Πωλήσεις FIFA 13 και WoW: Mists of Pandaria

Η EA προσπέρασε την Blizzard μέσα σε ένα 24ωρο.

Αποκαλύφθηκαν οι πωλήσεις για δύο από τα σημαντικότερα games για φέτος. Ο λόγος για το FIFA 13 και το World of Warcraft: Mists of Pandaria.

Το FIFA 13 της EA Sports

κατάφερε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις μέσα σε λίγες ημέρες, μόνο για την Μεγάλη Βρετανία! Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ήταν η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, αν και -όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα games- κάποια καταστήματα το έβαλαν στα ράφια τους 2-3 ημέρες πριν. Το FIFA 13 γίνεται το τέταρτο παιχνίδι στην ιστορία που καταφέρνει να σημειώσει έναν τέτοιο αριθμό πωλήσεων στη χώρα, μετά τα τρία τελευταία Call of Duty (Black Ops και Modern Warfare 2 και 3).

Παράλληλα, το νέο FIFA εκθρόνισε το Borderlands 2 στα charts της Μ. Βρετανίας, από την κορυφή στη δεύτερη θέση. Η τρίτη θέση καταλήφθηκε απ' το F1 2012 και η τέταρτη απ' το World of Warcraft: Mists of Pandaria.

Το νέο expansion του δημοφιλούς MMORPG της Blizzard δεν κατάφερε να πουλήσει σύμφωνα με τις προβλέψεις. Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Lazard Capital Markets της Νέας Υόρκης, υπολόγισαν ότι το παιχνίδι πούλησε σε παγκόσμιο επίπεδο κάτι ανάμεσα σε 600 και 700 χιλιάδες κομμάτια από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου όταν και πρωτοκυκλοφόρησε. Σε αυτό τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις, οι οποίες ωστόσο εκτιμώνται ότι είναι μικρότερες από τις retail (καθότι ο gamer θέλει να έχει το κουτί του παιχνιδιού στη βιβλιοθήκη του όπως και να 'χει). Για την ιστορία, το World of Warcraft: Cataclysm είχε πουλήσει 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Απ' τη μία λοιπόν η EA πούλησε μόνο για τη Μεγάλη Βρετανία ένα εκατομμύριο κομμάτια κι απ' την άλλη η Blizzard δεν συγκέντρωσε αυτό τον αριθμό ούτε από τις συνολικές πωλήσεις. Αυτό είναι σίγουρα ένα σαφές μήνυμα από όσους συμμετείχαν στη beta, ότι το WoW έχει ανάγκη από ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές ή ακόμη καλύτερα από ένα δυνατό sequel.

Διαβάστε το review του FIFA 13 και το preview του World of Warcraft: Mists of Pandaria και μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για το τελικό review.

Keywords
Τυχαία Θέματα