Cine-TV #253

Πλούσια σε παρουσίαση νέων trailers για όλα τα ενδιαφέροντα ήταν η εβδομάδα που πέρασε. Μεταξύ άλλων δόθηκε και η πρώτη γεύση από το επόμενο κεφάλαιο του John Wick, με καταιγιστική δράση, με τον Keanu Reeves να «επανενώνεται» κινηματογραφικά με τον Laurence Fishburne και να ταξιδεύει στο Παρίσι -και όχι μόνο- ώστε να κερδίσει την ελευθερία του. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ιστορία εκδίκησης στην πρώτη

ταινία, φαίνεται να συνεχίζει να δομείται ως ένα σύμπαν που μπορεί να στηρίξει πολλαπλές συνέχειες ταινιών. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι έχει ετοιμάσει και σε αυτή τη ταινία ο σκηνοθέτης της σειράς των ταινιών Chad Stahelski, στο κομμάτι των χορογραφιών της μάχης. You got yourself a gun.

Κριτική για το Welcome to Wrexham

Σύνοψη: Στο “Welcome to Wrexham”, ο Rob McElhenney και ο Ryan Reynolds μαθαίνουν να διοικούν την τρίτη παλαιότερη επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

Αν και φαινομενικά η σειρά ντοκιμαντέρ ακολουθεί και παρακολουθεί την εξαγορά της παλαιότερης ομάδας της Ουαλίας (η οποία στεγάζεται στο παλαιότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο του πλανήτη) από τους γνωστούς ηθοποιούς Ryan Reynolds και Rob McElhenney, δίνοντας μια εικόνα πίσω από τα παρασκήνια της διοίκησης μιας επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου με μεγάλη ιστορία, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των περισσότερων επεισοδίων είναι οι ντόπιοι.

Ο Ryan Reynolds και ο Rob McElhenney, διαδικτυακοί φίλοι και αστέρες του Χόλιγουντ με φαινομενικά λίγες –έως και ελάχιστες- γνώσεις ποδοσφαίρου, αλλά σαφή ενθουσιασμό για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αγόρασαν την Wrexham AFC στις αρχές του 2021. Με στόχο τους να ανεβάσουν τη Wrexham -την παλαιότερη- ομάδα της Ουαλίας και την τρίτη παλαιότερη επαγγελματική ομάδα στον κόσμο- από την πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έως και την Premier League.

Η σειρά έχει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού ντοκιμαντέρ, καθώς ακολουθεί τις ιστορίες των ιδιοκτητών της ομάδας, των προπονητών και των ποδοσφαιριστών αλλά και της ντόπιας κοινότητας που απαρτίζει το ζωντανό μωσαϊκό του συλλόγου. Οι άνθρωποι μιλούν για τις προσωπικές τους ζωές, την οικογένειά τους, τον αντίκτυπο του Covid στη καθημερινότητά τους, τα οικονομικά τους προβλήματα, με γνώμονα πάντα όμως την αγάπη τους για την ομάδα.

Σε σημεία αυτές οι ιστορίες είναι μεγαλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες από το ίδιο το πρωταγωνιστικό δίδυμο, αν και οι Reynolds και McElhenney κάνουν την εμφάνισή τους διαρκώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ένα Ted Lasso (με όλα τα θετικά του και τα αρνητικά του) στην πραγματική ζωή θα λέγαμε, που έχει άλλοτε μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση των πραγμάτων και άλλοτε μια πιο ζοφερή καταγραφή της πραγματικότητας. Σίγουρα η σειρά δεν εμβαθύνει τόσο στα θέματα μιας ομάδας όσο η αντίστοιχη του “Sunderland ‘Til I Die”, ωστόσο τα δεκαοκτώ -κυρίως εικοσάλεπτα – επεισόδια θα κρατήσουν τον θεατή και θα τον κάνουν να θέλει να μάθει και άλλα για την ομάδα της Wrexham αλλά και την ίδια την πόλη. Το να περπατάς στο παλαιότερο ποδοσφαιρικό στάδιο είναι πραγματικά ανατριχιαστικό.

Trailers

John Wick 4

Σκηνοθέτης: Chad Stahelski (John Wick)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου (Αμερική)

Ο -πάντα συμπαθής- Keanu Reeves επιστρέφει για τέταρτη φορά στον ρόλο που τον επανέφερε στο προσκήνιο (κάτι το οποίο μας αρέσει). Αυτή τη φορά ο John Wick ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει το High Table. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Tetris

Σκηνοθέτης: Jon S. Baird (Vinyl, Feed the Beast)
Πρωταγωνιστούν: Taron Egerton, Toby Jones
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου (Apple TV+)

Tetris και Final Countdown συνθέτουν ένα -σίγουρα- νοσταλγικό δίδυμο για αρκετούς στο trailer της ταινίας Tetris. Σύμφωνα με τη σύνοψη της, η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του πώς ένας άνθρωπος διακινδύνευσε τη ζωή του για να ξεγελάσει την KGB και να μετατρέψει το Tetris σε παγκόσμια αίσθηση. Μένει να δούμε κατά πόσο η συγκεκριμένη ταινία θα μείνει πιο κοντά στα πραγματικά γεγονότα και δεν θα εκτραπεί γρήγορα σε μια ακόμη Hollywood version των αληθινών γεγονότων. Ίδωμεν.

Kandahar

Σκηνοθέτης: Ric Roman Waugh (Greenland, Angel Has Fallen)
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Navid Negahban, Travis Fimmel
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου (Αμερική)

Στο Kandahar, ο Tom Harris (Gerard Butler), ένας μυστικός πράκτορας της CIA, έχει κολλήσει βαθιά σε εχθρικό έδαφος στο Αφγανιστάν. Μετά την αποκάλυψη της αποστολής του, πρέπει να παλέψει για να βγει, μαζί με τον Αφγανό μεταφραστή του, σε ένα σημείο εξαγωγής στην Κανταχάρ, ενώ παράλληλα πρέπει να αποφύγει τις επίλεκτες δυνάμεις του εχθρού και τους ξένους κατασκόπους που έχουν αναλάβει να τους κυνηγήσουν. Ο Butler βαδίζει στα σίγουρα, ακολουθώντας τα γνωστά «μονοπάτια» των τελευταίων του -μέτριων συνήθως- ρόλων και ταινιών.

Boston Strangler

Σκηνοθέτης: Matt Ruskin (Crown Heights)
Πρωταγωνιστούν: , Keira Knightley , Carrie Coon, Chris Cooper
Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου (Disney+)

Η Loretta McLaughlin ήταν η δημοσιογράφος που συνέδεσε πρώτη τους φόνους και αποκάλυψε την ιστορία του Στραγγαλιστή της Βοστώνης. Σε συνεργασία με την Jean Cole σπάσανε τα στεγανά της δεκαετίας του 1960, κάνοντας ρεπορτάζ για τον πιο διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο της πόλης. Ενδιαφέρουσα πλοκή και μεταφορά πραγματικών γεγονότων με δυνατό cast.

Rabbit Hole, 1η σεζόν

Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου (Paramount +), 8 επεισόδια

Στην επερχόμενη πρωτότυπη σειρά Rabbit Hole του Paramount+, ο John Weir (Kiefer Sutherland), μετρ της εξαπάτησης στον κόσμο της εταιρικής κατασκοπείας, παγιδεύεται για φόνο από ισχυρές δυνάμεις που έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν και να ελέγχουν τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του κόσμου. Ο Kiefer Sutherland αφήνει και πάλι την κιθάρα του και τις μουσικές περιοδείες και επιστρέφει σε έναν ρόλο ο οποίος φαίνεται αρκετά κοντά στο στυλ που τον έχουμε συνηθίσει.

Shadow & Bone, 2η σεζόν

Πρεμιέρα: 16 Μαρτίου (Netflix), 8 επεισόδια

Το “Shadow & Bone” επιστρέφει στο Netflix, καθώς το διακύβευμα ανεβαίνει σε μια επική μάχη του Καλού ενάντια στο Κακό. Στο τρέιλερ της 2ης σεζόν βλέπουμε τον Darkling (Ben Barnes) να δημιουργεί έναν σκοτεινό στρατό από πλάσματα σκιών και να το κατευθύνει εναντίον του λαού της Ravka. Η Sun Summoner Alina Starkov, επιστρατεύει παλιούς και νέους συμμάχους για να νικήσουν τον κοινό τους εχθρό και όλα αυτά ενώ η Alina παλεύει να κατανοήσει τη σχέση που μοιράζεται με τον Darkling. Βασισμένο στη σειράς φαντασίας της Leigh Bardugo.

The Mandalorian, 3η σεζόν

Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου (Disney+), 8 επεισόδια

Η 3η σεζόν του The Mandalorian θα εξερευνήσει την πραγματική σημασία του Grogu στον Πόλεμο των Άστρων. Δεδομένου ότι ο Grogu και ο Din Djarin επανενώθηκαν στο “The Book of Boba Fett”, η 3η σεζόν του “The Mandalorian” θα επικεντρωθεί για άλλη μια φορά στην εμβάθυνση της σχέσης του διδύμου, ενώ παράλληλα θα εξερευνήσει το ταξίδι του Mando στο Mandalore.

Extrapolations

Πρεμιέρα: 21 Απριλίου (Apple TV+), 8 επεισόδια

Παρέλαση αστέρων στο trailer της πολυαναμενόμενης σειράς του Apple TV+. Μεταξύ άλλων στο casting της σειράς του συγγραφέα- σκηνοθέτη και παραγωγού Scott Z. Burns (“Contagion”, “An Inconvenient Truth”, “The Report”) θα δούμε τους Edward Norton, Tobey Maguire, Forest Whitaker, Keri Russell, Marion Cotillard κ.α.

Το Extrapolations παρουσιάζει ένα κοντινό μέλλον όπου οι χαοτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινή μας ζωή. Οκτώ αλληλένδετες ιστορίες για την αγάπη, την εργασία, την πίστη και την οικογένεια από όλο τον κόσμο θα εξερευνήσουν τις οικείες, καθοριστικές για τη ζωή επιλογές που πρέπει να γίνουν όταν ο πλανήτης αλλάζει ταχύτερα από τον πληθυσμό. Κάθε ιστορία είναι διαφορετική, αλλά ο αγώνας για το μέλλον μας είναι καθολικός.

Lucky Hank

Πρεμιέρα: 19 Μαρτίου (AMC+), 8 επεισόδια

Από τους παραγωγούς των Breaking Bad και Better Call Saul, ο Bob Odenkirk είναι ο Lucky Hank. Πρόεδρος του τμήματος Αγγλικών σε ένα υποχρηματοδοτούμενο κολέγιο, ο καθηγητής Hank Devereaux ακροβατεί μεταξύ κρίσης μέσης ηλικίας και πλήρους κατάρρευσης, αντιμετωπίζοντας το παράξενο χάος στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή – αποδεικνύοντας παραδόξως ότι τα ξεσπάσματα γίνονται μεγαλύτερα όσο μεγαλώνουμε και ηλικιακά. Μετά την τεράστια επιτυχία και την προσωπική του αναγνώριση στο Better Call Saul, ο Bob Odenkirk δοκιμάζει τον εαυτό του σε έναν διαφορετικό ρόλο.

Cine-TV Νέα

Vikings: Valhalla ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν

Λίγες μόνο μέρες μετά την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της spin-off σειράς του Vikings, το Netflix -μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter- ανακοίνωσε πως η σειρά Vikings: Valhalla ανανεώθηκε και για τρίτη σεζόν, η οποία αναμένεται να προβληθεί στις αρχές του 2024.

Στα σκαριά το Remake του “Starsky & Hutch”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fox Entertainment, Michael Thorn, η παραγωγός εταιρία εξετάζει τουλάχιστον δύο σενάρια από τους σεναριογράφους/ showrunners Sam Sklaver (Prodigal Son) και Elizabeth Peterson (The Resident) πριν καταλήξει στο τελικό format του remake της κλασικής σειράς των 70’s. Η πρώτη εμφανής αλλαγή στο νέο αυτό Remake της κλασικής σειράς είναι πως οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι θα είναι γυναικείοι.

Σύμφωνα με τον Michael Thorn η βασική ιστορία της σειράς θα είναι γύρω από τις Sasha Starsky και Nicole Hutchinson, οι οποίες θα εξιχνιάζουν εγκλήματα στην Desert City και θα διαλευκάνουν το μυστήριο πίσω από το ποιος έστειλε τους γονείς τους στη φυλακή πριν από 15 χρόνια για ένα έγκλημα που οι ίδιοι δεν διέπραξαν ποτέ.

Το Spin-off του Walking Dead, Rick and Michonne ξεκινά την παραγωγή

Μετά το -αργοπορημένο και ανέμπνευστο – τέλος της βασικής σειράς του Walking Dead, τη σκυτάλη στο μετά-αποκαλυψιακό σύμπαν του Walking Dead παίρνουν αρκετές spin-off σειρές που θα επικεντρώνονται σε βασικούς χαρακτήρες της σειράς.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής του, το AMC επιβεβαίωσε την έναρξη της παραγωγής του επερχόμενου spin-off του The Walking Dead που ακολουθεί τον Rick και τη Michonne. Η επιστροφή των Andrew Lincoln και της Danai Gurira στους ρόλους των Rick και Michonne αντίστοιχα έχει προγραμματιστεί για το 2024.

The post Cine-TV #253 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the walking dead, keanu reeves, ryan reynolds, premier league, gerard butler, rabbit hole, kiefer sutherland, edward norton, tobey maguire, breaking bad, walking dead, john, δραση, gun, ryan, reynolds, league, γνώμονα, ted, bill, feed, apple, tetris, kgb, hollywood, angel, butler, μαΐου, cia, boston, crown, rabbit, sutherland, στυλ, shadow, netflix, sun, book, scott, edward, norton, russell, lucky, bob, fox, son, city, μυστήριο, amc, gameover, twitter, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ελληνικο ανδρικο casting , στρατος, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, εσπα 2021, the walking dead, walking dead, breaking bad, αφγανισταν, εργασια, καθημερινη, κιθαρα, ντοκιμαντερ, apple, cia, edward norton, kgb, lucky, ryan, scott, tetris, αγαπη, ανθρωπος, αποκαλυψη, γεγονοτα, γευση, γινονται, γηπεδο, γνώμονα, γονεις, διδυμο, δοθηκε, εγκληματα, εδαφος, ελευθερια, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, επιτυχια, εταιρια, ζωη, ζοφερη, ιδια, ιδιο, εικονα, κεφαλαιο, μαΐου, μυστήριο, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, παρουσιαση, παρισι, ποδοσφαιρο, πεμπτη, πιστη, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρολοι, ρολο, σεζον, σειρες, σιγουρα, σειρα, στυλ, συμπαν, τρειλερ, τριτη, φυλακη, φορα, χαος, αγωνας, amc, angel, bill, bob, book, sun, butler, city, edward, επεισοδια, φιλοι, fox, gerard butler, gameover, γνωσεις, john, gun, hollywood, feed, keanu reeves, kiefer sutherland, κομματι, league, μεινει, μια φορα, netflix, norton, premier league, rabbit hole, rabbit, reynolds, russell, ryan reynolds, sutherland, ταξιδι, ted, tobey maguire, θεματα, θετικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over