Το Στρίψιμο της Βίδας

14:40 16/9/2013 - Πηγή: Mixtape

Το Στρίψιμο της Βίδας το 2010, στο Αμόρε (σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου) είναι μία από τις παραστάσεις που πήραν τη θέση τους για πάντα στο προσωπικό μας top 10 με τις καλύτερες παραστάσεις όλων των εποχών (ή, της δικής μας εποχής, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς). Οπότε όταν κάποιος αποφασίζει να ανεβάσει το έργο του Χένρυ Τζέιμς μας κινεί το ενδιαφέρον.

Και, κάπως έτσι, σκεφτόμαστε πως η ομάδα θεάτρου και χορού MoveInContact που σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ

Κοζάνης, επέλεξε αυτό ακριβώς το έργο, και συγκεκριμένα τη θεατρική του διασκευή, προφανώς, από τον Τζέφρι Χάτσερ στη μετάφραση του Θωμά Μοσχόπουλου που είχε κάνει για εκείνη την πολύ αγαπημένη μας μια δεκαετία και βάλε πριν, πως αυτή είναι μια παράσταση που θέλουμε να δούμε τι έχει να μας πει.

Η ιστορία

Μια ιστορία φαντασμάτων, κρυμμένων μυστικών και αινιγμάτων. Ένα έργο στο οποίο η υποψία της ύπαρξης του φόβου ξεκινάει σχεδόν από την αρχή και σταδιακά κορυφώνεται καθώς η αφήγηση εξελίσσεται. Η ιστορίαγραμμένη με ξεθωριασμένο μελάνι σε σελίδες που διατρέχουν επτά ημέρες.

Η νουβέλα του Χένρυ Τζέημς «Το στρίψιμο της βίδας» μεταφέρεται στη σκηνή μέσα από τη διασκευή του Τζέφρι Χάτσερ (1996). Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα έργα του συγγραφέα και ταυτόχρονα ένα από τα πιο θαυμαστά κείμενα της φανταστικής λογοτεχνίας. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1898.

…Την ιστορία μου την αφηγήθηκε στο κήπο. «Οι καλύτερες ιστορίες είπε αρχίζουν πάντοτε σε ένα κήπο. Ένας άνδρας, μία γυναίκα ένας απαγορευμένος καρπός, η απώλεια της αθωότητας, η ανακάλυψη κάποιου πράγματος εντελώς….μη». Οι λεπτομέρειες : ένα γράμμα, ένα μενταγιόν, ένα αίνιγμα, ένα όνομα. Τα λόγια είναι τα δικά της- γραμμένα με ξεθωριασμένο μελάνι στο ημερολόγιο της, σε σελίδες που διατρέχουν επτά ημέρες. Η ιστορία που αφηγείται είναι αυτή. Μια ιστορία φρίκης…και τρόμου…και θανάτου. Μια ιστορία που με έκανε να πεθάνω από το φόβο….

Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Πάρης Μαντόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Σκηνικά: Πάρης Μαντόπουλος
Παραγωγή: MoveInContact, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Παίζουν: Άννα Μερτζάνη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ / ατέλειες- κάρτα ανεργίας 5 ευρώ

Θέατρο Εν Αρχή
Μιχαήλ Βόδα 13
Τ: 2108810496, 6973259964

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα