Η Microsoft προχώρα σε μείωση προσωπικού κατά 1.900 υπαλλήλους

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος gaming στο Xbox, ανακοίνωσε ότι η Microsoft θα απολύσει περίπου 1.900 υπαλλήλους σε Xbox, Bethesda και Activision Blizzard, κάτι που αποκαλεί μια «επώδυνη απόφαση». Οι περικοπές ακολουθούν

την πρόσφατη εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox.

“Μαζί, θέσαμε προτεραιότητες, προσδιορίσαμε τομείς overlap και διασφαλίσαμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη”, γραφεί ο Spencer σε ένα email προς το προσωπικό (που ήρθε στην επιφάνεια μέσω της ιστοσελίδας VGC). “Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού gaming μας κατά περίπου 1900 ρόλους από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας. Η ηγετική ομάδα του Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά”.

Ο Spencer πρόσθεσε ότι η Microsoft θα παρέχει «πλήρη υποστήριξη» στο προσωπικό που επηρεάζεται από τη «μετάβαση», με επιδόματα απόλυσης που θα εκδοθούν, σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία για την απασχόληση. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Blizzard Mike Ybarra ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω του X (πρώην Twitter), μαζί με τον Chief Design Officer Allen Adham. Επιπλέον, ο τιτλος survival που ετοίμαζε η Blizzard, με επικεφαλή το πρώην αφεντικό του Far Cry, Dan Hay, ακυρώθηκε ως μέρος των αλλαγών.

“Κοιτάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τομείς που θα αναπτύξουν την επιχείρηση μας και θα υποστηρίξουν τη στρατηγική μας να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε ο Spencer. “Αν και αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας, είμαι τόσο σίγουροι όσο ποτέ για την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να καλλιεργείτε τα παιχνίδια, τις ιστορίες και τους κόσμους που φέρνουν τους παίκτες κοντά”.

The post Η Microsoft προχώρα σε μείωση προσωπικού κατά 1.900 υπαλλήλους first appeared on GameOver.

The post Η Microsoft προχώρα σε μείωση προσωπικού κατά 1.900 υπαλλήλους appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα