Η μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία της Άρσεναλ κόστισε τελικά παραπάνω από 100 εκατ.

09:59 28/2/2024 - Πηγή: Contra

Οι οπαδοί της Άρσεναλ έμειναν άναυδοι αφού έμαθαν το πραγματικό κόστος της συμφωνίας για την απόκτηση του Νίκολας Πέπε. Ο Ιβοριανός υπέγραψε στους "κανονιέρηδες" τον Αύγουστο του 2019, αποτελώντας την ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου.

Μέχρι τώρα, οι φίλαθλοι θεωρούσαν πως το ποσό που δόθηκε στην Λίλ για αυτόν τον παίκτη είναι τα 80 εκατομμύρια. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή για τους Λονδρέζους. Να θυμίσουμε πως ο Πέπε έπαιξε 112 φορές με την Άρσεναλ, σκοράροντας 27 φορές και δίνοντας άλλες 21 ασίστ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πέπε

πιστεύεται ότι κόστισε σημαντικά περισσότερο" από 100 εκατομμύρια λίρες, αν ληφθεί υπόψη το συνολικό ποσό της μεταγραφής και οι μισθοί. Η πτώση της αξίας του Πέπε επέφερε περίπου 18 εκατομμύρια λίρες ζημιά και ο εξτρέμ θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο ατυχείς μεταγραφές της Άρσεναλ.

Επέστρεψε στη Γαλλία για τη σεζόν 2022/23, σκοράροντας οκτώ φορές ενώ ήταν δανεικός στη Νις. Έκτοτε, ο Αρτέτα είχε ασκήσει βέτο για την περίπτωσή του και το συμβόλαιο του Γάλλου λύθηκε. Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο μετακόμισε στην τουρκική Super Lig και την Τραμπζονσπορ με ελεύθερη μεταγραφή. Έχει αγωνιστεί επτά φορές και έχει σκοράρει δύο τέρματα, ενώ βοήθησε πρόσφατα την Ακτή Ελεφαντοστού να κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στην έδρα της.

Πέρυσι, ο Πέπε σχολίασε την εποχή του στην Άρσεναλ και περιέγραψε την τρίτη του σεζόν στους Λονδρέζους ως "περίπλοκη".

"Ίσως η πρώτη σεζόν με ωφέλησε πολύ, με προκάλεσε λίγο ψυχολογικά. Πετύχαμε επιτυχίες σε αυτή την πρώτη σεζόν και κερδίσαμε τρόπαια. Η δεύτερη σεζόν ήταν πολύ καλύτερη όσον αφορά την προσαρμογή και τα στατιστικά, είχα καλύτερες επιδόσεις, αλλά η τρίτη σεζόν ήταν λίγο περίπλοκη. Έπρεπε να σεβαστώ την επιλογή του προπονητή καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν".

"Το να μην παίζεις είναι μια αρκετά περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση για έναν παίκτη. Την τέταρτη σεζόν, δόθηκα δανεικός. Πήγε καλά στην αρχή και μέχρι τα μέσα της σεζόν όταν και τραυματίστηκα. Αυτός ο τραυματισμός άρχισε στη συνέχεια να περιπλέκει τα πράγματα".

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος Χακίμι; Φέρνει κι άλλον παίκτη στην Ρεάλ ο Εμπαπέ for free κιόλας

Ήρθε με πολλά εκατομμύρια και όμως φεύγει από την Άρσεναλ λόγω ενός δανεικού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρσεναλ, 100,arsenal, 100