Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Μόνη Μου”

11:04 26/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται καθισμένη στην στάση ενός λεωφορείου. Παρατηρεί τη φωτογραφία μιας αφίσας, που ενημερώνει για την εξαφάνιση ενός κοριτσιού. Η φωτογραφία απεικονίζει την ίδια, απλώς 8 χρόνια νωρίτερα. Η Γκαέλ είχε πέσει τότε θύμα απαγωγής από έναν εργάτη, ο οποίος την κράτησε έγκλειστη στο σπίτι του για όλο αυτό το διάστημα. Ο απαγωγέας της, Βενσάν, την έχει μόλις απελευθερώσει και αυτή καλείται να χαράξει το δικό της μονοπάτι, μαθαίνοντας τα πάντα από την αρχή αλλά, κυρίως, μαθαίνοντας να ζει με τους εφιάλτες της. Το «Μόνη Μου» είναι μια φιλόδοξη σπουδή σε δύο χαρακτήρες, οι οποίοι

με το πέρασμα του χρόνου συνδιαμορφώνονται και συχνά αλλάζουν ρόλους. Ο Φρεντερίκ Βιντό βασίζει την αφήγησή του σε αριστοτεχνικά φλας μπακ, που ξετυλίγουν το κουβάρι μιας σχέσης πολύπλοκης, ενώ ταυτόχρονα στοχάζεται επάνω στα δίπολα θύτης-θύμα και εξουσιαστής-εξουσιαζόμενος με φόντο ένα μεταλλαγμένο σύνδρομο της Στοκχόλμης. Και αν η βάση της ιστορίας του είναι ψυχολογικά βίαιη και συγκλονιστικά αληθινή, ο ίδιος φροντίζει να ανοίγει χαραμάδες ζεστασιάς και χιούμορ, θυμίζοντας πως αυτά επιβιώνουν ακόμη και στις πλέον ακατάλληλες συνθήκες.

a moi seule / μόνη μου – trailer από NyxtesPremieras

Εναλλακτικοί τίτλοι: A Moi Seule / Coming Home
Σκηνοθεσία / Director: Frédéric Videau
Σενάριο / Screenwriter: Frédéric Videau
Φωτογραφία / DoP: Marc Tévanian
Μουσική / Music: Florent Marchet
Μοντάζ / Editor: François Quiqueré
Ηθοποιοί / Principal Cast: Agathe Bonitzer, Reda Kateb, Hélène Fillières, Noémie Lvovsky
Γαλλία / France
2011
Εγχρωμο / Color
91′
Γαλλικά / French

Η ταινία “Μόνοι Μου“ θα προβληθεί την  Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ 1 στις 22:30 στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Φεστιβάλ προσφέρει  3 διπλές προσκλήσεις σε ισάριθμους αναγνώστες του για την προβολή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “Μόνη Μου” αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Keywords
Τυχαία Θέματα