Banksy: The Bristol Legacy

00:28 29/3/2012 - Πηγή: Mixtape

O ακούραστος, ακόρεστος και πλέον δημοφιλής Banksy αφήνει για λίγο στην άκρη την “διακόσμηση” του αστικού τοπίου και επιστρέφει με νέο βιβλίο δια χειρός Paul Gough. Το εγχείρημα βέβαια αυτή την φορα διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις και την κεντρική ιδέα που τις περιέβαλε ως προς την δομή και το περιεχόμενο. Σε αυτή την νέα λοιπόν έκδοση-μαμούθ

160 σελίδων ο Banksy – πάντα μέσω Paul Gogh – κινήθηκε σε μια back to the roots προσέγγιση δίνοντας στο βιβλίο την αίσθηση της βιογραφίας .

Η πορεία του Banksy από την γέννηση του ως street artist στους δρόμους του Bristol μέχρι την καθιέρωση και ο αντίκτυπος που είχαν τα έργα του πάνω σε ανθρώπους εκτός εικαστικού πεδίου είναι τα βασικά σημεία αναφοράς. Και ποιός ο καταληλλότερος για να φέρει εις πέρας κάτι τέτοιο από τον κοσμήτορα και αντιπρόεδρο του Faculty of Arts, Creative Industries and Education του Bristol, Paul Gogh. Με εμπεριστατωμένη του γραφή πλούσιο φωτογραφικό υλικό αν μη τι αλλο, δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να παρακολουθήσει το έργο του Banksy από μια εναλλακτική οπτική και να ερμηνεύσει την ουσιαστική του έννοια.

Το βιβλίο έχει βγει ήδη στην κυκλοφορία από την Redcliffe Press Ltd στην Αγγλία και αναμένεται σύντομα και η ελληνική του έκδοση. Προς το παρόν όποιος ενδιαφερόμενος εντός Ελλάδας μπορεί να το προμηθευτεί μέσω Amazon.

Keywords
Τυχαία Θέματα