TopSpin 2K25 | Review

Στα γρήγορα

X

Το TopSpin 2K25, δια χειρός 2K και Hangar 13, φέρνει τη γνωστή σειρά εξομοίωσης τένις του παρελθόντος στο σήμερα, με πληθώρα προσθηκών και βελτιώσεων στους gameplay μηχανισμούς, προσφέροντας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα παρά τις ελλείψεις στη λίστα του αρχικού ρόστερ των αθλητών, με τον τίτλο εν τέλει να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και να δημιουργεί μια καλή βάση για την επανεκκίνηση της σειράς.

Μια και πλέον δεκαετία μετά την έκδοση των τελευταίων αξιόλογων παιχνιδιών προσομοίωσης τένις, με τα TopSpin 4 (το 2011) και το Virtua Tennis

4 να είναι οι κύριες, πραγματικά ποιοτικές, κυκλοφορίες στη κατηγορία, το TopSpin επιστρέφει δυναμικά, έχοντας πλέον διαφορετική ομάδα πίσω από το «τιμόνι» της ανάπτυξής του.

Με τα AO Tennis, το Matchpoint και το Tennis World Tour να έχουν αρκετά – το λιγότερο – αδύναμες κυκλοφορίες, η 2K, ως εκδότρια εταιρεία, και η Hangar 13 – γνωστή για τη σειρά Mafia – ως η ομάδα ανάπτυξης του τίτλου, προχώρησαν στην απόφαση να επαναφέρουν την άλλοτε δημοφιλή σειρά παιχνιδιών τένις.

Το TopSpin επιστρέφει λοιπόν, μετά από σχεδόν 14 χρόνια, και έρχεται με αρκετές νέες αλλαγές και προσθήκες, βασιζόμενο ωστόσο ταυτόχρονα στην ιστορία της σειράς. Με ένα νέο και γεμάτο, αν και με περιθώρια βελτίωσης, MyCareer, με φρεσκαρισμένο και αρκετά βελτιωμένο gameplay, με τις αλλαγές στο swing meter να ξεχωρίζουν και φυσικά με ένα ρόστερ, αποτελούμενο από παλιούς και νέους πρωταγωνιστές του αθλήματος – αλλά και με πολλές και ηχηρές απουσίες γνωστών αστέρων.

Αν έχετε ξαναπαίξει κάποιους από τους τίτλους του παρελθόντος της σειράς TopSpin, θα ξέρετε – λίγο ή πολύ – τι να περιμένετε και από το TopSpin 2K25, ωστόσο το παιχνίδι έρχεται με την Ακαδημία TopSpin, της οποίας πρωταγωνιστής και αφηγητής είναι ο θρυλικός John McEnroe, ο οποίος έρχεται να υπενθυμίσει και να φρεσκάρει τα βασικά στους παλιότερους, αλλά και να μάθει στους νεότερους όλα τα «μυστικά» του αθλήματος. Το Mode είναι θα λέγαμε ουσιαστικά ένα είδος ταχύρυθμων μαθημάτων (tutorial), οπού ο παίκτης θα εξοικειωθεί με τον νέο μετρητή των διάφορων χτυπημάτων (slices, lobs, flat shots και top spin shots), τη στόχευση, τον έλεγχο, την κίνηση του παίκτη κ.λπ.

Στο TopSpin 2K25 υπάρχει το γνωστό από το παρελθόν Exhibition mode, προσφέροντας ένα γρήγορο παιχνίδι, το οποίο επιτρέπει να μπείτε αμέσως στη δράση και να επιλέξετε μεταξύ των 25 αθλητών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο – δυστυχώς – αρκετά περιορισμένο ρόστερ του παιχνιδιού, με τη Hangar 13 να υπόσχεται ότι θα εμπλουτιστεί σταδιακά στο μέλλον.

Η λίστα του ρόστερ των παικτών περιλαμβάνει ένα καλό μείγμα από θρύλους του αθλήματος και νεότερους αστέρες όπως οι: Roger Federer, Serena Williams, Coco Gauff, Andre Agassi, Steffi Graf, Carlos Alcaraz, Iga Swiatek και άλλους, με αρκετά από τα νεότερα πρόσωπα του αθλήματος ωστόσο να απουσιάζουν εμφανώς από τον τίτλο.

Το παιχνίδι περιέχει την πλειοψηφία των γνωστότερων γηπέδων του αθλήματος, με αρκετή ποικιλία σε επιφάνειες αλλά και γήπεδα. Από τη λίστα των γηπέδων που περιέχονται, συμπεριλαμβάνονται τα γνωστότερα και πιο αναγνωρισμένα από το κοινό του αθλήματα γήπεδα, με τα Wimbledon και Roland Garros να ξεχωρίζουν στη γεμάτη (σχεδόν 50) λίστα γηπέδων του τίτλου, με τα περισσότερα εξ αυτών (είτε πραγματικών είτε φαντασιακών) να είναι σχεδιασμένα με προσοχή και ακρίβεια.

Βασικός πυλώνας του τίτλου της 2K είναι φυσικά το MyCareer. Μετά τη δημιουργία του παίκτη της αρεσκείας σας, μέσω ενός αρκετά πλήρους από επιλογές character creator, θα έχετε τη δυνατότητα να μπείτε στον κόσμο του τένις. Το ταξίδι σας προς την κορυφή, δυστυχώς – όπως θα ανέμενε κανείς – είναι αρκετά αργό, μιας και ξεκινάτε από αρκετά χαμηλό επίπεδο, με το παιχνίδι να μην διστάζει να σας θέσει αντιμέτωπους εξαρχής με αντιπάλους υψηλότερου επιπέδου.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να φτάσετε στην «κορυφή» του αθλήματος ποικίλει φυσικά ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας που θα επιλέξει ο κάθε παίκτης (με τους πόντους εμπειρίας που θα κερδίζετε μετά την ολοκλήρωση κάθε αγώνα, τουρνουά ή κάθε προπόνησης να προσαρμόζονται στη δυσκολία) και φυσικά το επίπεδο των ικανοτήτων του εκάστοτε παίκτη. Το MyCareer απαιτεί 25 έως 30 ώρες ενασχόλησης για την ολοκλήρωσή του, με τον χαρακτήρα που δημιουργείτε να έχει ως μέγιστο επίπεδο αυτό του 30.

Η Microsoft κλείνει τέσσερα studios της Bethesda on May 8, 2024

Ανάμεσα στα οποία είναι το Arkane Austin και το Tango Gameworks….

GameOver Magazine – Τεύχος #33 on May 4, 2024

Νέο τεύχος του ψηφιακού περιοδικού μας, με συγκεντρωμένη την ύλη μας….

Τα δωρεάν παιχνίδια του Μαΐου για το PS Plus on May 2, 2024

Για τους φίλους το ποδοσφαίρου, των cyber-ninjas, αλλά και της περιπέτειας….

Δυστυχώς, -όπως προαναφέραμε – όποιος είναι εξοικειωμένος με άλλους αθλητικούς τίτλους της 2K και το αντίστοιχο MyCareer (όπως το NBA 2K), η ανάπτυξη του χαρακτήρα σας είναι αρκετά αργή, σταδιακή και δύσκολη, με τα XP που θα κερδίζετε για τη βελτίωση του χαρακτήρα που έχετε δημιουργήσει να φαίνονται αρκετά περιορισμένα μετά την ολοκλήρωση της εκάστοτε προπόνησης, κάθε αγώνα ή κάθε τουρνουά.

Το TopSpin 2K25 περιέχει και προσφέρει μέσω microtransactions – αναπόφευκτα δυστυχώς – τους γνωστούς σε όλους VC Points, οι οποίοι βοηθούν στην πιο γρήγορη βελτίωση του χαρακτήρα. Αυτοί μπορούν να αγοραστούν και να οδηγήσουν στην πιο άμεση και λιγότερο χρονοβόρα βελτίωση του παίκτη.

Το MyCareer, παρά τις όποιες ατέλειές του, είναι μια αρκετά απλή, ξεκάθαρη και απολαυστική εμπειρία. Ο χαρακτήρας σας συμμετέχει μηνιαία σε μια σειρά από προπονήσεις, ένα ειδικό γεγονός, όπως μια πρόκληση χορηγού, αγώνα επίδειξης ή ενός αγώνα διπλού, και φυσικά τους αγώνες σε διάφορα τουρνουά. Σημαντικό κομμάτι στο ταξίδι σας αυτό αποτελεί και η σωστή διαχείριση των επιπέδων ενέργειάς σας για την αποφυγή τραυματισμών -με την επιλογή για υψηλότερες βαθμίδες δυσκολίας σε αγώνες, τουρνουά και προπονήσεις να ξεκλειδώνονται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο του χαρακτήρα.

Επίσης, στο TopSpin 2K25 υπάρχει η δυνατότητα για online παιχνίδια με την επιλογή ενεργοποίησης και του cross-play. Μπορείτε είτε να παίξετε επιλέγοντας τους πραγματικούς αθλητές που υπάρχουν στον τίτλο, είτε να χρησιμοποιήσετε τον MyPLAYER που έχετε δημιουργήσει για την καριέρα. Οι online αγώνες των Double, ωστόσο, απουσιάζουν και θα έρθουν, όπως έχει υποσχεθεί η 2K, μέσω μιας δωρεάν ενημέρωσης αργότερα μέσα στο έτος.

Στα του gameplay, ο τίτλος έρχεται κυρίως βασιζόμενος στο παρελθόν της σειράς, κάνοντας όμως κάποιες αισθητές και κυρίως προς το βέλτιστο, αλλαγές. Ο συγχρονισμός του μετρητή για το χτύπημα έχει την απαιτούμενη δυσκολία, αλλά μετά από λίγη εξοικείωση γίνεται κτήμα του παίκτη. Η γραμμή κινείται γρηγορότερα αν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη επιστροφή, ή αν κυνηγάτε τη μπάλα από ένα δυνατό σερβίς ή μια δυνατή επιστροφή του αντιπάλου, με έναν ευδιάκριτο δείκτη μετά από κάθε χτύπημα να εμφανίζεται και να σας ενημερώνει αν το χτύπημα που εκτελέσατε μόλις ήταν τέλειο, καλό, ή έγινε πολύ νωρίς ή πολύ αργά.

Σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον μετρητή και στα χτυπήματα φυσικά, αλλά και την αντίδραση του παίκτη, παίζουν τα στατιστικά του κάθε αθλητή αλλά και η κατεύθυνση τόσο του χαρακτήρα όσο και η ταχύτητα και η κίνηση της μπάλας. Το κομμάτι τόσο της ακρίβειας όσο και του μετρητή δύναμης χωράει σίγουρα βελτίωση, ώστε να υπάρξει καλύτερη και πιο πλήρη αίσθηση ελέγχου της ρακέτας και της μπάλας.

Σημαντικό ρόλο παίζει – όπως είναι λογικό – η ταχύτητα κίνησης του παίκτη στο γήπεδο, τόσο στον τρόπο και τον χρόνο αντίδρασης στην άμυνα και την επιστροφή της μπάλας, όσο φυσικά και στην επίθεση και στα Forehand και Backhand και τη βελτίωση του κάθε χτυπήματος. Τέλος, τα υψηλότερα στατιστικά στα Serve και Volley βοηθούν να σκοράρετε κοντά στο φιλέ και να ασκείτε πίεση στον αντίπαλο από την αρχή του, ενώ και τα Reflexes είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την πραγματοποίηση δύσκολων επιστροφών.

Το TopSpin 2K25 έρχεται με μια καλοδουλεμένη AI, η οποία, βοηθάει αρκετά στη διεξαγωγή ισορροπημένων και γεμάτων πρόκληση αγώνων. Άξια αναφοράς είναι επίσης και η ενδιαφέρουσα υλοποίηση των δονήσεων, του ήχου και της απτικής ανάδρασης στον μοχλό του DualSense του PS5, μέσω του οποίου μεταφέρεται αρκετά ρεαλιστικά η εμπειρία των χτυπημάτων και των κινήσεων του παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στον τομέα των γραφικών και της παρουσίασης του αγώνα εντός του γηπέδου, το TopSpin 2K25 τα καταφέρνει αρκετά καλά. Τα animation των παικτών είναι αρκετά ομαλά και ρευστά, με πληθώρα κινήσεων, πετυχαίνοντας την απαιτούμενη ρεαλιστική κίνηση της μπάλας και των παικτών.

Τα περισσότερα από τα μοντέλα των γνωστών παικτών είναι καλοδουλεμένα και με αρκετές λεπτομέρειες, αν και με παραφωνία, τα -τις περισσότερες φορές- «ξύλινα» animation στα πρόσωπα των παικτών. Την ίδια στιγμή, δυστυχώς, οι περιβάλλοντες χαρακτήρες τόσο των θεατών στις κερκίδες όσο και των διαιτητών φαίνονται αρκετά παρωχημένοι τεχνικά, και τα cutscenes πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα είναι επαναλαμβανόμενα και πρόχειρα.

Κλείνοντας το κομμάτι της παρουσίασης του αγώνα, ο ήχος εντός του γηπέδου είναι αρκετά αξιοπρεπής, ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε την πλήρη έλλειψη σχολιασμού κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την ύπαρξη μόνο κάποιων podcast στο menu του MyCareer, τα οποία σχολιάζουν την πορεία και την εξέλιξη του χαρακτήρα που έχουμε δημιουργήσει.

Συμπερασματικά, το TopSpin 2K25 φαίνεται πως άξιζε την αναμονή. Ο τίτλος που παραδίδει η Hangar 13 είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι τένις των τελευταίων ετών και αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, η οποία δημιουργεί μια καλή βάση για την επανεκκίνηση της σειράς. Το παιχνίδι εκμεταλλεύεται την κληρονομιά της σειράς και δίνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, το φρεσκάρισμα και τη βελτίωση του gameplay, με αποτέλεσμα μια από τις πιο πλήρεις και ορθές μεταφορές του αθλήματος στον κόσμο του gaming έως σήμερα.

Το TopSpin 2K25 κυκλοφορεί από τις 26/4/24 για PS5, PS4, PC, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post TopSpin 2K25 | Review first appeared on GameOver.

The post TopSpin 2K25 | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα