Απάντηση του κ. Σταϊκούρα σε δημοσίευμα του Antinews

14:13 7/9/2012 - Πηγή: Antinews

Επιστολή με την οποία απαντά στο δημοσίευμα του Antinews με τίτλο: «Πήγανε.. άκλαυτα τα 550 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες», έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς Antinews,

Σας στέλνουμε σημείωμα του Γραφείου Τύπου (ΣΣ!!!) σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης σας

Σε σχέση με το θέμα της τακτοποίησης της εκκρεμότητας που υπάρχει από παλαιά, σχετικά με υποχρεώσεις

των τραπεζών απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο  (Ν.3723/2008), υπογραμμίζονται τα κάτωθι:

1.  Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (5 Σεπτεμβρίου 2012) ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Πράγματι, υπάρχει ένα ζήτημα με την απόδοση του 10% των προνομιούχων μετοχών που η Κυβέρνηση το εξετάζει. Αναζητά την βέλτιστη λύση και σε κάθε περίπτωση απόδειξη αυτού είναι ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στο οποίο συμμετέχει και ο Υπουργός Οικονομικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εμπεριέχεται αυτό που πρέπει να εξετάσουμε από δω και πέρα. Δηλαδή, να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο και να οριστικοποιήσουμε τον τρόπο χειρισμού του θέματος, καθώς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση και το αποδεικνύουμε το Υπουργείο, πρωτίστως, μεριμνά για τη διασφάλιση και εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος».

2.   Μετά την ανάδειξη πλευρών του θέματος από ορισμένα Μ.Μ.Ε., ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Το θέμα είναι πολύπλοκο. Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται να βγάλει συμπέρασμα. Ο κάθε εμπλεκόμενος από εμάς θα κριθεί όταν στο τέλος “γίνει ταμείο”».

 Σχόλιο του Antinews:

Ευχαριστούμε για την επιστολή και θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο υπουργός παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Η παραδοχή αυτή μας αρκεί και επιβραβεύει το antinews που ανέδειξε το θέμα.Μας ενημερώνει ο κ. Σταϊκούρας ότι το για πολύπλοκο αυτό θέμα δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα, αλλά μόνο στο τέλος να κάνουμε «ταμείο». Κι αυτό το επικροτούμε αλλά πρέπει να πούμε στον κ. Υπουργό ότι εμείς θέλουμε απλά να δούμε το… ταμείο γεμάτο με τα 550 εκατ. που χρωστούν οι τράπεζες. Οποιαδήποτε άλλη λύση δεν είναι αποδεκτή.Αλλο η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας κι άλλο οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Διότι οι τράπεζες έχουν μεγαλομετόχους οι οποίοι αν θέλουν μπορούν να βάλουν από την προσωπική τους περιουσία προκειμένου να καλύψουν το χρέος.

Εν πάσει περιπτώσει, αν ο κ. Σταϊκούρας έκανε αυτή τη δήλωση προτού πάει στη Βουλή και «παγώσει» την απαίτηση του ελληνικού δημοσίου, θα ήταν πιο σωστός.

Keywords
Τυχαία Θέματα