VAR: Έρχονται τεράστιες αλλαγές

09:58 31/1/2024 - Πηγή: Contra

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Premier League πρόκειται να εφαρμόσει μια σημαντική αλλαγή στο VAR από την επόμενη σεζόν, μετά από μια σειρά αντιπαραθέσεων τη φετινή σεζόν.

Η λειτουργία του VAR έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο τους τελευταίους μήνες, μετά από ένα λάθος που ακύρωσε λανθασμένα ένα γκολ της Λίβερπουλ ως οφσάιντ εναντίον της Τότεναμ τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, υπήρξαν δύο ξεχωριστά περιστατικά που

αφορούσαν την Άρσεναλ, γύρω από το αν η μπάλα βγήκε εκτός παιχνιδιού πριν από τα γκολ που δέχτηκε ενάντια στις Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ. Και στις δύο περιπτώσεις, το γκολ ήταν έγκυρο.

Η Premier League, προσπαθώντας να βρει λύση για τα λάθη που προκύπτουν, αναμένεται να δανειστεί στοιχεία από άλλα αθλήματα, φέρνοντας μια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία του VAR. Έτσι λοιπόν, από την επόμενη σεζόν οι διαιτητές θα μπορούν να εξηγούν τις αποφάσεις τους στους οπαδούς μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο κρίκετ, όπου ο τρίτος διαιτητής επικοινωνεί κάθε βήμα της λήψης των αποφάσεών του ως μέρος του δυναμικού συστήματος αναθεώρησης (DRS), παράλληλα με τις εικόνες στην οθόνη, ενώ το NFL εφαρμόζει μια διαδικασία άμεσης επανάληψης όπου ο διαιτητής συνεργάζεται με τους υπεύθυνους κάλυψης ώστε να καταλήξουν στη σωστή απόφαση.

Αυτή η απόφαση στοχεύει αφενός στην διεξαγωγή ενός πιο δίκαιου παιχνιδιού και αφετέρου στον περιορισμό των αντιδράσεων για επίμαχες φάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η προσφορά της Λίβερπουλ απορρίφθηκε από άνθρωπο "κλειδί"

Κλοπ: Ο λόγος που δεν ανανεώνουν οι Σαλάχ και Βάν Ντάικ

Keywords
Τυχαία Θέματα