Χορεύοντας στο Πεντάγωνο με τους εμπόρους όπλων

Υπάρχουν συστήματα και ομάδες συμφερόντων,  που χάνουν τον ύπνο τους σε ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του Σαμαρά. Είναι προφανές ότι θα κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν.

Ανάμεσά τους και οι μεσάζοντες, οι έμποροι όπλων και όλοι αυτοί που πλούτιζαν ακούραστα  εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου στον ευαίσθητο τομέα  της άμυνας της χώρας και οι οποίοι γνωρίζουν ότι με τον Σαμαρά πρωθυπουργό πρώτιστα θα είναι η πατρίδα και το αξιόμαχο των Ε.Δ.

Αλλεπάλληλες είναι οι επισκέψεις εμπόρων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων άλλων χωρών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη ΓΔΑΕΕ και στα Επιτελεία, προκειμένου να στραγγίξουν την αγελάδα.  Εξαιρετική η αγωνία τους για τη διαθεσιμότητα των οπλικών μέσων, τον εκσυγχρονισμό τους, την προμήθεια πυρομαχικών, την αντικατάσταση παλαιού υλικού και άλλες ανάγκες που πολύ ωραία περιγράφουν σε επιστολές τους προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους αρμοδίους και να αρχίσει το αλισβερίσι. Σιγά μήπως και ξέρουν τα επιτελεία ποιες είναι οι ανάγκες τους. Αυτοί με τους αρμοδίους θα τις καθορίσουν όπως είχαν συνηθίσει για πολλά χρόνια. Έτσι αυτοί που δολοφόνησαν την Ελλάδα τώρα προσπαθούν να σκυλέψουν πάνω στο πτώμα της.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα παλιά είναι η μεθόδευση που είχε γίνει από την τότε ηγεσία (εποχή Τσοχατζόπουλου) της ΠΑ για την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter.

Mε νομότυπο μεν αλλά πραξικοπηματικό τρόπο είχε προωθήσει στα υπό εξέταση για προμήθεια μαχητικά Αεροσκάφη και το αεροσκάφος Eurofighter με ένα απλό Ενημερωτικό Σημείωμα  παρά τις αποφάσεις που είχε λάβει το ΑΑΣ.Βέβαια θα χρειαζόμασταν ολόκληρο βιβλίο για να περιγράψουμε ότι γινότανε εκείνη τη «θλιβερή» εποχή της υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου. Όμως σας παραθέτουμε για άρση κάθε αμφισβήτησης την απόφαση του ΑΑΣ (όπου δεν συμπεριλαμβάνεται το Eurofighter), καθώς και το σημείωμα εντολή για να αξιολογηθεί ως υποψήφιο.

Με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία) για επικείμενες προμήθειες όπλων τα οποία επιχειρούν, είναι αλήθεια, να εμπλέξουν άδικα την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ακολουθεί μια καταγραφή των όσων συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο των αμυντικών προμηθειών για να έχουν γνώση οι φύλακες.

Σε γενικές γραμμές οι διάφοροι οπλέμποροι οργιάζουν, ενθυμούμενοι δόξες  επί συναινετικών κυβερνήσεων τύπου Τζαννετάκη και εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια που δημιουργεί στην περιοχή η ασθένεια Ερντογάν και ο κίνδυνος επαναφοράς στην εξουσία των Τούρκων στρατηγών.

Ειδικότερα ασκούνται τρελές πιέσεις αφενός από τους Γερμανούς για το Eurofighter και αφετέρου από τους Γάλλους για το Rafale – το οποίο με την ευκαιρία πάει κατά διαβόλου, ακόμη και η συμφωνία με την Ινδία τρίζει…

Η ηγεσία των ΕΔ δεν βιάζεται και ούτε μπορεί άλλωστε (μεταβατική κυβέρνηση) να πάρει αποφάσεις. Με αποτέλεσμα οι σύμμαχοι να τα έχουν πάρει στο κρανίο, ειδικά οι Αμερικανοί και γι αυτό το ΥΕΘΑ έσπευσε να διαρρεύσει πρόσφατα ότι θα διαθέσουμε μια μοίρα Patriot για την Αντιβαλλιστική ασπίδα του ΝΑΤΟ (εδώ δεν φθάνουν

Keywords
Αναζητήσεις
eurofighter rafale τσοχατζοπουλος
Τυχαία Θέματα