Retrosystem 2013

Πενθήμερο γεμάτο retro αναμνήσεις στη Θεσσαλονίκη!

Ο φετινός Δεκέμβριος αποδείχθηκε ο μήνας με τα περισσότερα events από κάθε άλλη χρονιά, καθώς όσες εκθέσεις δεν είδαμε όλο το έτος μας παρουσιάστηκαν...συγκεντρωμένες.

Μετά το Gaming Festival το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου και την έκθεση Retro Computers στις Σχολές Μωραϊτη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (σύντομα θα μάθετε περισσότερα στο Retro

Gamers #4), το τριήμερο που έρχεται θα μας υποδεχθεί με τρεις ακόμη εκθέσεις!

Στην Αθήνα, το εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι υποδέχεται το EGaming μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, ενώ για τους φίλους της Amiga (ή όσους θέλουν να μάθουν για από κοντά τι νέο hardware και software κυκλοφορεί) υπάρχει το Amicamp αυτό το Σαββατοκύριακο.

Retrosystem 2013
Η retro...τρέλα χτυπάει αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση Retrosystem παραμένει πιστή στους εραστές των παλαιών υπολογιστών της δεκαετίας του 70, 80 και 90 με ακόμη μια έκθεση που θα ταξιδέψει κάθε επισκέπτη στο μακρινό παρελθόν των υπολογιστών και της τεχνολογίας. Η φετινή Retrosystem θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του σύγχρονου πολιτισμικού κτιρίου του δήμου Θεσσαλονίκης Αποδήμου Ελληνισμού 23 (κεντρικός δρόμος Μαρία Κάλλας) από αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Στο χώρο αυτό θα μπορέσετε να ταξιδέψετε στο παρελθόν γνωρίζοντας υπολογιστές που δεν υπάρχουν πλέον. Θα ξεκινήσετε από τα μέσα τις δεκαετίας του '70 και θα ολοκληρώσετε το ταξίδι σας στα μηχανήματα της δεκαετίας του '90. Θα μπορέσετε να δείτε, να περιεργαστείτε αλλά γιατί όχι και να προγραμματίσετε παλαιές γλώσσες προγραμματισμού όπως η basic. Παράλληλα, θα υπάρξουν και περίπτερα με κονσόλες από την δεκαετία του 80 και μετέπειτα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τα games του παρελθόντος.

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 13/12 έως Τρίτη 17/12, 10:00-20:00
(Το πολιτισμικό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Κάλας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις μπασκέτες του ποσειδωνίου στην Αποδήμου Ελληνισμού με κυδωνιών γωνία στην νέα παραλία. Υπάρχει άφθονο παρκινκ για όσους θέλετε να μεταβείτε στον χώρο με τα αυτοκίνητά σας.)

Είσοδος: Ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας: GameWorld.gr
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site, Retrovisions.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα