Οι απολύσεις στο στούντιο του Disco Elysium, οφείλονταν σε ανάρμοστη συμπεριφορά

Η ZA/UM, δημιουργός του Disco Elysium, δημοσίευσε μια δήλωση όπου επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιαστής Robert Kurvitz, η συγγραφέας Helen Hindpere και ο art director Aleksander Rostov, απολύθηκαν πέρυσι λόγω κακής διαχείρισης και ανάρμοστης συμπεριφοράς, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η οποία δεν κατονομάζει συγκεκριμένους υπαλλήλους, οι απολύσεις οφείλονταν σε ελλιπή ενασχόληση την ώρα εργασίας καθώς και σε κακή συμπεριφορά προς τους συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένων διακρίσεων λόγω φύλου

και λεκτικής κακοποίησης. Αναφέρεται επίσης απόπειρα πώλησης IP της ZA/UM, με παράνομα μέσα.

“Μεταχειρίστηκαν πολύ άσχημα τους συναδέλφους τους”, δήλωσε στην εσθονική εφημερίδα Ekspress ο διευθύνων σύμβουλος της ZA/UM, Ilmar Kompus. “Παρά τις επανειλημμένες συνομιλίες μαζί τους, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αναγκάστηκε να τους απολύσει. Ο Robert [Kurvitz] λέγεται ότι ήταν γνωστός για την προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι σε γυναίκες και συναδέλφους γενικότερα στο παρελθόν, αλλά αυτό ήταν έως τώρα κάτι που δεν γνώριζε η εταιρεία. Θα ήταν πολύ επιπόλαιο από μια αναπτυσσόμενη, διεθνή εταιρεία να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές”.

Μια ανώνυμη πηγή δήλωσε επίσης στο GamesIndustry.biz ότι η κατάσταση “δεν είναι άσπρο-μαύρο”. Κάποια άτομα του προσωπικού που είναι για χρόνια στην εταιρία, ήταν επιφυλακτικά στο να μιλήσουν εναντίον του Kurvitz λόγω σεβασμού που είχαν στο πρόσωπό του αλλά και επειδή θεωρούαν του χρωστούσαν πολλά λόγω της θέσης τους στην εταιρεία. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δήλωση σχετικά με το θέμα από το ZA/UM στο GamesIndustry.biz εδώ.

The post Οι απολύσεις στο στούντιο του Disco Elysium, οφείλονταν σε ανάρμοστη συμπεριφορά appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα