Αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις για το PSI

22:55 8/3/2012 - Πηγή: Antinews

Eληξε στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμία για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI), εν μέσω αισιόδοξων εκτιμήσεων για την έκβασή του. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

Το ποσοστό της συμμετοχής ξεπέρασε σύμφωνα με πληροφορίες το 90% για το σύνολό των 206 δισ. ευρώ που αναδιαρθρώνονται. Aπό τους συμμετέχοντες την πρόταση αποδέχθηκαν επενδυτές οι οποίοι, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, κατέχουν

τίτλους που αντιστοιχούν σε ποσοστό της τάξης του 80% με 85% του ποσού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και κάτοχοι τίτλων που διέπονται από ξένο δίκαιο.
Να σημειωθεί ότι έλληνας υπουργός δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στους FT ότι η αποδοχή είναι στο 80%

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί αποδοχή του προγράμματος υψηλότερη του 75% και επομένως το πρόγραμμα προχωρά κανονικά με την Ελλάδα να δικαιούται σε συνεννόηση με το Eurogroup να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).

Οι ρήτρες θα ενεργοποιηθούν άμεσα για τα ομόλογα που διέπονται από ελληνικό δίκαιο ύψους 177,5 δισ. ευρώ καθώς η ηλεκτρονική γενική συνέλευση έχει συγκληθεί με απαρτία υψηλότερη του 50% συν μια ψήφο και οι ψήφοι αποδοχής της δημόσιας πρότασης ξεπερνούν τα 2/3 των παρόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα