Βερσαλλίες – Αθήνα 3137

22:33 6/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Μέσα στο χειμερινό μουντό τοπίο της Αθήνας ένας νέος χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη έρχεται για να κάνει αισθητή την παρουσία του στο φιλότεχνο κοινό της.

Το όνομα αυτού, 3137, και στόχος του να δώσει βήμα στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της πόλης υιοθετόντας παράλληλα μια εναλλακτική πλατφόρμα παρουσίασης και δράσης.

Όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο Κοσμάς Νικολάου , ένας εκ των δημιουργών του χώρου, ο οποίος θα συμμετάσχει παράλληλα και στην εναρκτήρια έκθεση του 3137 με δικά του έργα:

«Το 3137 είναι

ένας νέος ανεξάρτητος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης λειτουργώντας ως δίκτυο επικοινωνίας και με σκοπό να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για την σύγχρονη τέχνη, την δημιουργία, την επιμέλεια, την προβολή και την φιλοξενία καλλιτεχνών καλύπτοντας ολόκληρο το εικαστικό καλλιτεχνικό φάσμα.»

Οι πύλες του 3137 ανοίγουν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και η εκκίνηση γίνεται με την έκθεση 4 νέων καλλιτεχνών με τον θεματικό τίτλο «Βερσαλλίες».

Αφορμή για την δημιουργία των έργων αποτέλεσαν η τάση της τοπιογραφίας και κυρίως ο σχεδιασμός του τοπίου ως έννοια με βασικό δημιουργικό άξονα την αντίθεση του πολυτελούς με το ευτελές, η αμφιβολία για την πολιτιστική κληρονομιά και οι λειτουργίες της μνήμης.

Η έκθεση συνοδεύεται από μια μπροσούρα με ερευνητικό υλικό και από ένα κείμενο σχετικό με προβληματισμούς για το τοπίο από την αρχιτέκτονα Μαρίνα Μπιζά.

ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πάκυ Βλασσοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Γρηγόρης Μαρκάτος, Κοσμάς Νικολάου

8/2/2012 – 26/2/2012
εγκαίνια: Τετάρτη 8/2/2012
ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Κυριακή 12.00 – 18.00

3137
Μαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα