New Adventures In Hi-Fi vol.3

10:54 3/10/2012 - Πηγή: Mixtape

Η μεγάλη αειφόρος ψυχεδελομάνα Καλιφόρνια κόντεψε να μου φάει όλη τη στήλη αυτή τη βδομάδα αλλά ο ντιτζέις ο καλός της έσωσε το τομάρι. Κι άφησα στην απ’ έξω και τις πεντανόστιμες Dum Dum Girls.

Thee Oh Sees – “Putrifiers II”

(In The Red Recordings)

Μπορεί να λέω μπούρδες αλλά νομίζω ότι είναι από τις νέες του ελληνικού κοινού αγαπημένες μπάντες. Τα έχουμε όμως πει και μια και δυο γι’ αυτούς. Καμιά 15ετία στα ράφια των δισκάδικων και μετρώντας και το παρών, που οι ίδιοι το θέλουν ep, φτάνουν τα 9 άλμπουμ. Την ίδια συνταγογράφηση

από τον ίδιο γιατρό έχουν κι εδώ (όσο-πιο-ρετρό-ακουγόμαστε-τόσο-καλύτερα-τα-πάμε), μόνο που ίσως να τους έχει γράψει αυτή τη φορά να πάρουν και Syd Barrett των 500mg (“Putrifiers II”, “Wicked park”) και κανένα χαπάκι Zombies την ημέρα (“Will we be scared?”, “Goodnight baby”) για να ενισχύσουν τη Velvet-o-γκαραζοθεραπεία τους (“So nice”). Δεν υπάρχει τώρα λόγος να πούμε αν είναι καλύτερο από τα δύο περσινά τους. Εκείνα είχαν το “The dream”, το “I need seed”, το “Chem-farmer” αυτό έχει το “Lupine dominus” (που ακούσαμε και στο An Club), το “Flood’s new light” και το “Wax face”.

Tracks For You Mixtape: “Flood’s new light”, “Lupine dominus”, “Will we be scared?”

Video: “Flood’s new light”

The Fresh And Onlys – “Long Slow Dance”
(Mexican Summer)

Η περίπτωση αυτής της τετράδας από το San Francisco μοιάζει με τσαλακωμένο πουκάμισο που το φοράς τέσσερις συνεχόμενες μέρες (δεν μας νοιάζει αν βρωμίσει) και σιγά-σιγά στρώνει πάνω σου. Αυτό έχουν πετύχει την τέταρτη φορά που βγήκαν από το στούντιο. Από το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους(στην Castle Face του John Dwyer των από πάνω) μέχρι το Long Slow Dance, έχουν χάσει τον τραχύ και πιο επιθετικό garage ήχο τους και έχουν αποκτήσει ένα πιο μαλακό, χωρίς reverb και φαζαριστές κιθάρες (o Tim Cohen ακούγεται καθαρά), με σαφώς λιγότερα έως καθόλου ναρκωτικά ήχο. Κι αν αυτό ακούγεται αρνητικό, θα πω ότι έχουν κάνει τον καλύτερο δίσκο τους. Όχι γιατί στερούνταν εμπνεύσεως ποτές, αλλά γιατί εδώ χαμπαριάζουν τη σοφία της ποπ απλότητας (“Long slow dance”, “Dream girls”, “Executioners song”, “20 days & 20 nights”) χωρίς να ξεχνούν τη psych καταγωγή τους (“Foolish person”).

Tracks For Your Mixtape: “Dream girls”, “Long slow dance”, “Presence of mind”

Video: “Presence of mind”

Woods – “Bend Beyond”
(Woodsist)

Tο μπάσο των Φρέσκων και το multi τούτων εδώ, βρέθηκαν κάποτε στους Wooden Wand, ίσως έτσι εξηγείται γιατί τούτοι οι Μπρουκλινέζοι ακούγονται πολύ ηλιόλουστοι. Πέρασαν μια ευτυχώς σύντομη φάση ψυχεδελικού φολκ αυνανισμού, έπειτα διασκεύασαν Graham Nash, ήρθαν στα ίσα τους και κατέληξαν σε ένα μελωδικό garage-folk και country-rock μείγμα με 60’s στολισμό, φέρνοντας και λίγο Flaming Lips στο νου. Έξι-εφτά άλμπουμ μετά (αν μετρήσουμε το Woods Family Creeps) βρίσκουν καλύτερα πατήματα. Με το Bend Beyond φαίνονται πιο σίγουροι από ποτέ γι’ αυτό που κάνουν χωρίς παρεκκλίσεις (στον προηγούμενο Sun And Shade μέχρ

Keywords
Τυχαία Θέματα