Οδηγός: Ενεργοποίηση Game Sharing στο PS5

Το Game Sharing είναι μία σημαντική λειτουργία που χρησιμοποιούν αρκετοί κάτοχοι του PS4 και ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά πριν τη κυκλοφορία του PS5. Μέσω αυτού, δύο ή και περισσότερα άτομα μοιράζονται τις βιβλιοθήκες τους με αποτέλεσμα να γλιτώνουν την αγορά δύο αντιτύπων του ίδιου παιχνιδιού. Αρκετοί μας ρωτήσατε αν λειτουργεί το Game Sharing στο PlayStation

5 και παρακάτω θα δούμε τι ακριβώς ισχύει.

Τι είναι το Console Sharing and Offline Play;

Ο τρόπος λειτουργίας του Game Sharing στο PlayStation 4 είναι αρκετά απλός και το ίδιο συνεχίζεται και στο PS5. Η νέα επίσημη ονομασία της λειτουργίας από την Sony είναι PS5 Console Sharing and Offline Play. Για όσους έχουν επιλέξει Ελληνικά, η αντίστοιχη ονομασία είναι “Κοινοποίηση οθόνης και παιχνίδι εκτός σύνδεσης“. Όπως και στο PS4 έτσι και στο PS5, ένας χρήστης μπορεί να δηλώσει μία κονσόλα ως “Primary”.

Με αυτόν τον τρόπο, οι υπόλοιποι λογαριασμοί αποκτούν πρόσβαση στα παιχνίδια που έχουν αγοραστεί ή εγκατασταθεί στην κονσόλα μέσω του λογαριασμού αυτού. Πρέπει να επισημανθεί πως η καταχώρηση μίας κονσόλας PS5 ως κύριας δεν επηρεάζει το game sharing μεταξύ συστημάτων PS4. Ένας χρήστης μπορεί να έχει, ταυτόχρονα, δηλωμένα ένα primary PlayStation 5 και ένα primary PlayStation 4.

Πώς ενεργοποιείται το Game Sharing στο PS5Πηγαίνουμε στο μενού Settings / Ρυθμίσεις.Βρίσκουμε την κατηγορία Users and Accounts / Χρήστες και λογαριασμοί και την υποκατηγορία Other / Άλλες ρυθμίσεις.Επιλέγουμε Console Sharing and Offline Play / Κοινοποίηση οθόνης και παιχνίδι εκτός σύνδεσης.Αν αυτή είναι η πρώτη μας κονσόλα PS5, η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη. Αν θέλουμε να θέσουμε τον λογαριασμό μας ως primary σε άλλη κονσόλα, επιλέγουμε Disable / Απενεργοποίηση.Τι γίνεται με το PS+ και το online multiplayer;

Όπως και στο PS4, η συνδρομή του PlayStation Plus μπορεί να διαμοιραστεί με παρόμοιο τρόπο και στο PS5. Αν ο primary λογαριασμός μίας κονσόλας έχει ενεργή συνδρομή, τότε και οι υπόλοιποι χρήστες απολαμβάνουν τα οφέλη της. Έτσι, μπορείτε να μοιραστείτε μία συνδρομή PlayStation Plus με έναν φίλο, για να παίζεται και οι δύο ταυτόχρονα online multiplayer. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και με τα παιχνίδια που έχουν κατέβει μέσω της συνδρομής και ανήκουν στην Instant Game Collection. Ωστόσο, όπως είναι και λογικό, τα cloud saves λειτουργούν μόνο για λογαριασμούς με ενεργή PS+ συνδρομή.

The post Οδηγός: Ενεργοποίηση Game Sharing στο PS5 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα