Αγωνία στην κυβέρνηση για το «τέρας» της ανεργίας

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για την ανεργία στην Ελλάδα που συνεχώς αυξάνεται, ιδίως στους νέους. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, 6 στους 10 νέους είναι άνεργοι ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Την αγωνία του κυβερνητικού συνασπισμού εξέφρασε και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, και με βάση τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έξω από το Μαξίμου, κύριο θέμα στη σύσκεψη ήταν η μάχη που πρέπει να δοθεί κατά της ανεργίας.

Επίσης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης απέκλεισαν το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο αλλά τόνισαν την ανάγκη υλοποίησης της διαδικασίας της κινητικότητας και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την απομάκρυνση των επίορκων.

«Συζητήσαμε για τα ζητήματα της οικονομικής κατάστασης της χώρας και βεβαίως έγινε ειδική συζήτηση για την ανεργία. Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο», σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες του δηλώσεις λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα απολύσεων στο Δημόσιο.

«Θέλαμε να αφιερώσουμε τη σημερινή συνάντηση στην πραγματική οικονομία», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία ξεκινούν από τις τράπεζες και τη ρευστότητα. Αυτό είναι η πρώτη μας απόφαση που θα πάρει τη μορφή δέσμης συγκεκριμένων παρεμβάσεων».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανεργίας ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση που όπως είπε πρέπει να καλύπτει περίπου 700.000 άνεργους και επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης «κανένας άνεργος να μη μείνει άνεργος ιατροφαρμακευτικά».

Όσον αφορά στα της δημόσιας διοίκησης ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τις κινητικότητας ώστε να μην υπάρχει καμία μυθολογία περί απολύσεων»

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας που συμμετείχε σε μεγάλο τμήμα της σύσκεψης δήλωσε:

«Κάναμε μια κουβέντα λεπτομερή για την ελληνική οικονομία και στο πλαίσιο αυτό μιλήσαμε για πολιτικές στον τομέα της ανεργίας, κυρίως των νέων».

Ερωτηθείς εάν προωθείται συγκεκριμένη ρύθμιση για την ανακούφιση οικογενειών που έχουν όλα τους τα μέλη τους άνεργα, ανέφερε: «Δεν τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι. Στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία και ιδίως η ανεργία των νέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα