Αγριεύει ο πόλεμος της Τρόικας με την Διαπλοκή και τους Εκδότες

Η σύγκρουση συμφερόντων αλλά και εξουσιών, σε επιχειρηματικό και μιντιακό επίπεδο, λαμβάνει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας, με φόντο τη σταθερή βούληση της Τρόικας να έχει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις και να διαμορφώσει τα νέα τζάκια εν όψει και των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων.

 

“Πως είναι δυνατόν να παίρνετε δημόσια έργα και ταυτόχρονα να έχετε και μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν ή βοηθούν την εκάστοτε εξουσία;”

Είναι κατά την γνώμη μας το ερώτημα της …Μεταπολίτευσης και της

τελευταίας τριακονταετίας της κυριαρχίας της διαπλοκής και του διεφθαρμένου συστήματος ΠΑΣΟΚ που οδήγησε  την Ελλάδα στην σημερινή κρίση. Και το υπέβαλε, όπως αποκάλυψε χθες το “Πρώτο Θέμα”, το πρακτορείο Reuters στον εκδότη κ. Γ. Μπόμπολα και άλλους επιφανείς παράγοντες της εκδοτικής και επιχειρηματικής ζωής στην Ελλάδα , στο πλαίσιο μεγάλης έρευνάς του για την διαπλοκή στην Ελλάδα.

Τα ερωτήματα θα μετατραπούν σύντομα σε δημοσιεύματα και όπως γράφει το ΠΘ εξοργισμένοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες βλέπουν από πίσω μια μεθοδευμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησης των επιχειρήσεων τους και των ΜΜΕ τους καθοδηγούμενη από την Τρόικα την οποία βοηθούν ντόπιοι “γερμανοτσολιάδες” που στοχεύουν να επικρατήσουν στο επιχειρηματικό τοπίο της επόμενης ημέρας.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και το “Παρόν” με πρωτοσέλιδο τίτλο “Έρχονται τα νέα αφεντικά” και υπότιτλο:  “Στα χέρια ξένων τράπεζες, επιχειρήσεις και ΜΜΕ αντί πινακίου φακής”

Αν μη τι άλλο, θα πέσει και πολύ γέλιο (από μέρους μας) και πολύ κλάμα (εκ μέρους τους). Επειδή, ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της Τρόικα και του ξένου κεφαλαίου, αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία για τον ελληνικό λαό να μιλάει η ελληνική διαπλοκή της Ζήμενς, του ΟΤΕ,  των οπλικών συστημάτων, των καυσίμων των τραπεζών και του τζόγου για “λεηλασία από ξένα αρπακτικά των ασημικών της Ελλάδας και των φυσικών κοιτασμάτων“. Αυτοί τι έκαναν δηλαδή τόσα χρόνια, ανεβάζοντας και ρίχνοντας κυβερνήσεις και εκμαυλίζοντας συνειδήσεις; Τώρα τους πήρε ο πόνος που χάνουν τον λουφέ;

Σύμφωνα με το ΠΘ την έρευνα του Reuters έχει αναλάβει ο …πολεμικός ανταποκριτής Στέφεν Γκρέι, βοηθούμενος  από τον απολυμένο από την παλιά “Ελευθεροτυπία” Νικόλα Λεοντόπουλο και τον γνωστό δημοσιογράφο του SKAI, Τάσο Τέλλογλου, σε ρόλο “ειδικού συντονιστή“. Η εμπλοκή του τελευταίου είναι αρκετή για να αποδώσουν ορισμένοι στο συγκρότημα Αλαφούζου πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο, πολύ περισσότερο αφού “οι ειδικές αποστολές του Γκρέι ταιριάζουν γάντι με τα σχόλια του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Την 1η Οκτωβρίου 2012 (Αγριεύει ο πόλεμος συμφερόντων υπό το βλέμμα της Τρόικας) το «Έθνος της Κυριακής», του ομίλου Μπόμπολα, με τίτλο «Η πέμπτη φάλαγγα της Τρόικας στην Αθήνα», έκανε λόγο για “στρατιές ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που επιθυμούν να επηρεάσουν δραστικά τις αποφάσεις στην Ελλάδα, να χειραγωγήσουν την κυβέρνηση και γενικά το πολιτικό σύστημα, αλλά και να συκοφαντήσουν την εγχώρια επιχειρηματ

Keywords
Τυχαία Θέματα