«Τίποτε ανθρώπινο δεν μπορεί να είναι καταδικαστέο.»

12:35 10/2/2012 - Πηγή: Myself

Το περιοδικό «HELLO!» συνάντησε τον Θοδωρή Αθερίδη στα καμαρίνια του θεάτρου «Βρετάνια», όπου ανεβαίνει η παράσταση «Θα ’σαι δω ξανά του χρόνου» και μίλησε μαζί του για το θέατρο, την τηλεόραση και τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Ο ηθοποιός φέτος στη σειρά «Πίσω στο σπίτι» υποδύεται έναν παππού και αποκάλυψε στο περιοδικό πώς νοιώθει για το γεγονός: «Ηθοποιός είμαι. Θα μπορούσα να παίξω και έναν ήρωα 80 χρονών. Ήθελα, όμως, να κάνω τον μάγκα παππού. Να με βλέπουν τα παιδιά και να λένε “θα ήθελα να είναι έτσι ο παππούς μου,

ενεργός, δραστήριος, με χιούμορ”. Μου άρεσε περισσότερο από το να κάνω τον “γκόμενο”. Τον έκανα δύο χρόνια στο “Φίλα το βάτραχό σου”. Πρέπει να απενοχοποιήσετε την ηθοποιία από τα στερεότυπα των πρωταγωνιστών. Ο Χάρισον Φορντ δεν δέχτηκε ποτέ να κάνει αρνητικό ρόλο. Ο Ντε Νίρο, όμως, το έκανε. Αυτή η στάση κάνει διαφορά στην εμβάθυνση και στην ποιότητα απέναντι στην ίδια τη δουλειά. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο η καλή του πλευρά, αλλά και η κακή.»

Μιλώντας για επιθυμίες και όρια ο ηθοποιός αναφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν τεθούν όρια, αν δεν ορίσεις την επιθυμία, τότε η επιθυμία δεν τελειώνει ποτέ. Σχετικά με το βαθμό που την ορίζει ο καθένας, θα μετρήσει κατ’ αναλογία το κόστος, το περιθώριο, τις αντοχές του. Οι άνθρωποι του έργου μας έχουν ορίσει την επιθυμία τους σε ένα σαββατοκύριακο. Άλλοι, όμως, ερωτεύονται και καταστρέφουν τα σπίτια τους. Μπορεί αυτό να αξίζει. Μπορεί και όχι, καθώς πολλές φορές το έχουμε δει να αποτυγχάνει.» 

Όσον αφορά στην απόφαση της κόρης του να ασχοληθεί με την Υποκριτική ο ηθοποιός δηλώνει: «Ήθελα να πάρει το δρόμο που πάντα θα αγαπούσε, αυτόν που θα της άρεσε. Δεν έχω καμία άποψη για τις ζωές των άλλων, εκτός από το να υποστηρίξω τις επιλογές των ανθρώπων που αγαπώ.» 

 

 

Θοδωρής Αθερίδηςδηλώσεις διασήμωνΟ Θοδωρής Αθερίδης μιλάει για το ρόλο του στην παράσταση στο θέατρο Βρετάνια και για τις ανθρώπινες σχέσεις.CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό Hello!yesnoΘοδωρής Αθερίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα