Saudi pro league: Οι 5 λόγοι που το πρωτάθλημα παραπαίει

17:13 24/1/2024 - Πηγή: Contra

Είναι αλήθεια πως το όλο εγχείρημα της διάδοσης και ενδυνάμωσης του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε αντιδράσεις. Αυτό συνέβη όχι μόνο γιατί προέκυπταν ζητήματα ηθικής φύσεως, αλλά και γιατί υπήρχαν αντικειμενικοί-πρακτικοί λόγοι που θα εμπόδιζαν ένα τέτοιο μεγάλο βήμα.

Ξεκάθαρα η Σαουδική Αραβία δεν ήταν ποτέ "ποδοσφαιρομάνα" αυτό είχε ως πολύ φυσικό επακόλουθο οι αγώνες της να έχουν πολύ λίγους θεατές στα γήπεδα. Ο μέσος όρος προσέλευσης είναι γύρω στα 8 χιλιάδες άτομα ενώ το χαμηλότερο ρεκόρ φέτος είναι οι χίλιοι.

Ένα ακόμα θέμα είναι η μειωμένη αίσθηση ανταγωνιστικότητας

που αποπνέει η Λίγκα ,μιας και άσχετα από τις μεταγραφές, το επίπεδο εξακολουθεί να είναι χαμηλό. παράλληλα το κράτος συμβάλει και ελέγχει οικονομικά παραπάνω από μια ομάδα καταστρατηγώντας εντελώς κάθε αντικειμενική υπόσταση ανταγωνισμού.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο να προσελκύσει το πρωτάθλημα ποδοσφαιρικούς αστέρες στο peak της καριέρας τους, το κλίμα, όπως όλοι αντιληφθήκαμε και κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους ποδοσφαιριστές και της οικογένειές τους.

Τέλος, αυτό όμως που αποτελεί τεράστιο ζήτημα, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και όσον αφορά το ανθρωπιστικό, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από την έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όλοι αυτοί οι λόγοι συνοψίζουν την πραγματική αιτία που το πρωτάθλημα δεν φαίνεται να εξελίσσεται περεταίρω και γιατί εκείνοι που το επέλεξαν έχουν ήδη αρχίσει να το μετανιώνουν...

Διαβάστε περισσότερα
Keywords
Τυχαία Θέματα