Xbox One: Κινεζικό λανσάρισμα τον Σεπτέμβριο

Η Microsoft ποντάρει πολλά στην προσοδοφόρα αγορά της Κίνας.

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα με κάθε επισημότητα ότι το Xbox One θα κυκλοφορήσει στην Κίνα τον προσεχή Σεπτέμβριο. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν το Xbox One θα αποτελέσει την πρώτη κονσόλα που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας, ύστερα από την λήξη της απαγόρευσης

πώλησης ξένων κονσολών στην χώρα, για την οποία σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Η διακίνηση του Xbox One θα γίνει μέσω της εταιρείας BesTV New Media, με τον Enwei Xi να αναλαμβάνει χρέη γενικού γενική διευθυντή του Xbox brand στην Κίνα.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ που έδωσε στην δημοσιότητα η Microsoft:

{youtube}y_zCoBMXHZ8|500|300{/youtube}

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες αγορές της βιομηχανίας των video games. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 2013 ο συνολικός τζίρος έφτασε τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ποσό το μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 89%) προήλθε από την αγορά των PC, παρόλα αυτά η Microsoft ελπίζει να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα κομμάτι της...πίτας. Να θυμίσουμε ότι για την ώρα η αμερικανική εταιρεία έχει διαθέσει 5 εκατομμύρια Xbox One στην αγορά και παρά το γεγονός ότι η κονσόλα έχει τύχει θερμότερης αποδοχής από τον προκάτοχό της εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το PS4.

Εσείς πιστεύετε ότι το άνοιγμα σε μία τόσο μεγάλη αγορά θα έχει έχει ευεργετικές συνέπειες στις πωλήσεις του Xbox One; Πείτε μας τις απόψεις σας στο forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα