Cine-TV #211

Από τα trailers της εβδομάδας ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος προώθησης του Jurassic World: Dominion μέσα από ένα βίντεο που ναι μεν δεν θα αποτελεί μέρος της ταινίας αλλά και πάλι φέρνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της στο προσκήνιο. Η αλήθεια είναι ότι έπειτα από τις δύο τελευταίες ταινίες του franchise δεν έχουμε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για το κλείσιμο της τριλογίας, αλλά η ύπαρξη δεινοσαύρων δύσκολα θα μας αποτρέψει από το να τη δούμε.

Στα

υπόλοιπα, δεν θα γινόταν παρά να εξάψει την περιέργεια η πιθανότητα να δούμε μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα Mass Effect. Άλλωστε οι τηλεοπτικές παραγωγές αποκτούν όλο και περισσότερη βαρύτητα και ανάλογα budget ώστε σταδιακά να δείχνουν ότι δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα πλέον ακριβά blockbusters. Ως εκ τούτου, από άποψη ποιότητας σκηνικών δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είναι απόλυτα εφικτό το εν λόγω μεγαθήριο να μεταφερθεί όπως του αρμόζει στο φορμάτ των τηλεοπτικών σειρών.

Trailers

Jurassic World: Dominion
Σκηνοθέτης: Colin Trevorrow (Jurassic World)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum
Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου, 2022 (Αμερική)

Η Universal Pictures αποφάσισε μία διαφορετική διαδρομή για την αρχή της προώθησης της τρίτης ταινίας Jurassic World (η τριλογία-αναβίωση των Jurassic Park), προβάλλοντας έναν σχετικά εκτενή πρόλογο που μας μεταφέρει 65 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν, όταν οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν.

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν θα αποτελεί κομμάτι της τελικής ταινίας, αλλά και πάλι αποτελεί μία έξυπνη ιδέα για να τραβήξει την προσοχή. Το Jurassic World: Dominion θα διαδραματίζεται φυσικά στο παρόν και θα λαμβάνει χώρα τέσσερα χρόνια μετά τα τεκταινόμενα του Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), όπου οι δεινόσαυροι έχουν εξαπλωθεί σε διάφορες περιοχές της Γης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή των Sam Neil, Laura Dern και Jeff Goldblum, οι οποίοι βέβαια αποτελούσαν τους βασικούς χαρακτήρες του πρώτου Jurassic Park (1993).

Οι προηγούμενες δύο ταινίες, και ιδίως η δεύτερη, το Jurassic World: Fallen Kingdom, δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τη μαγεία των ταινιών του Stephen Spielberg (του πρώτου Jurassic Park για να είμαστε ειλικρινείς). Ως εκ τούτου δεν γίνεται παρά να έχουμε έναν σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα των ιθύνοντων να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Wyrmwood: Apocalypse
Σκηνοθέτης: Kiah Roache-Turner (Wyrmwood)
Πρωταγωνιστούν: Shantae Barnes-Cowan, Nicholas Boshier, Bianca Bradey, David Collins
Πρεμιέρα: 10 Φεβρουαρίου, 2022

Το πρώτο Wyrmwood (2015) αποτελούσε μία ιδιαίτερα συμπαθητική, cult περίπτωση ταινίας ζόμπι, μικρού budget. Η αυστραλιανή παραγωγή μάς έφερνε σε έναν post-apocalyptic κόσμο, γεμάτο από ζόμπι και επικίνδυνους ανθρώπους, με την “ξεραΐλα” της χώρας να αποτελεί ένα ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα. Ανέλπιστο αλλά ο σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα sequel, το οποίο φαίνεται αρκούντως αιματοβαμμένο και με έντονες προσδοκίες να αποτελέσει άλλη μία cult περίπτωση.

DC League of Super-Pets
Σκηνοθέτες: Jared Stern (Happy Anniversary), Sam Levine (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Kevin Hart, Dwayne Johnson, Kate McKinnon, John Krasinski
Πρεμιέρα: Μάιος, 2022 (Αμερική)

Όταν η Justice League απαχθεί από τον Lex Luthor, τότε ο σκύλος του Superman, ο Krypto, θα κληθεί να δημιουργήσει μία ομάδα από άλλα κατοικίδια με υπερδυνάμεις ώστε να σώσουν τους υπερήρωες.

From, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 20 Φεβρουαρίου, 2022 (Epix), 10 επεισόδια

Μία τετραμελής οικογένεια θα βρεθεί εγκλωβισμένη σε μία μικρή κωμόπολη όπου με κάποιο μεταφυσικό τρόπο δεν μπορούν να βρουν διέξοδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα χρειαστεί να παλέψουν για τη ζωή τους απέναντι σε ανθρωπόμορφα τέρατα που καραδοκούν τη νύχτα. Μία σεναριακή βάση τύπου Lost δηλαδή αλλά στην αμερικάνικη ύπαιθρο αντί για ένα τροπικό νησί.

Around the World in 80 Days, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 2 Ιανουαρίου, 2022 (PBS)

To πασίγνωστο βιβλίο του Ιουλίου Βερν επανέρχεται στις οθόνες μας, αυτήν τη φορά ως τηλεοπτική σειρά με τον David Tennant στον ρόλο του Phileas Fogg. Μαζί με τον βοηθό του, Passepartout (Ibrahim Koma) θα κληθεί να κερδίσει ένα στοίχημα με τον όρο να κάνει το γύρω του κόσμου σε 80 μέρες.

Cine-TV Νέα

Τα σχέδια του Ridley Scott στο τηλεοπτικό σκηνικό
Μέσω συνέντευξης που έδωσε στο BBC Radio 4, ο Ridley Scott δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει τα προπαρασκευαστικά στάδια για την παραγωγή δύο τηλεοπτικών σειρών, βασιζόμενες στα Blade Runner και Alien. Σχετικά με το Blade Runner ανέφερε ότι έχει γραφτεί ήδη το σενάριο του πιλοτικού επεισοδίου ενώ επίσης έχουν τη σεναριακή βάση για τις 10 πρώτες ώρες.

Όσον αφορά στην τηλεοπτική σειρά του Alien, αυτή είχε ήδη ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά όπως με την περίπτωση του Blade Runner έτσι και εδώ έγινε γνωστό πως το πιλοτικό επεισόδιο γράφτηκε και ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή με τον Noah Hawley ως showrunner, γνωστός από τη δουλειά του στο τηλεοπτικό Fargo.

Ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον για την περίπτωση του Alien ο Ridley Scott θα αποφύγει να είναι κοντά στην ανάπτυξη καθώς η περίπτωση του Alien: Covenant (2017), που επιμελήθηκε ως βασικό κεφάλαιο του franchise, είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό τον προσανατολισμό του. Αν μη τι άλλο θα προτιμούσαμε μία τηλεοπτική σειρά που θα επιστρέφει στις ρίζες του franchise.

Η Kojima Productions ιδρύει νέο τμήμα που θα αναπτύσσει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές
Μέσω tweet η Kojima Productions ανακοίνωσε πως σύντομα ένα νέο τμήμα της θα λειτουργήσει στην Καλιφόρνια και θα επικεντρώνεται στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Θα έλεγε κανείς πως ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή ο Hideo Kojima να εισέλθει πλήρως στον τομέα δημιουργίας ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Άλλωστε σε κάθε ένα από τα παιχνίδια του αυτές οι καλλιτεχνικές ανησυχίες είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Καιρός είναι να δούμε το ταλέντο του σε μία αμιγώς κινηματογραφική παραγωγή (αν και εφόσον επιλέξει να αναλάβει ο ίδιος την παραγωγή μίας ταινίας).

Η εμβληματική μπάντα Gorillaz θα μεταφερθεί ως ταινία στο Netflix
Η βρετανική αντισυμβατική μπάντα που αποτελείται από animated χαρακτήρες θα πρωταγωνιστήσει σε μία animated ταινία, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε περισσότερα πέρα από τη συμμετοχή του δημιουργού της μπάντας, Damon Albarn, ο οποίος θα βοηθήσει και στη συγγραφή του σεναρίου.

Πολύ πιθανή μία τηλεοπτική σειρά από το Amazon βασισμένη στο Mass Effect
Σύμφωνα με το Deadline το Amazon βρίσκεται κοντά στη σύναψη μίας συμφωνίας με την ΕΑ με σκοπό να μεταφέρει ως τηλεοπτική σειρά το Mass Effect. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φόρα που εμφανίστηκαν σχέδια για μία live-action μεταφορά μίας εκ των πλέον εμβληματικών sci-fi όπερας βιντεοπαιχνιδιών.

Το 2010 οι Legendary Pictures και Warner Bros. είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα για μία κινηματογραφική μεταφορά τα οποία όμως τελικά ναυάγησαν. Ένα εκ των βασικών προβλημάτων αποτελούσε η δυσκολία σύμπτυξης πλοκής και πληροφορίας σε μία διάρκεια 120 λεπτών. Η αλήθεια είναι ότι οι τηλεοπτικές παραγωγές υψηλών προδιαγραφών στο είδος γενικά σπανίζουν, με το Mass Effect να δείχνει μία ιδανική περίπτωση για το… Game of Thrones των sci-fi σειρών.

The post Cine-TV #211 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, εν λόγω, jurassic park, dwayne johnson, ridley scott, bbc radio, world, franchise, effect, budget, dallas, howard, laura, ιουνίου, pictures, συγκεκριμένο, fallen, david, cult, sequel, league, happy, dwayne, Johnson, john, σκύλος, superman, lost, ibrahim, scott, bbc, radio, blade, runner, alien, noah, kojima, tweet, καιρος, αμιγώς, gorillaz, συμμετοχή, amazon, warner, bros, game, gameover, Ιούλιος Βερν, Καλή Χρονιά, live, dwayne johnson, βιντεο, δουλεια, μουσικη, νησι, οθονες, παιχνιδια, ταινιες, τηλεοραση, amazon, bbc, bbc radio, cult, game, game of thrones, lost, radio, runner, scott, αμιγώς, βιβλιο, βρισκεται, γινεται, γυρισματα, δεινοσαυροι, δυστυχως, δειχνει, εγινε, εν λόγω, ζωη, ζομπι, ιδεα, ειδος, κεφαλαιο, κωμοπολη, μαγεια, μαιος, νυχτα, ομαδα, οικογενεια, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκύλος, σχεδια, τμημα, φυσικα, φορα, ωρες, alien, super, budget, blade, sequel, dallas, δικαιωματα, david, dwayne, effect, fallen, franchise, gameover, john, gorillaz, howard, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερα, ιουνίου, jurassic park, kojima, κομματι, laura, league, noah, tweet, pictures, ridley scott, superman, world, warner, bros
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over