Inspiral Carpets

16:02 4/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Inspiral Carpets επιστρέφουν ανανεωμένοι αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, οπότε  βρήκαμε την αφορμή να μάθουμε τα νεότερα από το στρατόπεδο της θρυλικής μπάντας από το Manchester.

Οι βετεράνοι πλέον Inspiral Carpets (σχηματίστηκαν το 1983, οπότε αισίως μετρούν σχεδόν 30 χρόνια ζωής)  αποτελούν μια από τις πιο κλασικές μπάντες της σκηνής του “Madchester”, ίσως με όχι τόσο μουσικό βάρος και επίδραση όσο οι

Stone Roses, αλλά σίγουρα με τραγούδια που ακούστηκαν και τραγουδήθηκαν  όσο λίγα στα indie/rock club της Αθήνας των 90s.

Με νέο τραγουδιστή στη σύνθεσή τους (τον Stephen Holt της αρχικής τους σύνθεσης που αντικατέστησε τον Τοm Hingley, τραγουδιστή του “κλασικού” line up των Inspirals) έρχονται στο Fuzz Club το Σάββατο 10 Μαρτίου για να χαρίσουν στο πάντα πιστό σε αγαπημένα παλιά ονόματα ελληνικό κοινό τα “This Is How It Feels” και “Saturn 5” αλλά και τα νέα κομμάτια τους.

Διαβάστε τι μας είπαν τόσο για το παρελθόν όσο και για το παρόν και το μέλλον των Inspiral Carpets.

Τι έχετε να πείτε στους φίλους σας για το νέο υλικό που ετοιμάζετε; Επιστρέφετε στις garage ρίζες σας; Θα ακούσουμε καινούργια κομμάτια στην Αθήνα;

Ελπίζω και πιστεύω ότι  το νέο υλικό θα αρέσει στους φίλους μας, είμαστε ενθουσιασμένοι με τα νέα τραγούδια. Είναι υπέροχο να ξαναγράφουμε και αποδεικνύει ότι δεν επιστρέψαμε μόνο για να βγάλουμε λεφτά παίζοντας ξανά και ξανά τις μεγάλες επιτυχίες μας. Νομίζω ότι τα νέα κομμάτια είναι μια μίξη των garage απαρχών μας και νεότερου υλικού, που όμως ακούγονται σύγχρονα. Πιστεύω ότι θα αρέσουν στους φίλους μας στην Ελλάδα 1-2 από αυτά.

Τι σας κρατά μαζί ως συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια; Είναι οι φαν σας, η αγάπη σας για τη μουσική ή κάτι άλλο;

Νομίζω όλοι οι παραπάνω παράγοντες και επιπλέον το ότι ακόμη απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, το να είμαστε μαζί και πιστεύουμε πολύ σ αυτό. Αν δεν είναι πια ωραία και δεν το απολαμβάναμε αμφιβάλλω  αν θα υπήρχαμε ακόμη. Είμαστε όλοι πραγματικοί μουσικόφιλοι και μας αρέσει να φτιάχνουμε τραγούδια που οι άνθρωποι θα αγαπήσουν και θα χορέψουν μ’ αυτά.

Τι νιώθετε για την εποχή του “Madchester” Θεωρείστε ένα από τα κλασικά συγκροτήματα της σκηνής. Αναδρομικά, τι ήταν αυτό που την έκανε τόσο σημαντική και επιδραστική;

H μουσική πάντα περνά περιόδους επιδραστικότητας και είμαστε περήφανοι που ήμασταν μέρος ενός τόσο ιδιαίτερου πράγματος. Το “Madchester” ακόμα επηρεάζει νέα και ανερχόμενα σχήματα ακόμη και τώρα, τόσα χρόνια μετά και το θυμόμαστε με αγάπη. Το Manchester έχει βγάλει μεγάλα συγκροτήματα για δεκαετίες αλλά ήμασταν τυχεροί που ήμασταν τόσοι πολλοί ταυτόχρονα εκεί, όλοι βγάζοντας εξαιρετική μουσική.

Πώς βλέπετε συγκριτικά την πιο αργή αναγνώριση στα 80s σε σχέση με την γρήγορη άνοδο και συχνά την επακόλουθη πτώση των μουσικών στην εποχή του ίντερνετ. Νοσταλγείτε καθόλου την εποχή που ο κόσμος διάβαζε φανζίν και έψαχνε μανιωδώς δίσκους;

Όλα είναι πολύ πιο γρήγορα και άμεσα τώρα σε σχέση με το ’80, κάτι που έχει και καλά και κακά σ

Keywords
Τυχαία Θέματα