, ώστε να ξέρετε πόση ώρα θα αφιερώσετε στο καθετί. Δώστε περισσότερο χρόνο σε αυτά που σας αρέσει να κάνετε πιο πολύ και ζητήστε βοήθεια εκεί που δεν τα καταφέρνετε καλά. Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε, π.χ., ασχοληθείτε με την κουζίνα και αφήστε τους υπόλοιπους της οικογένειας να μαζέψουν το σπίτι. Ή επικεντρωθείτε στη διακόσμηση και παραγγείλετε το φαγητό από ένα catering.

Καθαρίστε γρήγορα!

Ακόμη κι αν κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας πρέπει να είναι άψογο, 30 λεπτά αρκούν. Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμμαζέψετε την ακαταστασία: Οι καλεσμένοι σας θα προσέξουν πολύ πιο εύκολα ότι υπάρχει μια στοίβα από παλιές εφημερίδες δίπλα στο τραπεζάκι παρά τη σκόνη στα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης. Γι' αυτό τακτοποιήστε όλα όσα βρίσκονται πεταμένα στο σπίτι και βάλτε τα στην κρεβατοκάμαρα, όπου δεν θα μπει κανείς. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μη σφουγγαρίσετε ή βάλετε ηλεκτρική σκούπα (αυτό έτσι κι αλλιώς θα το κάνετε αφού φύγουν). Δώστε έμφαση εκεί όπου θα είναι συγκεντρωμένοι οι καλεσμένοι σας: Στο σαλόνι φροντίστε να έχετε ξεσκονίσει, να έχετε καθαρίσει τους καθρέφτες, ενώ ένα καλό καθάρισμα στο WC είναι απαραίτητο.

Στην κουζίνα ολοταχώς

Επιλέξτε να μαγειρέψετε κάτι που έχετε ήδη δοκιμάσει στο παρελθόν και ξέρετε ότι το πετυχαίνετε. Μην αρχίσετε με πολύπλοκες συνταγές, γιατί και εσείς θα αγχωθείτε και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι καλεσμένοι σας να καταλήξουν να τρώνε πίτσα! Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να δοκιμάσουν ένα εξωτικό φαγητό, αλλά να περάσουν καλά! Προετοιμάστε απλά πιάτα, που μπορείτε να τα αφήσετε στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστά. Προσφέρετε στους καλεσμένους σας ποτά και μικρά ορεκτικά για να περιορίσετε την πείνα τους. Προτιμήστε υγιεινά σνακ με λαχανικά και ντιπ.<

Keywords
Τυχαία Θέματα