H Μέρκελ «σταθερή αξία»

Ιδιαίτερα δυναμικά και με τη δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ να έχει εκτοξευθεί, ξεκινά σήμερα το συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) αλλά και η προεκλογική εκστρατεία της καγκελαρίου. Όλα δείχνουν ότι η Μέρκελ έχει πολλές πιθανότητες επανεκλογής για μια τρίτη θητεία το 2013, ενώ πρόκειται να επανεκλεγεί αρχηγός του κόμματος για μια έβδομη θητεία. Παρά τη δική της δημοτικότητα πάντως, η πτώση του κυβερνητικού εταίρου, των Φιλελεύθέρων (FDP),

στις δημοσκοπήσεις είναι θεαματική. Η εξέλιξη αυτή έχει ωθήσει την καγκελάριο να εξετάσει και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα την συνεργασία με τους αντιπάλους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ή τους Πράσινους.

Τα σενάρια γύρω από τις εν λόγω συνεργασίες έχουν κυριαρχήσει στις αναλύσεις των ΜΜΕ ενόψει του σημερινού συνεδρίου που θα λάβει χώρα στο Ανόβερο, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας. Εκεί θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα, δίνοντας το «στίγμα» για τις προθέσεις των ψηφοφόρων πριν από τις γενικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στόχος του σημερινού συνεδρίου είναι να σταλθεί ένα μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Ωστόσο στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και ένας αριθμός θεμάτων που διχάζουν, όπως το αν τα γκέι ζευγάρια θα πρέπει να έχουν τις ίδιες φοροαπαλλαγές με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, μια ιδέα την οποία απορρίπτει η Μέρκελ. Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση να εγγυηθούν οι εταιρίες ότι το 30% των διευθυντικών θέσεων θα καταλαμβάνουν γυναίκες, όπως ζητεί η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.

http://www.dw.de/merkel-to-drum-up-election-year-support-at-cdu-convention/a-16426238

Keywords
Τυχαία Θέματα