«Ασκήσεις επί χάρτου με… μπλε και πράσινους κόκκους»

Στην ομιλία του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης κ. τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ψήφος μας στον προϋπολογισμό είναι επιβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Η ψήφος αυτή δεν αναιρεί τις διαφωνίες και τις ενστάσεις της ΝΔ σε λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Και βεβαίως, η ψήφος στον προϋπολογισμό δεν σημαίνει επουδενί ότι παραιτούμαστε του δικαιώματος να διορθώσουμε αύριο τα λάθη.

Τελικός σταθμός αυτού του οδικού χάρτη που συμφωνήθηκε -ας μην ξεχνάμε έχει τη σφραγίδα του υπουργού Οικονομίας, του κ. Βενιζέλου- είναι οι εκλογές. Εκλογές, που σε κάθε περίπτωση εξαρτώνται από την ολοκλήρωση του PSI και μόνο.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες  μιας ενορχηστρωμένης εκστρατείας για τη παράταση του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης.

Παρά την ανυπαρξία προγραμματικής συμφωνίας που δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε συγκυβέρνηση.Παρά τις σοβαρές διαφωνίες που εκδηλώνονται καθημερινά μεταξύ υπουργών.Παρά τον άγριο εσωκομματικό αγώνα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα μετά τον κ. Παπανδρέου, που έχει αρνητική αντανάκλαση και στην δουλειά της κυβέρνησης.Και παρά το γεγονός ότι η σύνθεση της βουλής δεν ανταποκρίνεται κατ’ ελάχιστον στη βούληση της κοινωνίας.

Είναι εμφανές ότι κάποιοι φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία και δεν θέλουν να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Ήδη, μιλούν για μετάθεση των εκλογών στο Φθινόπωρο του ’12.

Ίσως ελπίζουν ότι έτσι θα ξεχαστούν οι αμαρτίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Ίσως πιστεύουν ότι μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση μπορεί να περάσει μέτρα που δεν εγκρίνει ο λαός. Ίσως γιατί δεν εξυπηρετούνται έτσι οι προσωπικές τους στρατηγικές και θέλουν να αγοράσουν χρόνο.

Άλλοι επιθυμούν, το ψιθυρίζουν στους διαδρόμους της βουλής, να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Όλα αυτά συνιστούν ευθεία περιφρόνηση της βασικής αρχής της δημοκρατίας μας, της λαϊκής κυριαρχίας. Και επιτέλους στη χώρα κυβερνήσεις αναδεικνύουν οι δημοκρατικές εκλογές, ούτε όμιλοι προβληματισμού, ούτε επίλεκτοι σοφοί.

Ήδη, λαμβάνουν χώρα, ασκήσεις επί χάρτου για νέο προϊόν, νέο σχήμα με… μπλε και πράσινους κόκκους, που έλεγε και η γνωστή διαφήμιση. Η μετάλλαξη αυτή όσο καλό αμπαλάζ και αν έχει, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Πολύ περισσότερο, όταν, ως πρωταγωνιστές του δήθεν νέου, εμφανίζονται όσοι ευθύνονται για το σημερινό ναυάγιο. Οι καπετάνιοι του τιτανικού δεν πείθουν κανέναν παριστάνοντας τους ναυαγοσώστες.   

Όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις, δημόσια ή παρασκηνιακά, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι τόση η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου, που αλίμονο σε εκείνους που σχεδιάζουν πως θα παρακάμψουν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Οι εκλογές είναι βαλβίδα εκτόνωσης ενός λαού που εξαπατήθηκε παρασυρόμενος από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν» για να ζήσει μια εφιαλτική διετία με κ

Keywords
Τυχαία Θέματα