Cine-TV #227

Κατά τρόπο φαινομενικά απίθανο, ο Sonic δείχνει να συνεχίζει την αναπάντεχη επιτυχία της πρώτης ταινίας, όσον αφορά τις μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη. Σε οικονομικούς όρους το πρώτο Sonic the Hedgehog (2020) είχε καταφέρει να κάνει ρεκόρ περισσότερων εισιτηρίων που κόπηκαν την πρώτη βδομάδα προβολής στην Αμερική, με το δεύτερο να καταφέρνει να θέσει νέο ρεκόρ.

Περιέργως (αν δεν έχουμε καταλάβει κάτι λάθος)

η ταινία για κάποιον λόγο παίζεται στη χώρα μας μόνο στην μεταγλωττισμένη εκδοχή της. Αν και φυσικά προορίζεται πρωτίστως σε μικρότερες ηλικίες, υποθέτουμε ότι υπάρχει μία μερίδα κοινού που μεγάλωσε με την αγαπημένη μασκότ της Sega και θα πρόσβλεπε σε επίσκεψη στις αίθουσες για να δει μία ακόμα (κατά πως φαίνεται) από τις λιγοστές αξιοπρόσεκτες μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών.

Τουλάχιστον με τη σημερινή πραγματικότητα του κινηματογράφου υποθέτουμε ότι σύντομα θα βρει τον δρόμο της στις συνδρομητικές υπηρεσίες, όπου και φυσικά θα μπορέσουμε να τη δούμε με τις φωνές των βασικών ηθοποιών.

Trailers

Titanic 666
Σκηνοθέτης: Nick Lyon (The Surprise Visit)
Πρωταγωνιστούν: Jamie Barber, AnnaLynne McCord, Lydia Hearst, Keesha Sharp
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (Tubi)

Στη σύγχρονη εποχή μία εταιρία έχει τη φαεινή ιδέα να ναυπηγήσει μία επανέκδοση του Τιτανικού, ώστε να πραγματοποιήσει (επιτυχημένα κατά προτίμηση) την πορεία του ιστορικού και τραγικού πλοίου. Η ταινία βέβαια λέγεται Titanic 666, επομένως είναι λογικό να αρχίσουν εμφανίζονται φαντάσματα και δαίμονες κάπου στα ανοικτά της θάλασσας. Που πάνε και τα βρίσκουν…

Room 203
Σκηνοθέτης: Ben Jagger (The Paddy Lincoln Gang)
Πρωταγωνιστούν: Francesca Xuereb, Viktoria Vinyarska, Eric Wiegand
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (διαδικτυακή διανομή)

Σύμφωνα με την περίληψη του Room 203, οι Kim (Francesca Xuereb) και Izzy (Viktoria Vinyarska) είναι δύο κολλητές φίλες που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στο δωμάτιο 203, ένα ιδιόμορφο διαμέρισμα το οποίο δε θα αργήσουν να πειστούν ότι είναι στοιχειωμένο. Η Kim θα επιχειρήσει να ερευνήσει την ιστορία του διαμερίσματος, κάτι που θα την οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι διάφοροι προηγούμενοι ένοικοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Russian Doll, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 20 Απριλίου (Netflix), 7 επεισόδια

Τρία χρόνια μετά την πρώτη σεζόν το Russian Doll επιστρέφει, έχοντας ξανά την Natasha Lyonne στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και στα καθήκοντα της showrunner. Η πρώτη σεζόν αντλούσε την έμπνευσή του από το αξεπέραστο Groundhog Day (1993), μεταφέροντας το σκεπτικό του αέναου ημερήσιου κύκλου στους γρήγορους ρυθμούς της αστικής ζωής.

Το σενάριο της 2ης σεζόν θα λαμβάνει χώρα τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα της 1ης σεζόν και βέβαια θα καταπιάνεται ξανά με χωροχρονικά παράδοξα. Ελπίζουμε να διατηρήσει το έξυπνο χιούμορ της 1ης σεζόν και να αποφύγει απλά το αναμάσημα του ίδιου μοτίβου.

Star Trek: Strange New Worlds, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 5 Μαΐου (Paramount+), 10 επεισόδια

Το σύμπαν του Star Trek όλο και διογκώνεται, αυτήν τη φορά με ένα prequel της αρχικής σειράς που είχε κάνει πρεμιέρα το μακρινό 1966. Το Strange New Worlds θα επικεντρώνεται στον Captain Christopher Pike (Anson Mount), ο οποίος θα έχει επίσης στο πλήρωμά του τον Spock (Ethan Peck).

Ο χαρακτήρας του Pike είχε εμφανιστεί στο πιλοτικό επεισόδιο της αρχικής σειράς, με πρωταγωνιστή τον Jeffrey Hunter, το οποίο όμως τελικά είχε ακυρωθεί. Αργότερα η σειρά πήρε το πράσινο φως έχοντας πλέον ως βασικό χαρακτήρα τον James T. Kirk, υποδυόμενο από τον William Shatner.

Stranger Things, 4η σεζόν, Vol. 1
Πρεμιέρα: 27 Μαΐου (Netflix), 9 επεισόδια

Κατά τη νέα μόδα της εποχής η 4η σεζόν του Stranger Things θα είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα, με το δεύτερο να έρχεται την 1η Ιουλίου. Από το trailer γίνεται εμφανές ότι η σειρά θα ξεφύγει από τα στενά όρια της κωμόπολης του Hawkins, μεταφέροντάς μας έως και την Καμτσάτκα της Ρωσίας όπου ο Jim Hopper (David Harbour) κρατείται αιχμάλωτος (εξαιρετικό το “μη cliffhanger” της 3ης σεζόν όπου ο χαρακτήρας φαινομενικά σκοτώνεται μόνο για να αφήσουν πέντε λεπτά μετά την υπόνοια ότι στην πραγματικότητα είναι ζωντανός…).

Αναμφίβολα η σειρά έχει κάποια καλά ποιοτικά σταθμά στο θέμα της παραγωγής, αλλά η αλήθεια είναι ότι η 1η σεζόν αποτελεί με διαφορά την καλύτερη στιγμή της, ακολουθούμενη από έντονα ποιοτικά σκαμπανεβάσματα στις επόμενες σεζόν. Ελπίζουμε να μην καταφύγει σε τακτικές Lost, παραφουσκώνοντας το σενάριό του με χαρακτήρες και μυστικές οργανώσεις σε μία λανθάνουσα προσπάθεια κλιμάκωσης.

Να θυμίσουμε ότι έχει γίνει ήδη γνωστό πως η σειρά θα ολοκληρωθεί με την 5η σεζόν.

Outer Range, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (Amazon Prime)

Η περίληψη της πλοκής καθώς και το trailer δείχνουν ηθελημένα να δημιουργούν ένα θολό τοπίο γύρω από το σενάριο του Outer Range. Μία οικογένεια που ζει σε ένα αγρόκτημα στην άγρια φύση του Wyoming, θα βρεθεί μπροστά από ένα ακατανόητο φαινόμενο. Μάλλον θα πρέπει να δούμε τη σειρά για να διαπιστώσουμε τι είναι αυτό. H παρουσία του Josh Brolin στον πρωταγωνιστικό ρόλο αποτελεί ένα στοιχείο ικανό για να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον.

Cine-TV Νέα

Το The Crow βρίσκει τον δρόμο του προς το reboot

Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχαν σχέδια για ένα reboot του The Crow (1994). Κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορα ονόματα σκηνοθετών και ηθοποιών για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μεταξύ των οποίων οι Bradley Cooper, Tom Hiddleston και Ryan Gosling.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο κλήρος για τον ρόλο του Crow φαίνεται να έπεσε τελικά στον Bill Skarsgard, γνωστός κυρίως από τα πρόσφατα It, ενώ στη σκηνοθετική καρέκλα θα δούμε τον Rupert Sanders, υπεύθυνο για την πρόσφατη live action μεταφορά του Ghost in the Shell (2017) -μεταξύ άλλων.

Ετοιμάζονται spin-off σειρές των Sherlock Holmes του Guy Ritchie

Σύμφωνα με διάφορες ειδησεογραφικές σελίδες, το HBO αναπτύσσει δύο σειρές που θα αποτελούν spin-offs των κινηματογραφικών εκδοχών του Sherlock Holmes, όπως τον είδαμε μέσα από τη ματιά του Guy Ritchie στα επιτυχημένα Sherlock Holmes (2009) και Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι σειρές θα επικεντρώνονται σε χαρακτήρες που πρόκειται να δούμε στην τρίτη ταινία της σειράς, η παραγωγή της οποίας, ωστόσο, ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει.

Η παραγωγή του Beverly Hills Cop 4 αρχίζει ξανά να παίρνει στροφές

Αν και η ανάπτυξη του τρίτου sequel των ταινιών Beverly Hills είχε προγραμματιστεί πριν μερικά χρόνια, η παραγωγή έβρισκε ξανά και ξανά τοίχο, ιδίως μετά την αποχώρηση των σκηνοθετών Abil El Arbi και Bilall Fallah.

Σύμφωνα με το Deadline η ανάπτυξη του νέου sequel αποκτάει εκ νέου πνοή, έχοντας πλέον βρει τον σκηνοθέτη του στο πρόσωπο του άσημου Mark Molloy, για τον οποίο θα είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους. Φυσικά, δεν θα γινόταν παρά να δούμε τον Eddie Murphy να επιστρέφει στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Axel Foley.

The post Cine-TV #227 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, star trek, bradley cooper, ryan gosling, sherlock holmes, guy ritchie, beverly hills, eddie murphy, sonic, hedgehog, sega, nick, lyon, lydia, titanic, eric, room, kim, netflix, star, trek, μαΐου, pike, jeffrey, hunter, φως, james, william, νέα, david, lost, amazon, josh, crow, reboot, ryan, hollywood, reporter, bill, live, ghost, shell, holmes, guy, hbo, game, beverly, hills, sequel, murphy, axel, gameover, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, Star Trek Η σειρά, lyon, ξανα, titanic, lydia, hbo, θεμα, μοδα, ονοματα, σημερινη, φως, axel, game, ghost, hunter, james, lost, ryan, shell, star, αμερικη, απλα, βδομαδα, γεγονοτα, γινει, γινεται, δαιμονες, δευτερο, δειχνει, υπαρχει, εμπνευση, εποχη, επιτυχια, ερχεται, εταιρια, εξυπνο, ζωης, ιδεα, υπηρεσιες, υπηρχαν, θολο, λογο, μαΐου, ματια, οθονη, οικογενεια, ορια, πνοη, ρεκορ, ρολο, σεζον, σειρες, σελιδες, σεναριο, συντομα, σειρα, συμπαν, σχεδια, τι ειναι, τριτη, φαντασματα, φυση, φυσικα, φορα, χιουμορ, beverly, beverly hills, bill, bradley cooper, sequel, crow, guy, δωματιο, eddie murphy, eric, gameover, guy ritchie, hedgehog, hills, holmes, hollywood, χωρα, jeffrey, josh, kim, nick, μπροστα, murphy, room, pike, reporter, reboot, ryan gosling, sega, sonic, sherlock holmes, star trek, trek, william
Τυχαία Θέματα