Mixture | Review

Μετά τον βομβαρδισμό από δυνατές κυκλοφορίες που είδαμε τον πρώτο χρόνο ζωής του PlayStation VR 2, έχουμε περιέλθει σε μια αναπόφευκτη περίοδο ξηρασίας, με το λανσάρισμα αδιάφορων και προβληματικών games. Το Mixture αποτελεί ένα 3rd person action platformer, που ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή των Moss, με ανάμεικτα όμως αποτελέσματα.

Turbo Kid | Review on May 1, 2024

Το πρώτο movie

tie-in low budget ταινίας;…

by Νικόλας Μαρκόγλου Η ημερομηνία για το καλοκαιρινό showcase του Xbox on May 1, 2024

Νέα παιχνίδια για το Xbox και όχι μόνο……

by Απόστολος Καρβούνης Λίγες οι πρώτες προσθήκες στο Game Pass για τον Μάιο on May 1, 2024

Με χαλαρούς ρυθμούς υποδέχεται τον νέο μήνα η υπηρεσία της Microsoft….

by Απόστολος Καρβούνης

Η ιστορία του Mixture, λοιπόν, ξεκινάει με έναν exile knight που ονομάζεται Sora, να ανακαλύπτει ένα μενταγιόν μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Sephairos, μια αρχαία οντότητα με γνώσεις αλχημείας. Εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Sephairos και, συνδυάζοντας τις ικανότητες των δύο χαρακτήρων, προσπαθούμε να σταματήσουμε τις άλλες αρχαίες οντότητες από το να φτάσουν στην Πύλη του Φωτός και να βυθίσουν τον κόσμο στο σκοτάδι.

Το gameplay του τίτλου εστιάζεται στη συνεργασία των δύο χαρακτήρων. Ελέγχουμε τον Sora άμεσα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες κινήσεις όπως strike, dash και glide, ώστε να προχωρήσουμε στο περιβάλλον και να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς. Παράλληλα, ως Sephairos έχουμε στη διάθεσή μας potions, που φτιάχνουμε με resources που βρίσκουμε στον χώρο, και τα οποία αξιοπούμε για να βοηθήσουμε τον Sora στο ταξίδι του.

Οι εχθροί έχουν ποικιλία, χωρίς να αποτελούν κάτι το αξιομνημόνευτο, αλλά η δυσκολία στην αρχή ήταν αισθητή μέχρι να συνηθίσουμε τους μηχανισμούς του gameplay. Σε αντίθεση, τα bosses έχουν ένα ενδιαφέρον και απαιτούν από τον παίκτη να αξιοποιήσει τις ικανότητες που έχει στη διάθεσή του και με τους δύο χαρακτήρες για να ηττηθούν. Τα διαφορετικά biomes που επισκεπτόμαστε έχουν ξεχωριστό σχεδιασμό, με το campaign να κρατάει γύρω στις 8 ώρες ανάλογα με τον ρυθμό που θα ακολουθήσετε.

Στο κομμάτι της παρουσίασης μείναμε ικανοποιημένοι, με το artwork, τους χαρακτήρες και το συνολικό design να ταιριάζει στο όλο concept. Μην περιμένετε βέβαια γραφικά επιπέδου Moss ή κάποιου άλλου ΑΑΑ τίτλου που έχουμε δει στο PlayStation VR 2. Επίσης, λόγω της φύσης του τίτλου δεν προκαλούνται ζαλάδες και δυσφορίες, οπότε αποτελεί ιδανική επιλογή για αρχάριους στο VR.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντήσαμε στο playthrough μας ήταν το κεντράρισμα της κάμερας και δυστυχώς ο χειρισμός. Η ρίψη των potions είναι δύσκολη ακόμα και με ενεργοποιημένο το aim assist, ενώ και η επιλογή τους δεν δουλεύει σωστά. Το γεγονός αυτό, όπως καταλαβαίνετε, ανεβάζει τη δυσκολία του τίτλου χωρίς πραγματική αιτία, ενώ μπορεί άνετα να αποτελέσει λόγο να μην ασχοληθεί κάποιος περαιτέρω μόλις το ξεκινήσει.

Εν κατακλείδι, υπολογίζοντας πάντα τη διάρκεια του τίτλου, σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή του, θα προτείναμε το Mixture για αγορά στους fans του Moss, αλλά αφού βγει κάποιο patch που να διορθώνει τα προβλήματα με τον χειρισμό.

Το Mixture κυκλοφορεί από τις 12/4/24 για PS5 (PSVR2) και PC. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5, με review code που λάβαμε από την Perp Games.

The post Mixture | Review first appeared on GameOver.

The post Mixture | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα