The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition

Όταν ο Λευκός Λύκος καλείται να διαβεί το Φορητό Μονοπάτι.

Έχουν περάσει παραπάνω από 4 χρόνια όταν ο Σάββας Καζαντζίδης έγραψε για το The Witcher 3: Wild Hunt, καλύπτοντας κάθε χαρακτηριστικό του παιχνιδιού και ελέγχοντας τις πτυχές ενός κόσμου μαγικού, φανταστικού, άγνωστου σε μας, αλλά και συνάμα τόσο κοντινού στη δική μας πραγματικότητα. Σε ένα multiverse, όπου άνθρωποι σαν τη Cirilla Fiona Elen Riannon θα μπορούσαν να περιδιαβαίνουν από τον έναν κόσμο

στον άλλο με την ίδια ευκολία που θέλουμε εμείς για να ανοίξουμε μια κλειστή πόρτα, η ενασχόλησή μας με τις επιπλοκές του Συνδέσμου των Σφαιρών (Conjunction of the Spheres) θα ήταν, πιθανότατα, αδιάφορη.

Χάρη, ωστόσο, στη δουλειά του Andrzej Sapkowski και -κυρίως- ενός μικρού πολωνικού στούντιο, που τόλμησε να πάει κόντρα στις ζοφερές και αδηφάγες τάσεις της βιομηχανίας και να δημιουργήσει μια όμορφη τριλογία παιχνιδιών με πρωταγωνιστή τον Γητευτή Geralt (αν και στο εξής θα χρησιμοποιήσουμε τον όρο Witcher), έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε για το σύμπαν αυτό σαν να είμαστε τμήμα του, ή σαν να έχουμε περιδιαβεί σε αυτό, όπως ακριβώς κάνει και η Ciri. Και μπορούμε να το κάνουμε σε δεκάδες σελίδων, μιας που το lore των βιβλίων αλλά και των παιχνιδιών είναι τεράστιο και υπάρχει τεράστιο υλικό για να χρησιμοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε.

Η ιστορία ξεκινά με τον Geralt να ταξιδεύει από γωνιά σε γωνιά των Βορεινών Βασιλείων της Temeria για να βρει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στη Yennefer.

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι τίτλοι παιχνιδιών της σειράς The Witcher καταπιάνονται τόσο πολύ με στοιχεία της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, τα οποία μπορεί ορισμένες φορές να φαντάζουν ξένα και απόμακρα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν στην δυτική ποπ κουλτούρα και να τα φέρουν λίγο πιο κοντά σε εμάς, αλλά και σε κουλτούρες που δεν έχουν καμία σχέση με τη Γηραιά Ήπειρο. Ο κόσμος του The Witcher περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα – τη φυλή των σκληροτράχηλων Νάνων και των σοφών Ξωτικών, μυριάδες σκοτεινών και μοχθηρών πλασμάτων, μονάρχες πάσης φύσεως, θρησκευτικούς ηγέτες, τίμιους ανθρώπους αλλά και άτομα φανατισμένα, αιμοδιψή και καταστροφικά για την ανθρωπότητα. Σε έναν τέτοιο κόσμο γνωρίσαμε τον Geralt μέσω των παιχνιδιών.

Πιο δειλά στην αρχή με το The Witcher, πιο γενναία με το The Witcher 2: Assassins of Kings και πιο ολοκληρωμένα με το The Witcher 3: The Wild Hunt. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως το τελευταίο παιχνίδι της τριλογίας αποτελεί την πιο συγκροτημένη, την πιο δεμένη και ολοκληρωμένη πρόταση των ανθρώπων της CD Projekt Red τόσο στον αφηγηματικό τομέα όσο και στον τομέα του gameplay, δίνοντάς μας ένα RPG που δικαίως ανακηρύχθηκε Game of the Year, πιθανόν και της δεκαετίας ολόκληρης. Τώρα, το The Witcher 3: The Wild Hunt, έχοντας ολοκληρώσει έναν πετυχημένο κύκλο σε οικιακές κονσόλες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έρχεται να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο Nintendo Switch - μια κονσόλα που έχει "χτυπηθεί" ασύστολα από κατακριτές δεδομένης της αδυναμίας της σε σχέση με τις πιο ισχυρές κονσόλες των αντιπάλων της Nintendo.

Έχοντας ήδη δοκιμάσει το Witcher 3 τόσο σε υπολογιστές όσο και σε οικιακές κονσόλες, δεν θα κάνουμε ακόμα κάποια αναφορά για το πώς τρέχει το παιχνίδι. Θα αρκεστούμε μόνο στο σχόλιο πως το γεγονός ότι ένα παιχνίδι με τις διαστάσεις που έχει το The Witcher 3, παρέα με το επιπλέον περιεχόμενο που κυκλοφόρησε αργότερα, καταφέρνει να δουλεύει σε μια κονσόλα που είναι σαφώς πιο αδύναμη από τον ανταγωνισμό, είναι από μόνο του ένα τεχνικό θαύμα, για το οποίο και πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά της Saber Interactive για τη δουλειά που έριξαν, αλλά και τους Πολωνούς της CD Projekt RED για την πίστη τους στο εγχείρημα. Η ιστορία ξεκινά με τον Geralt να ταξιδεύει από γωνιά σε γωνιά των Βορεινών Βασιλείων της Temeria για να βρει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στη Yennefer, μια εκ των ισχυρότερων μαγισσών και επίσημη αγαπημένη του, πριν ο Geralt χάσει τη μνήμη του εξ αιτίας κάποιων τραγικών γεγονότων του παρελθόντος.

Σύντομα θα διαπιστώσει πως η δύναμη του Wild Hunt, μιας ελίτ στρατιωτικής ομάδας ισχυρών ξωτικών, βρίσκεται στα ίχνη της Yennefer, αλλά και όλων όσων έχουν στοιχεία για την Ciri, την κόρη του Αυτοκράτορα του Nilfgaard. Η Ciri, ως μακρινή απόγονος των Ξωτικών, έχει τη δύναμη να καθορίσει τη μοίρα του κόσμου – και το Wild Hunt επιθυμεί να τη χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, όπου «ο κόσμος θα θαφτεί στο χιόνι και θα ξαναγεννηθεί στο φως ενός νέου ήλιου». Στο ταξίδι του ο Geralt θα γνωρίσει νέους χαρακτήρες, θα ανταμώσει με παλιούς και οι πράξεις του θα καθορίσουν και το τελικό φινάλε της ιστορίας, στα πρότυπα που γνωρίσαμε και στο Assassins of Kings. Αν και θεωρούμε σχεδόν ακατανόητο το να μην προσπαθήσουμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την πλοκή προς αποφυγήν spoilers, δεδομένου του ότι το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πολύ καιρό πριν, εν τούτοις θα το επιχειρήσουμε για όσους παίκτες δεν είχαν την τύχη να ασχοληθούν νωρίτερα μαζί του – και επιλέγουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά στο Switch.

Ο παίκτης θα ακολουθήσει τον Geralt σε κάθε του βήμα: από μια μικρή αγροτική περιοχή κοντά στη Vizima, στους βαλτότοπους του Velen, στο Oxenfurt και το εντυπωσιακό Novigrad, αλλά και στα νησιά του Ar Skelige.

Άλλωστε, όσο και να το θέλουμε, δεν μπορούμε να συνοψίσουμε σε μερικές γραμμές όλα όσα αναμένεται να ζήσει ο παίκτης κατά τη διάρκεια των 150+ ωρών που απαιτεί η ολοκλήρωση του The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Collection. Η έκδοση για το Nintendo Switch προσφέρει ό,τι ακριβώς και οι άλλες: την πλήρη εμπειρία The Witcher 3, με το βασικό παιχνίδι, τα 16 DLCs και τα δύο πακέτα επέκτασης που κυκλοφόρησαν μέσα στον πρώτο χρόνο λανσαρίσματος του παιχνιδιού. Ο παίκτης αναμένεται να ακολουθήσει τον Geralt σε κάθε του βήμα στα Βορεινά Βασίλεια: από μια μικρή αγροτική περιοχή κοντά στη Vizima, στους βαλτότοπους του Velen, στο Oxenfurt και το εντυπωσιακό Novigrad, στο παραμυθένιο και ονειρικό Tussaint, αλλά και στα νησιά του Ar Skelige, με τους ορεσίβιους και τραχείς κατοίκους του.

Θα έρθει αντιμέτωπος με κάθε λογής υπερφυσικά πλάσματα, θα διερευνήσει σκοτεινές πτυχές της μαγείας και όσων την εφαρμόζουν, θα αποκαλύψει κρυμμένα μυστικά και θα μάθει τόσα πράγματα για τον κόσμο του παιχνιδιού και τους κατοίκους του, όσα δεν είχε μάθει παίζοντας τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς. Ακόμα και οι παίκτες που δεν είχαν ασχοληθεί με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια της σειράς, δεν θα έχουν πρόβλημα να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τίτλο. Από τα γεννοφάσκια του, η CD Projekt RED υποστήριζε πως το The Witcher 3: Wild Hunt είναι ένας stand alone τίτλος, που μπορεί κάθε παίκτης να απολαύσει, ακόμα και αν έχει μηδαμινή εμπειρία ως προς το πως αποδίδεται ο κόσμος τόσο στα βιβλία όσο και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Άλλωστε, το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι καθόλου φειδωλό ως προς τις πληροφορίες που προσφέρει σε ανύποπτο χρόνο και τόπο για το γενικότερο lore αυτού του κόσμου: με λίγη υπομονή, ακόμα και ο πιο αδαής παίκτης θα ανακαλύψει όλα όσα χρειάζονται για να εντρυφήσει στα γεγονότα του παιχνιδιού, αλλά και να αγκαλιάσει αυτόν τον κόσμο.

Και δεν είναι μόνο το lore και η πλοκή που θα τραβήξει τον παίκτη σε αυτήν την περιπέτεια του Geralt. Ο χάρτης του The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Collection είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι μεγάλης ποσότητας περιεχομένου, που στο αρκετά μεγαλύτερο μέρος του είναι τόσο ενδιαφέροντας, που ο παίκτης ευχαριστιέται να ασχολείται μαζί του ξανά και ξανά, σαν να ήταν και η πρώτη φορά. Αυτό που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται τόσο επιφανειακό, στην πραγματικότητα μπορεί να κρύβει μυστικά που είναι ικανά να ξαφνιάσουν τον ανυποψίαστο. Οι επιφανειακοί χαρακτήρες του παιχνιδιού μπορεί να έχουν τέτοια αποθέματα θαμμένων συναισθημάτων, που είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν πιστευτοί.

Ο φιλήσυχος εργαζόμενος στα νεκροτομεία του Novigrad μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα ένας απλός άνθρωπος, αλλά κάτι πιο αρχαίο και θανάσιμο. Μια τερατώδης, στοιχειωμένη ύπαρξη μπορεί να χρειάζεται το πιο γνήσιο ανθρώπινο συναίσθημα για να μπορέσει να σπάσει την κατάρα που τη βαραίνει και να την ελευθερώσει από τα δεσμά της. Το σίγουρο είναι πως κάθε δευτερεύουσα αποστολή μπορεί να είναι ασυνήθιστα ενδιαφέρουσα, τραβώντας τόσο πολύ το ενδιαφέρον του παίκτη, σε σημείο που στη συνείδησή του μπορούν να έχουν σχεδόν την ίδια αξία με αυτή των βασικών, ενώ αντίστοιχα συναισθήματα μπορούμε να νιώσουμε και με την ολοκλήρωση των Συμβολαίων (Witcher Contracts), όπου εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Η υφή στα textures, η γεωμετρία του παιχνιδιού στο σύνολό της, η μείωση της ποιότητας στο foliage, το draw distance αλλά και η ανάλυση είναι από τα στοιχεία που έχουν υποστεί σημαντικό downgrade.

Πολλές φορές, η εξολόθρευση ενός τέρατος (η οποία προσφέρει και την ανάλογη αμοιβή) μπορεί να κρύβει ένα άλλο υπόβαθρο, που να επηρεάζει μια οικογένεια, ή ακόμα μια κοινότητα. Το ενδιαφέρον με τις αποστολές των Συμβολαίων έχει να κάνει στο ότι προσφέρεται μια εκπληκτική ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις σκέψεις των ίδιου του Geralt. Ο ήρωάς μας, λόγω των απαραίτητων μεταλλάξεων στη μετάβασή του από την ανθρώπινη φυλή στους Witchers, έχει χάσει εντελώς την ικανότητά του να εκφράζει το οποιοδήποτε συναίσθημα. Σε κάθε διάλογό του, σε κάθε ανταλλαγή κουβέντας με τον οποιονδήποτε χαρακτήρα του παιχνιδιού, η απάθεια και η αδιαφορία που εκφράζεται είναι παροιμιώδης, ενώ το γεγονός ότι ο ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή του στον Geralt βραβεύτηκε για τον τρόπο που έφερε τον χαρακτήρα του στη ζωή, είναι ενδεικτικό του πόσο εξωφρενικά αποστασιοποιημένος απεικονίζεται.

Και όμως, αυτές οι μικρές αποστολές μπορούν να αναδείξουν το μεγαλείο του χαρακτήρα του. Ανεξάρτητα από το ότι ο Geralt μπορεί να έκανε μεγάλο παζάρι για να διαπραγματευτεί την αμοιβή του για την εξολόθρευση της όποιας απειλής, μπορεί να χαρίσει το ποσό αυτό για την προίκα της κόρης του φτωχού αγρότη, ή για την περαιτέρω βοήθεια του άμοιρου ορφανού που έχασε τον πατέρα του από ένα τέτοιο πλάσμα. Μπορεί, και πάλι, ο Geralt να δεχτεί την αμοιβή χωρίς κανέναν δισταγμό – ο χρυσός, άλλωστε, είναι το μόνο πράγμα που έχει αξία για έναν Witcher, με τον Geralt να μην παύει να το διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία. Σε τέτοιες ευκαιρίες ο παίκτης θα σκιαγραφήσει ακόμα περισσότερο την προσωπικότητα του Geralt, ενός "σκοτεινού" χαρακτήρα που θα μπορούσε να έχει τα σκήπτρα του αντί-ήρωα, αλλά που δεν παύει ούτε στιγμή να μας κάνει να χαμογελάμε – ακριβώς επειδή είναι αυτός που είναι, ζει όπως ζει, και φέρεται όπως φέρεται.

Κεντρική ιστορία, δευτερεύουσες αποστολές, συμβόλαια θανάτου…και μετά, τι; Το The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Collection, ως ένα γνήσιο RPG, δεν θα μπορούσε να αφήσει το κομμάτι του crafting εκτός. Είτε αυτό αφορά στην σφυρηλάτηση όπλων, πανοπλίας και άλλων μορφών εξάρτυσης, είτε αυτό αφορά την Αλχημεία και την δημιουργία βομβών, φίλτρων, ελαίων και άλλων ουσιών, οι επιλογές που προσφέρονται από το παιχνίδι είναι πραγματικά αρκετές. Ανακαλύπτοντας τις απαραίτητες συνταγές, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στα καταστήματα των εμπόρων αλλά και θαμμένες σε σεντούκια, ο παίκτης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε μια πληθώρα αντικειμένων, που θα τον βοηθήσουν αρκετά απέναντι στις απαιτήσεις του ταξιδιού του αλλά και στους εχθρούς που καραδοκούν στο διάβα του. Παράλληλα, δυνατότερα όπλα και καλύτερη εξάρτυση θα γίνεται διαθέσιμη όσο ο χαρακτήρας μας ανεβαίνει σε επίπεδο, όσο και όταν επισκέπτεται νέες περιοχές.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με τα αλχημικά παρασκευάσματα, ο εξοπλισμός υπόκειται στους περιορισμούς που θέτει το εκάστοτε επίπεδο του Geralt, το οποίο σημαίνει από μόνο του πως ο παίκτης καλείται να δώσει την πρέπουσα προσοχή στην ισόποση εξερεύνηση του κόσμου αλλά και στην ολοκλήρωση των αποστολών, ούτως ώστε να μπορέσει να αποκτήσει τους απαραίτητους βαθμούς εμπειρίας που θα του επιτρέψουν να ζωστεί βελτιωμένο εξοπλισμό αλλά και να προσεγγίσει προηγουμένως απλησίαστες περιοχές, με πολλούς κινδύνους να ελλοχεύουν σε κάθε βήμα. Εξοπλισμός και εμπειρία μπορεί επίσης να κερδηθεί μέσα από τους αγώνες πάλης, αλλά και από τους αγώνες ιππασίας. Και μέσα σε όλα αυτά, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το Gwent – ένα ενδιαφέρον παιχνίδι καρτών, το οποίο αποτελεί στην ουσία ένα παιχνίδι από μόνο του.

Όσο αδύναμος και αν είναι ο οπτικός τομέας, το post processing φαίνεται να λειτουργεί θαυμάσια, αφήνοντάς μας να χαζεύουμε εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Όσο ο Geralt κερδίζει αγώνες Gwent, μπορεί να αποκτήσει πολύ πιο ισχυρές κάρτες, να ξεκλειδώσει νέες αποστολές σχετικές με το παιχνίδι, αλλά και να συμμετάσχει σε in-game τουρνουά, τα οποία έχουν και αυτά το ενδιαφέρον τους. Χάρη στο The Witcher 3: Wild Hunt το Gwent έγινε αρκετά δημοφιλές, σηματοδοτώντας το λανσάρισμα του ομώνυμου card game της CD Projekt RED, αλλά και της κυκλοφορίας του Thronebreaker: The Witcher Tales που έλαβε χώρα την περασμένη χρονιά. Έτσι, ένα μέρος του κοινού που είναι ενεργό στην Gwent κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις απαρχές του παιχνιδιού, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να συλλέξει όλες τις κάρτες από τα 5 συνολικά themed decks που μπορεί να βρει κανείς στο παιχνίδι.

Η αναδρομή μας στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τελειώνει εδώ – άλλωστε, όπως ήδη αναφέραμε, το αρχικό μας review είναι το καλύτερο μέρος για να μπορέσει κανείς να διαβάσει για όλα όσα θα συναντήσει στο παιχνίδι. Τα θετικά εξακολουθούν να εμφανίζονται ατόφια, ενώ κάποια από τα αρνητικά που αναφέρουμε είτε έχουν διορθωθεί, είτε συνεχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροια των περιορισμών που προέκυψαν στην προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης να αφήσει τις ταπεινές της καταβολές πίσω και να προχωρήσει σε κάτι πιο καθοριστικό μπροστά. Σε αυτό το σημείο θα επικεντρωθούμε περισσότερο στον οπτικό τομέα του παιχνιδιού, ακριβώς όπως το βιώνουμε στην «αδύναμη» υβριδική κονσόλα της Nintendo.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του παρόντος κειμένου, το γεγονός ότι ένα παιχνίδι του μεγέθους του The Witcher 3: Wild Hunt, μαζί με όλο το διαθέσιμο υλικό που διατέθηκε γι’ αυτό (Blood & Wine και Hearts of Stone), αποτελεί ένα τεχνικό θαύμα για το ότι τρέχει σχεδόν απροβλημάτιστα στο Switch. Το θαύμα αυτό, όμως, δεν έρχεται χωρίς τις απαραίτητες εκπτώσεις στον οπτικό τομέα. Η υφή στα textures, η γεωμετρία του παιχνιδιού στο σύνολό της, η μείωση της ποιότητας στο foliage, το draw distance αλλά και η ανάλυση είναι από τα στοιχεία που έχουν υποστεί σημαντικό downgrade. Ως αποτέλεσμα, τα γραφικά του Witcher 3 στο Switch απεικονίζονται θαμπά, χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με τον οπτικό τομέα των υπολογιστών ή των οικιακών κονσολών.

Ακόμα και αν για πολλούς παίκτες τα γραφικά (ή ο ρυθμός ανανέωσης) μπορεί να μην παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι η αρχική έκδοση του παιχνιδιού είναι ένα οπτικό χάρμα οφθαλμών, ένα eye-candy που λείπει από την έκδοση για το Nintendo Switch. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ανάλυση είναι μικρότερη στο portable mode, εν τέλει το φορητό παιχνίδι καταλήγει να είναι και το ιδανικότερο, καθώς η μικρότερη οθόνη «καλύπτει» τις τεχνικές αδυναμίες, προσφέροντας μια καλύτερη εμπειρία στο σύνολό της. Ο αδύναμος τεχνικός τομέας της κονσόλας είναι υπεύθυνος και για ελαφρώς μεγαλύτερα loading times – δεν μιλάμε για μια χαοτική διαφορά, αλλά ένας άδικος θάνατος θα κοστίσει κάτι παραπάνω από 1,5 λεπτό αναμονής μπροστά από την οθόνη. Ωστόσο, εκεί που τα παιδιά της Saber Interactive φαίνεται πως τα πήγαν θαυμάσια είναι στην απόδοση του ρυθμού ανανέωσης.

Η δύναμη του Wild Hunt, μιας ελίτ στρατιωτικής ομάδας ισχυρών ξωτικών, βρίσκεται στα ίχνη της Yennefer, αλλά και όλων όσων έχουν στοιχεία για την Ciri, την κόρη του Αυτοκράτορα του Nilfgaard.

Έγινε προσπάθεια έτσι ώστε τα δύο modes παιχνιδιού να βρίσκονται αρκετά κοντινά στις κονσόλες, προσφέροντας μια ομαλή εμπειρία gameplay. Σε αυτόν τον τομέα η docked έκδοση είναι περισσότερο σταθερή, ενώ παίζοντας φορητά, το παιχνίδι καταφέρνει να αγγίζει τα 30 καρέ στις περισσότερες των περιπτώσεων, με το ρυθμό ανανέωσης να πέφτει σε πιο βαριές γεωμετρικά περιοχές, όπως το πολύβουο Novigrad. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μιλάμε για μια τραγική πτώση που καθιστά το παιχνίδι unplayable, ενώ οι μάχες (από τα πιο σημαντικά στοιχεία του gameplay) πραγματοποιούνται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Και όσο αδύναμος και αν είναι ο οπτικός τομέας, το post processing φαίνεται να λειτουργεί θαυμάσια, αφήνοντάς μας να χαζεύουμε εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, ή να βλέπουμε το φως να περνά ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων που κινούνται κάθε φορά που φυσάει.

Με άλλα λόγια, ο Λευκός Λύκος καλείται να διαβεί ένα νέο μονοπάτι τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του περιπέτεια – αυτό της φορητότητας. Είναι ένα μονοπάτι ενδιαφέρον, αλλά σε καμία περίπτωση ιδανικό και εκατό τις εκατό προτεινόμενο. Παρ’ όλο που (και λόγω του ότι) το παιχνίδι μπορεί να βρεθεί σε χαμηλότερη τιμή για κάποιες από τις πλατφόρμες στις οποίες έχει ήδη κυκλοφορήσει, το The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Collection θα επιλεχθεί από τους κατόχους της υβριδικής κονσόλας που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά μαζί του, ή από εκείνους που είναι λάτρεις της φορητότητας. Αν και για χάρη της φορητότητας οι θυσίες και οι περικοπές που έγιναν ήταν απαραίτητες, εν τούτοις η Nintendo πρέπει να είναι παραπάνω από υπερήφανη που υποδέχεται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς (αν όχι το καλύτερο) στην πλατφόρμα της.

To The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition αποτελεί, ακόμα και σήμερα, ένα από τα παιχνίδια που σέβονται τον καταναλωτή ως προς την ποιότητα του περιεχομένου τους, αποφεύγοντας να ρίξουν τον παίκτη σε ένα map clearing μονοπάτι χωρίς να έχουν την αίσθηση ότι αποκομίζουν κάτι περισσότερο από ένα πολύτιμο (ή όχι) αντικείμενο, προσφέροντας μια όμορφη ιστορία και ένα από τα πιο όμορφα soundtracks, με θεματική μουσική που ταιριάζει απόλυτα στη φύση του παιχνιδιού, τους χαρακτήρες αλλά και τον κόσμο του.

Εν τέλει, σε μια μικρή κάρτα παιχνιδιού χωρητικότητας 32GB, η CD Projekt RED καταλήγει να μας προσφέρει την ολοκληρωμένη εμπειρία ενός εκ των καλύτερων παιχνιδιών, χωρίς περαιτέρω περικοπές στο περιεχόμενο και την ποιότητά του. Ίσως θα θέλαμε μερικές παραπάνω λειτουργίες, όπως η χρήση λ.χ. της οθόνης αφής του Switch για να έχουμε πρόσβαση στο χάρτη του παιχνιδιού, αλλά αυτά καταλήγουν να μπουν στο σάκο με τις επιθυμίες που δεν τελειώνουν ποτέ. Αν αγαπάτε τη φορητότητα και αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με το παιχνίδι, ή εναλλακτική πλατφόρμα για να το δείτε, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να ακολουθήσετε τα χνάρια του Geralt. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. O Geralt, ενδεχομένως, θα δείξει κατανόηση. Αλλά δεν θα δεχτεί, σε καμία περίπτωση, να αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις του. Το ατσάλινο σπαθί ξέρει τι γίνεται μετά...

switch Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
the witcher, witcher, wild, the witcher, witcher, wild, witcher 2, το φως, ποπ, kings, red, rpg, game, nintendo, switch, μνήμη, φως, συγκεκριμένο, draw, επηρεάζει, σημαίνει, blood, wine, εκπτωσεις, times, map, click, image, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, αξια, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, χιονι, επιθυμιες, μνήμη, οψεως, βημα, γωνια, δουλεια, ηθοποιος, θανατος, ιχνη, κοντρα, λυκος, μουσικη, νησια, παιχνιδια, ρυθμος, τυχη, φως, game, map, rpg, times, αγροτικη, αγωνες, αδαης, αδιαφορια, αλχημεια, ανθρωπος, αρχαια, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινεται, γνησιο, δυναμη, δειτε, δικη, δωσει, δυτικη, εγινε, εγχειρημα, ευκαιρια, υπαρχει, επηρεάζει, ερχεται, ζωη, ιδια, ιδιο, υπομονη, υπολογιστες, θαυμα, καζαντζιδης, λειπει, λογια, μοιρα, μειωση, μυστικα, οθονη, οικογενεια, ομορφη, ουσια, παιδια, παζαρι, πιστη, ποιοτητα, πλατφορμες, ποπ, προβληματα, πορτα, ρολο, σαββας, σιγουρο, συγκεκριμένο, σκεψεις, συμπαν, τιμη, τμημα, το φως, τιτλος, φυση, φωνη, φορα, ομορφα, candy, click, draw, εξοπλισμος, γεωμετρια, ηγετες, ηπειρο, ηρωας, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, switch, kings, κομματι, μπροστα, nintendo, παιχνιδι, πληροφοριες, red, σημαίνει, ταξιδι, θετικα, υλικο, wine, witcher 2
Τυχαία Θέματα