Δημοσιογράφοι στον κινηματογράφο

Ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο ” Δημοσιογράφοι στον κινηματογράφο” ξεκινά σήμερα και μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε , σε συνεργασία με το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ .

Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου , ” ο άλλοτε ηρωικός και άλλοτε σκοτεινός ρόλος της δημοσιογραφίας της πρώτης γραμμής παρείχε την πρώτη ύλη για τη δημιουργία μερικών από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία του σινεμά. Σε μια εποχή που η δημοσιογραφία δοκιμάζεται, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ,

πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα σε ταινίες που αφηγούνται αυτήν ακριβώς τη δυνατή σχέση και επαναπροσδιορίζουν το σημαντικό ρόλο της δημοσιογραφίας στην εξέλιξη της κοινωνικής μας ζωής” .

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής :

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
7μ.μ.  Ο πολίτης Κέιν (119′)
9μ.μ.  Καληνύχτα και καλή τύχη (93′)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου
7μ.μ.  Με κομμένη την ανάσα (90′)
9μ.μ.  Επάγγελμα ρεπόρτερ (126′)

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
7μ.μ.  Ο κινηματογραφιστής (69′)
8.30μ.μ. Φάκελος Πολκ στον αέρα (150′)

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 
7μ.μ. Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου (His girl Friday) 92′
9μ.μ. Τα παιδιά της χελιδόνας (117′)

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 
7μ.μ.  The war game (48′)
8μ.μ.  La dolce vita (γλυκιά ζωή) (174′)

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
7μ.μ.  Elles (99′)
9μ.μ.  Shock corridor (101′)

Όλες οι προβολές έχουν ελεύθερη είσοδο , ενώ την 1η Νοεμβρίου, ώρα 12 μεσημέρι ,  στην αίθουσα προβολών του Ινστιτούτου ΓΚΑΙΤΕ πραγματοποιείται μία συζήτηση – στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Η δημοσιογραφία στο σινεμά” με συμμετοχή στο πάνελ ελλήνων σκηνοθετών και κριτικών κινηματογράφου. Και σε αυτή την περίπτωση, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα