Tο Hades γίνεται το πρώτο παιχνίδι στην Ιστορία που κερδίζει Hugo Award

Παρά το γεγονός ότι τα Hugo Awards δεν διακρίνουν ούτε βραβεύουν videogames, η φετινή διοργάνωση προσέθεσε στο θεσμό ως μοναδικό βραβείο για αυτή τη χρονιά την κατηγορία του “Best Video Game”. Νικητής του βραβείου αυτού δεν ήταν άλλος από το roguelite αριστούργημα της Supergiant Games, Hades.


Η πρώτη, και ίσως μοναδική αυτή διάκριση από τον ιστορικό θεσμό των βραβείων Hugo,

κατέληξε τελικά στα χέρια του Zagreus και του υπόλοιπου «θεϊκού» cast του Hades, που διακρίθηκε ανάμεσα σε εξίσου αξιόλογα παιχνίδια όπως τα Animal Crossing: New Horizons (δεύτερη θέση), Spiritfarer (τρίτη θέση), Final Fantasy VII Remake (τέταρτη θέση), The Last of Us: Part II (πέμπτη θέση) και Blaseball (έκτη θέση).

Ο creative director της ομάδας, Greg Kasavin, μοιράστηκε ένα σύντομο ευχαριστήριο -βίντεο-μήνυμά του με τους ακολούθους του στο Twitter στο οποίο εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του στο θεσμό και την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα σε επίπεδο σεναρίου και story-telling.


Να υπενθυμίσουμε ότι το Hades πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020 για PC, PS4 και Xbox One ενώ τον περασμένο Ιούλιο απέκτησε ports για τις next-gen κονσόλες και το Nintendo Switch. Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει τον τίτλο, προτείνουμε να το κάνετε άμεσα ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό review μας.

The post Tο Hades γίνεται το πρώτο παιχνίδι στην Ιστορία που κερδίζει Hugo Award appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα