The Orchids @ Tiki Bar

18:12 7/11/2011 - Πηγή: Mixtape

Δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα εκεί έξω που να μπορούν πραγματικά να υποστηρίξουν την ταμπέλα pure pop.

Οι Σκωτσέζοι (με εμφάνιση, στυλ και διάλεκτο που βρωμάει Γλασκόβη από χιλιόμετρα) The Orchids μας έδειξαν χτες ότι είναι μια pure pop μπάντα, όχι μόνο λόγω των τραγουδιών και των μελωδιών τους, όσο κυρίως λόγω της αγνότητας και της αθωότητας με την

οποία υπηρετούν το μουσικό αυτό είδος (πείτε το και twee pop αν θέλετε για να συννενοούμαστε), μια ολόκληρη εικοσιπενταετία μετά από τη δημιουργία τους και την ένταξή τους στο δυναμικό της θρυλικής πλέον Sarah Records.

Και για να μην ξεχνιόμαστε αν δεν υπήρχαν οι Orchids, οι Field Mice και τα άλλα σχήματα της Sarah δεν θα υπήρχαν σήμερα ούτε Camera Obscura, Pains of Being Pure at Heart, Allo Darlin’ και ένας σκασμός άλλα σχήματα που σερβίρουν τον ίδιο ήχο με updated, λίγο πειραγμένο (ενίοτε και λίγο ηλεκτρονικό) περιτύλιγμα. Τα συγκροτήματα εκείνης της εποχής, όσα παίζουν ακόμη δηλαδή, σαν και τον Harvey Williams (σόλο βέβαια αυτός) που επισκέφθηκε πέρυσι επίσης το Tiki, έχουν αρκεστεί στην εκτίμηση, το cult status και τους λίγους αλλά φανατικούς φίλους τους, που γεμίζουν τους χώρους που παίζουν, σαν το λιλιπούτειο Tiki εχθές, και που εκφράζουν με ιδιαίτερη ζεστασιά την αγάπη τους.

μειναν δηλαδή πιστά σε μια πιο DIY θέση, δίνοντας μια επιπλέον, νέα διάσταση στο εύρος της λέξης ποπ μουσικά και ποτέ δεν ξεπουλήθηκαν και δεν πρόδωσαν αυτό το αρχικό πνεύμα. Δεν θα είχαμε την πιθανότητα να τους δούμε live καν εάν, όπως λένε και οι ίδιοι οι Orchids στην ιστοσελίδα τους, δεν μεσολαβούσε το διαδίκτυο που ανανέωσε το ενδιαφέρον και κυρίως έκανε διαθέσιμα κάποια από τα σπάνια και εξαντλημένα LP και σινγκλάκια της εποχής, που συχνά κυκλοφορούσαν μαζί με underground φανζίν της σκηνής.

Η πενταμελής (τρεις κιθάρες- η μία ακουστική- ένα μπάσο και ντραμς) μπάντα μας χάρισε περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά όμορφων μελωδιών παίζοντας κυρίως κομμάτια από τους παλαιότερους δίσκους τους και σινγκλς. Όπως οι μυημένοι στην ιστορία της Sarah γνωρίζετε ό,τι κυκλοφορούσε σε εφτάιντσα δεν συμπεριλαμβανόταν μετά σε δίσκους και έτσι πολλά αν όχι τα περισσότερα κομμάτια των Orchids που έγιναν πιο γνωστά και αγαπήθηκαν υπήρχαν μόνο σε δισκάκια μέχρι τις επανεκδόσεις των τελευταίων χρόνων που συμπεριέλαβαν και τα singles στα CD. Επίσης οι Orchids έχουν επανέλθει και στη δισκογραφία με νέο δίσκο το 2010 και ένα εφτάιντσο που τσιμπήσαμε από το merchandise μαζί με την επανέκδοση του Unholy Soul του 1993 (επανέκδοση).

Αξιοσημίωτο είναι ότι η όμορφη φωνή του James Hackett έχει μείνει ανέπαφη από το πέρασμα του χρόνου. Σημαντικότερο όμως από της φωνητικές, συνθετικές και εκτελεστικές ικανότητες του συγκροτήματος ήταν το κέφι τους, η ειλικρίνεια τους και η αμεσότητα με την οποία απέδωσαν τα γλυκόπικρα κομμάτια που μιλούν για πρώτους έρωτες, πρώτα φιλιά αλλά και για διαζύγια πλέον όπως χαριτολογώντας μας είπε ο Hackett.

Η σχεδόν ολόκληρη setlist είναι σκονάκι με τη βοήθεια του φαν που την πήρε μετά τ

Keywords
Τυχαία Θέματα