Αρχίζουν οι μετακινήσεις για 1.891 υπαλλήλους

Άνοιξε χθες και τυπικά ο κύκλος των μετακινήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, που πέρασαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Νοέμβριο. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα τις 2.423 θέσεις από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που θα καλυφθούν από τους 1.891 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που τοποθετήθηκαν στο καθεστώς από τη στιγμή κατά την οποία καταργήθηκαν οι θέσεις τους.

Το συγκεκριμένο

προσωπικό θα πρέπει μέσα σε χρονικό ορίζοντα 20 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης του αρμόδιου υπουργού, Αντώνη Μανιτάκη, να υποβάλει αίτηση προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, στην οποία θα δηλώνει τις υπηρεσίες στις οποίες θέλει να μεταταχθεί. Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, προκειμένου τα περιθώρια της επιλογής να είναι επαρκή.

Θέσεις που θα καλυφθούν

Όπως επισημαίνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την ανακοίνωση του κ. Μανιτάκη για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των εργαζομένων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, «επιδιώκεται -στο πλαίσιο των σχετικών κατευθύνσεων της υπουργικής απόφασης και των σχετικών εγκυκλίων- να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη». Για παράδειγμα:

-Σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).

-Σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το ΣΕΠΕ.

-Σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία.

-Σε υπηρεσίες των δήμων, όπως τα ΚΕΠ.

-Σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και Τμήματα, Τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).

Πώς θα μετακινηθούν

Η διαδικασία, που θα ξεκινήσει να τρέχει για τους «διαθέσιμους» άμεσα, θα έχει ως εξής:

-Εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.

-Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.

-Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδίδει απόφαση για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

- Το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.

Οι διαθέσιμες θέσεις

Υπουργεία και Αρχές Θέσεις

Δημοσίας Τάξεως 670

Εργασίας 544

Δικαιοσύνης 535

Υγείας 464

Εσωτερικών 126

Ναυτιλίας 32

Ανεξάρτητες Αρχές 21

Εξωτερικών 10

Οικονομικών 10

Παιδείας, Πολιτισμού 7

Εθνικής Άμυνας 2

Αγροτικής Ανάπτυξης 2

Σύνολο θέσεων 2.423

Υπάλληλοι προς μετακίνηση 1.891

Δημήτρης Γκάτσιος, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Keywords
Τυχαία Θέματα