Cross-platform μεταξύ παλιών και νέων κονσολών

Θα δοκιμαστεί στο Final Fantasy XIV: A Realm Reborn μεταξύ PS3 και PS4. Τα Xbox μένουν εκτός.

Απομένουν μόλις λίγοι μήνες από την κυκλοφορία του Xbox One και του PlayStation 4, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα και έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πολιτική των εταιρειών στο

θέμα του cross-platform.

Η Sony υποστηρίζει cross-platform μεταξύ PlayStation 3 και PS Vita κι όπως όλα δείχνουν αναμένεται να πράξει το ίδιο και με το PlayStation 4! Αντίθετα, η Microsoft παρά την ανακοίνωση περί απόσυρσης της πολιτικής των μεταχειρισμένων και του always online, δεν προτίθεται τελικά να υποστηρίξει cross-platform μεταξύ Xbox 360 και Xbox One. Με αυτή την αιτιολογία (την μη υποστήριξη cross-platform από πλευράς Microsoft), η Square Enix δήλωσε ότι δεν θα δούμε το MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn στο Xbox One.

Πέρα από το γεγονός ότι οι παίκτες δε θα μπορούσαν να παίξουν μαζί στους ίδιους servers, οι ήδη υφιστάμενοι συνδρομητές του παιχνιδιού δε θα είχαν την δυνατότητα να μεταφέρουν τους χαρακτήρες τους στην έκδοση του Xbox One, αν τελικά η Square Enix το υποστήριζε.

{youtube}h542YbZuwkQ|400|300{/youtube}

"Θα θέλαμε να απολαύσουν το παιχνίδι όσοι περισσότεροι γίνεται, οπότε από επιχειρηματικής άποψης θα είχε νόημα να το κυκλοφορήσουμε και στη πλατφόρμα του Xbox" ανέφερε ο Naoki Yoshida, director του παιχνιδιού. "Αυτό θα προκαλούσε πρόβλημα σε αυτούς που θα ήθελαν να μεταφέρουν τους χαρακτήρες τους στη νέα έκδοση. Τότε θα απογοητεύονταν και θα μας ζητούσαν να κάνουμε κάτι για αυτό, αλλά δε θα ήταν στο χέρι μας" ανέφερε χαρακτηριστικά κι έτσι πέταξε το...μπαλάκι στη Microsoft η οποία μένει να δούμε αν θα αλλάξει νοοτροπία ως προς τις πολιτικές που θα ακολουθήσει στο online cross-platform play. Να θυμίσουμε ότι το Final Fantasy XIV κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2010 και απογοήτευσε τόσο τους παίκτες , όσο και τους κριτικούς. Το προβληματικό user interface, το βαρετό grinding, οι περιορισμοί στο experience και τα πολλά bugs ήταν ο λόγος που το community απογοητεύτηκε από το παιχνίδι.

Η Square Enix πήρε την απόφαση δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του Final Fantasy XIV, να κλείσει τους servers και να επανασχεδιάσει ολόκληρο το παιχνίδι από την αρχή, στην προσπάθειά της να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των παικτών και να διώξει την κακή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για την σειρά γενικότερα.

Διαβάστε το review του Final Fantasy XIV. Μη ξεχνάτε ότι το GameWorld σας έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για τη σειρά Final Fantasy. Το review του Final Fantasy IV έχει ήδη ανέβει, ενώ σύντομα θα ανέβουν και τα υπόλοιπα.

Το Final Fantasy XIV: A Realm Reborn θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου για PC και PS3. Η ημερομηνία διάθεσης της έκδοσης για PS4 δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα